svašta se piše i priča pa mislim da je korektno prema ovom forumu da znate šta je na stvari ,
u 7 mj. ove godine HGK me poslala na simpozij Clastera za industriju u Anconu da predstavljam
malu brodogradnju . U Anconi je HGK inicirala početak pregovora preko komore Srbije između mene
i srpskih partnera .Pregovori su trajali cijelo vrijeme i prije par dana je došla delegacija iz Srbije u
punom sastavu za početak projekta . Došli su predstavnici države , nautičke udruge ,turističke zajednice ,
glavni financijer i kordinator projekta u Srbiji. Da skratim u glavnim crtama :
osigurana je hala sa oko 3000 m zatvorenog prostora sa svom infrastrukturom i svi ostali uvjeti za opremanje
i početak proizvodnje , u blizini se radi največa nautička marina na tom dijelu Dunava i u njoj investitor več
ima hotel u funkciji . Brodovi iz te tvornice bi bili na tržištu za iduču sezonu .Ta tvornica bi pokrivala područje
zemalja koji su sad izvan EU sa naglaskom za rusko tržište . Za dio plasmana su več pregovori u toku.
Ako napokon dogovorim se sa našom državom , moja proizvodnja u Splitu bi pokrivala zemlje EU ,
a ako se ne dogovorim cijela če proizvodnja bit u Srbiji pa čemo uvozit hrvatske brodove iz Srbije za Hrvatsku.
Ja ču vodit opremanje tvornice , nabavu strojeva , obuku radnika , te nadzor i kontrolu proizvodnje .
Na moje inzistiranje dogovoreno je da cijeli nadzor vezan za odobrenja i certificiranje kako tvornice tako i proizvoda
bude od strane HRB koji je i bio član moga pregovaračkog tima . Također sam tražio što je i prihvačeno da sve idejne nacrte
kao i daljni razvoj drugih proizvoda budu iz Brodograđevnog fakulteta u Splitu koji če to razvijati u suradnji samnom ,
tako da je gosp. Markovina sa svojim suradnicima također dio mog tima .
Uglavnom je sve dogovoreno na zadnjem sastanku 23. 09. u prisustvu članova HGK i nakon šta oni još odrade neke protokolarne
stvari projekt bi fizički startao u 11 mj 2013 god . Evo toliko za sada ,
zdravi i veseli bili

VEN