UVRŠTAVANJE FOTOGRAFIJA

Forum namjenjen isključivo proizvođačima brodica, te opreme za brodice.

Moderator/ica: riberer

Pravila foruma
U ovom forumu nove teme mogu otvarati SAMO PROIZVOĐAČI BRODICA (i /ili opreme za brodice), dakle poduzeća registrirana za njihovu proizvodanju.
> DA BI SE OTVORILA NOVA TEMA, POTREBNO JE ISHODOVATI SUGLASNOST ADMINISTRATORA FORUMA O UVJETIMA NJEZINOG OTVARANJA<

UVRŠTAVANJE FOTOGRAFIJA

PostPostao/la riberer » 20. 02. 2012. (01:20)

Vidjevši da se na Forum stavljaju fotografije raznoraznih formata, koje nisu uvijek “gledljive”,jer su prevelikog formata, a počesto i koče otvaranje stranice prilikom učitavanja, o čemu je pisano u Download-u, dajem ovdje detaljnije uputstvo za uvrštavanje fotografija (jedan od načina) i za one koji nisu najvještiji sa kompjuterom.
Neke od već uvrštenih fotografija sam nastojao smanjiti, no to ne možemo napraviti sa svima, pa obavještavam korisnike Foruma, a u korist njegove čitljivosti, da će se od sada prevelike fotografije jednostavno pobrisati, no sa malo truda ih svatko može vratiti u pravom formatu koristeći slijedeće instrukcije:


UVRŠTAVANJE FOTOGRAFIJA (MAX 800x600)

Kao prvo se morate registrirati na neki hosting image koji vam omogućuje da stavljate fotografije na internet. Ja bih preporučio photobucket , mada ima i drugih.
Ide se na Google, upiše se photobucket i klikne se prvi rezultat pretrage. Kada se otvori stranica slijede se upute (na engleskom) za registraciju.
Kada završite proceduru registracije, se kao prvo login-irajte:


slika

Nakon toga se otvori prva stranica gdje kliknete na Upload now:

slika

Nakon toga kliknite na Customize your upload options:

slika

Odaberite opciju 800x600 piksla ili manje i kliknite na Save:
(Napomena: Ovaj korak je dovoljno napraviti samo prvi puta, nakon toga dimenzije ostaju nepromijenjene!)


slika

Nakon toga kliknite na Select photos and videos:

slika

I iz svojega kompjutera izaberete sliku koju želite uvrstiti.
Kada ste odabrali željenu sliku, kliknite dvaput na nju, te pričekajte par sekundi (ili koliko je već potrebno da se slika uploadira i onda dajte ime slici (ako želite), te kliknite na Save and continue to my album:


slika

Nakon toga će vam se pojaviti ovo:

slika

Prelaskom miša preko željene slike pojaviti će se kvadratić na kojem morate kliknuti jedanput lijevom tipkom na IMG code:

slika

Nako toga idete na Forum gdje ste pisali poruku i kliknete sa desnom tipkom na tekst poruke (na mjestu gdje želite staviti fotku) i nakon toga kliknete lijevom na Paste (zalijepi).

Prije slanja posta poželjno je da kliknete na Prikaz i IMG code će se pretvoriti u vašu sliku. Na taj način osim kontrole teksta, provjeravamo i veličinu fotografije, odnosno vidimo kako će post izgledati, a prije nego li je postan.

Ako je sve u redu, ne preostaje drugo nego kliknuti na Pošalji.Ovo je rezultat ...  slika
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
Avatar
riberer
Moderator
 
Postovi: 7036
Pridružen/a: 03. 06. 2008. (12:40)
Lokacija: Opatija - Kvarner
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

Natrag na Proizvođači brodica i opreme

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.