VEN - 590 -izrada novih modela

Forum namjenjen isključivo proizvođačima brodica, te opreme za brodice.

Moderator/ica: riberer

Pravila foruma
U ovom forumu nove teme mogu otvarati SAMO PROIZVOĐAČI BRODICA (i /ili opreme za brodice), dakle poduzeća registrirana za njihovu proizvodanju.
> DA BI SE OTVORILA NOVA TEMA, POTREBNO JE ISHODOVATI SUGLASNOST ADMINISTRATORA FORUMA O UVJETIMA NJEZINOG OTVARANJA<

Re: VEN - 590 -izrada novih modela

PostPostao/la cuvitar » 01. 05. 2011. (14:42)

Pozdrav svima!

I ja san nazalost bija u vrime kad nikoga nije bilo oko brodi, sinjorina koja je bila tamo lipo je gustala u zavitno da nisan ima srca je izvlacit do broda, a i mislin daje ne bi ima sta pametno pitat. Zoru san vidija vec nekoliko puti, u raznin fazama izrade, i sad san tija ulist u kabinu. Da ne ponavljan isto šta i ostali, Ven je napravija čudo od prostora po krmi. I šta je nikor reka - more se deboto i na balote bacit. Osim mojih osobnih preferenci vezano uz motor, koje Ven već zna jer smo o otmoe diskutirali, pošto ja spadan u onih 5%, Ven, fala na ostavljanju dovoljne visine za ležećega dvocilindraša, bit će jako bitan faktor u donošenju konačne odluke. :think:
Pohvale i dalje stoje za sve šta je po kokpitu i oko njega rađeno. Natkabinu ne mogu komentirat unaprid, jer dok ne vidin i opipan, sve bi bilo napamet. Bitno je da bude funkcionalna. A sitite se svi vi koji puno vrimena provodite na moru - sa koje strane ćete gledat brod, iznutra ili izvanka? :D

E sad... moja kritika... Vjerojatno morete zamislit situaciju kad ženska, onako malo više popunjena opali po godine na neku djetu, vježbanje, trčanje i sl da bi popravila liniju. I dovede se u red, onako je vidiš finu, elegantnu... duge vitke noge, bokovi i guzice taman, uzak struk, lipo držanje... ma obučena cila figura samo tako. I onda je uspiješ smotat, i kad je koačno skineš (da priskočin zaplet :lol: ) ono vidiš sise koje su skroz ispuvale i visu ka dva prazna saketa od litre. :( I više ta ženska za te nima ni šušta ni gušta...

Možda ćete reć da san uteka malo u OT (admin - briši ako jesan) ali ispada mi da je blizu Ven da Zora ispade ka ova ženska. Možda zato šta brod nije gotov, pa ovako pari, ali... Mene je najviše ubila kabina, tj gambuža. Jer pored onoliko mista na krmi, kojega se ne bi sramila ni manja koćarica, još je kabina skraćena za 20-ak centi. Ne znan, možda san ja malo ludast, pa iman neke lude prohtjeve, ali možda ima još neko kome bi dobro došlo još kvadrat kabine. Ven, shvati ovo ka konstruktivnu kritiku, možda za još jednu, malo obiteljskiju varijantu broda. Navratit ću ovih dan do radione kad stignen, pa ću ti objasnit moje razloge zašto mi je neophodno to još malo kabine... Istomišljenici? ;)

Ostalo - ne mogu nego pohvalit. Jedino još oni detalj - bazen za vanbrodski motor, blio bi lipo kad bi bila opcija da se more bez njega ako oću unutrašnji motor i puni spojler po krmi. Banak, gavun, bazen, jacera... bilo šta umisto njega. Ali eto, to je samo moje razmišljanje naglas, opet ponavljan - konstruktivno.

Inače, Ven - :thumbup: :thumbup: :thumbup: za brzinu i šta si uspija Zoru dovest do Lava.
Vidimo se! :thumbup: :wave:
cuvitar
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena pasara, bez kabine. Farymann 6ks, zrak

PostPostao/la cuvitar » 01. 05. 2011. (14:46)

Ven je napisao/la:moji forumaši ,

prvo nebi volija da netko stekne dojam da se javljaju neke negativne konotacije.

šta se tiče ZORE ja sam obeča da če za sajam bit u punom svjetlu , međutim nazad 15 dana otac mi je dobio moždani udar

te pošto je nepokretan sve mi je poremečeno pa tako nisam uspija ni ZORU završit .

smatra sam da je triba i ovakvu pokazat kako bi ubuduče bolje znali o čemu pričamo.

i ubuduče bit če te obavješteni o opremanju i očekujem vaše cijenjene komentare.

a šta se tiče novog trupa napravljen je podvodni dio pa se premišljam dali trup da radim gladak ili rebrasti

zdravi i veseli bili

VEN

Ven, skužaj, nisan zna da je problem te prirode.
Isto, svaka cast na tome sta si iovako uspija izvest... :thumbup:
Nadan se da ti je otac bolje, i da ćeš se uskoro moć potpuno posvetit brodu.

Još jednom pozdrav, pa se vidimo.
cuvitar
Member

PostPostao/la volta » 01. 05. 2011. (14:49)

Ja sam bio na sajmu u subotu ujutro, kod Venovih brodova nije bilo nikoga... na žalost... U drugo vrijeme nisam mogo doć, a nadao sam se nać nekoga... ili je taj "netko" bio na kafi...

Eh, ja sam bija u subotu popodne i bili su svi na štandu (da sam bar doša u doba kad nije bilo nikoga pa da maznem jednog :lol: ). Inače, što se Zore tiče, naravno poštujući sve prethodne komentare i pozitivne i negativne, mogu iznit svoje mišljenje. Zora je, automobilističkim rječnikom kazano, koncept razvijen na platformi dalmatinke i u tom smislu zadržala je (i trebala je) i neke njene karakteristične vanjske crte. Sve novine i poboljšanja broda prema trenutnom stanju dovršenosti u kojem je dopremljen na sajam mogu, u većem dijelu, sagledati samo vlasnici dalmatinki ili oni koji su na njima plovili. Prema prezentiranom, vidljivo je značajno povečanje kokpita, što je nesumljivo veliki plus. Naravno, bilo bi puno zahvalnije da je Zora na sajam stigla onako ulickana, ka za udaju, ali znamo da je falilo vrimena, a opet tribalo je ispoštovat obečanje prema forumašima i dopremit "mladu" na sajam :D . Naravno konačni estetski dojam uvelike će ovisit o izgledu natkabine, ali to je nešto što je za komentirati kad bude viđeno na samoj Zori. Sve u svemu, ja sam više nego zadovoljan viđenim i jedva čekam vidit prvu Zoru onako sa full opremom, kakva će se ne sumnjam nać na štandu na slijedećem izdanju sajma! :thumbup:
volta
Member

Tip plovila: VEN-590

PostPostao/la Marinac_1 » 01. 05. 2011. (19:21)

Evo da ne ispadne sve tako crno, i ja sam bio u Petak na štandu bila su obe gospođe i "da" se sa njima fino "čakulat"..... ,Vena nismo našli pa smo otišli do radione i fino pročakulali i sa njim.....e onda nam ni to nije bilo dosta pa smo se vratili u Subotu, a na štandu cila ekipa vrha Vena, čak je i fotka pala......ko je tija moga je "čakulat". A Zora će zasjati punim sjajem.....naša je kaparana još prije sajma i pratimo je od starta...... :D Samo da se rok ispoštuje!!! :silent:
Pixma centar
Andrije Hebranga 10, 21220 Trogir
Tel:/Fax: 021/884-166
e-mail: info@pixma-centar.com

>apartmani<
>Plovilo SeaLife 535<
Marinac_1
Djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la idobros2 » 01. 05. 2011. (20:44)

Evo nisam mogao više samo čitat o Zori ,Zora ovaka Zora onaka :oops: pa sam lijepo odlučio otić do Splita po drugi put uvjerit se svojim očima jeli to to.
Nisam se razočarao. :clap: :clap:
Kokpit je fantastično prostran kao dnevni boravak i kad se montiraju svi kašuni,kuhinja,stolica i druge stvari po želji ostaje mjesta za plesat valcer.
Kabina za mojih 187cm, kad sam lega ostalo je još i mjesta.Da i sa mojih 107 kg nisam baš primjetio da se ispod mene kokpit savija.
Mislim da nebi trbalo kopirat natkabinu nekih drugih plovila jer to onda nbi bila Zora.Njena nadkabina sa produženim topom izgleda odlično vidio sam je u radioni kao i svu drugu dodatnu opremu.Ujedno zahvljujem Venu što je odvojio toliko vremena za nas sa kvarnera.
Slažem se da je izloženi primjerak polu proizvod ali i kao takav vrijedi pgledat i nije mi žao što sam napravio tliki put.
Pitam vas što možete u toj kategoriji kupiti za isti novac ? a svima ako ne bar meni je važno da dobijem što više,a uz to i kvalitetu.
Ljep pozdrav sa KVARNERA :D :D :D :D
idobros2
Member

Tip plovila: Betina 600-yanmar 55 ks

PostPostao/la Brodica » 02. 05. 2011. (00:10)

nevidim da je itko reka da je zora promasaj i da nevalja.....
sve kritike su bile dobro namjerne, i ja pratim temu od pocetka samo sta nepisem.
brod je dobar i ima potencijala samo kako se pricalo o poludeplasmanu i kako su bile skice i price, itd. ocekivanja su mi bila takva. ima jos "zamjerki" koje san nasa al je ven u prijasnjem postu sve opravda zasto i kako.

samo ven triba si i rec na standu ili napisat pokraj broda da nije gotov jer neprate svi ljudi ovaj forum.

npr. kako je damor lipo izlozija svoju 600-cu u full opremi (samo je zaboravija na cijenu), brod je prekrasan i stvarno upadljiv isto tako bia je i mlaka sport koji je ostavija dojam ka super tragican brod (kad se pogledaju detalji i spojevi).
i recimo da se netko pojavi na sajmu i kad sagleda brodove odma ce zalipit za damora kad ga vidi u punom sjaju, a tipa mlaku mislin da nakon njihove izlozene 590 nece pogledat ni jedan njihov drugi brod pa koliko god bia dobar.

nadam se da si shvatija sta san tia rec.
Brodica
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la cuvitar » 02. 05. 2011. (06:52)

Brodica je napisao/la:npr. kako je damor lipo izlozija svoju 600-cu u full opremi (samo je zaboravija na cijenu), brod je prekrasan i stvarno upadljiv isto tako bia je i mlaka sport koji je ostavija dojam ka super tragican brod (kad se pogledaju detalji i spojevi).
i recimo da se netko pojavi na sajmu i kad sagleda brodove odma ce zalipit za damora kad ga vidi u punom sjaju, a tipa mlaku mislin da nakon njihove izlozene 590 nece pogledat ni jedan njihov drugi brod pa koliko god bia dobar.

Brodica, odnija si mi ric iz usta, vezano za Mlaku... :D :lol:
Stvarno, sa onim sta su pokazali na sajmu razbili su mi svaku sumnju. Sad definitivno znan da su još daleko od broda za koji bi se mašija. :P
Sa druge strane, Ven je pokaza svima u kojem smjeru triba poć u dizajniranju ove kategorije brodi (konstruktivne primjedbe su tu, i uvik će ih bit. da nema kritika, značilo bi da niko brod nije ozbiljno shvatija) i kakva triba bit kvaliteta izrade. A i dalje san uvjeren, na nekom od slijedećih sajmova kad Zora zablista u punome sjaju, sve u toj kategoriji moć će joj se sakrit pod spojler. 8-) Pa i onako lipo sređeni Damor (usput, kuvalo je lipo smistija, zanimljiva ideja, ali na ono ne moreš niti malo veću kogumu kave stavit da uzavre... :D ).
Ven, samo pomalo naprid, kako si i krenija. Fazu po fazu, napravljenu kako triba, a ne ka neki šta u trku završavaju brode, pa to onda liči na maturalni rad, a ne na pravi brod... :D
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
cuvitar
Member

PostPostao/la josme » 02. 05. 2011. (08:40)

Ja bih se osvrnuo na one dežurne kritičare.Mislim da svaka bena vidi da je ovo nedovršen brod i da ga kao takvog treba promatrati i ne uspoređivati sa gotovim i opremljenim.Mislim da će nam Ven uskoro pokazati brodicu u punom sjaju...
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Brodica » 02. 05. 2011. (11:46)

josme je napisao/la:Ja bih se osvrnuo na one dežurne kritičare.Mislim da svaka bena vidi da je ovo nedovršen brod i da ga kao takvog treba promatrati i ne uspoređivati sa gotovim i opremljenim.Mislim da će nam Ven uskoro pokazati brodicu u punom sjaju...

nitko se i nije zalija na opremu broda....
i znalo se da je brod izasa iz kalupa prakticki 3 dana pri sajma....
i vec je ven reka zasto i kako tako da dalja rasprava nema puno smisla, i brod ima puno potencijala i vjerujen da ce bit super.
zato nebi bilo lose da do daljnjega pustimo vena da radi svoj posal, a mi smo tu da dajemo misljenja kritige itd. i sve je dobronamjerne prirode jer i da uziman brod ven bi mi bia pri vrzu zelja i radujem se i ja novoj zori i da je vidim kad bude gotova ;)
Brodica
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Homer » 18. 05. 2011. (10:19)

Ima li što novo oko barke? Malo je tema zamrla!
Homer
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Kvarnerplastika Vega i Honda 10 ks

PostPostao/la peroLA » 18. 05. 2011. (21:57)

Ja bih ipak si stavio konzolu nazad na mjesto kamo i na staroj Dalmatinki, pa bi nekako između ležaja i konzole ubacio wc, neki dan sam vidio zgodno riješenje ali nemam slike...a sve ostalo bi bilo kako i je predviđeno...
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la cuvitar » 19. 05. 2011. (09:51)

peroLA je napisao/la:Ja bih ipak si stavio konzolu nazad na mjesto kamo i na staroj Dalmatinki, pa bi nekako između ležaja i konzole ubacio wc, neki dan sam vidio zgodno riješenje ali nemam slike...a sve ostalo bi bilo kako i je predviđeno...

Mudro zboriš... 8-)
Slažem se s idejom, u potpunosti!
Zora ima dovoljno mista za to... :thumbup:

:clap: :clap: :clap:
cuvitar
Member

PostPostao/la idobros2 » 19. 05. 2011. (15:47)

po meni je baš ovakva super imaš starih dalmatinki na svakom valu 8-) ovo ja nešto novo i to je Zora, :clap: neče valjda kopirat neke da ih ne nabrajamo :mrgreen: .
Zora kao takva je posebna.Treba je vidit u potpunim izdanju,a što se tiče wc-a stavi kem...za nuždu je ok.Ma kad voziš po otvorenom ili si u nekoj vali isto
ka što su činili i naši stari, pripoda dala prirodi vratiš. :D :D :D :D
idobros2
Member

Tip plovila: Betina 600-yanmar 55 ks

PostPostao/la cuvitar » 20. 05. 2011. (12:37)

idobros2 je napisao/la:po meni je baš ovakva super imaš starih dalmatinki na svakom valu 8-) ovo ja nešto novo i to je Zora, :clap: neče valjda kopirat neke da ih ne nabrajamo :mrgreen: .
Zora kao takva je posebna.Treba je vidit u potpunim izdanju,a što se tiče wc-a stavi kem...za nuždu je ok.Ma kad voziš po otvorenom ili si u nekoj vali isto
ka što su činili i naši stari, pripoda dala prirodi vratiš. :D :D :D :D

A lipi moj, niko nije reka da nije super. Zora je fantastičan brod (barem ono šta san ja vidija) i najbolji pomak unaprid u maloj brodogradnji u zadnjih x godina. Zora je posebna, istina. Venu i dalje sve čestitke na njoj. :thumbup:

Ali... Bilo bi lipo kad bi ljudi razumili da ima i drugačijih potreba od njihovih. Tebi je možda dovoljno ovako, i svaka čast, ne kažen da je to loše. Samo, moje su stvarne potribe malo drugačije, a virujen da ima još onih kojima triba malo drugačija varijanta od ove prve. ;)

Stara Dalmatinka je stara Dalmatinka, i to je skroz drugi brod. Da mi je odgovarala, kupija bi je odavno. Zora je nešto skroz novo, i glupo mi je uopće uspoređivat. Ako si je vidija izbliza, moga si vidit o čemu se radi. Ven, molin te nemoj me krivo shvatit, da mislin da ovakva Zora ne valja. Ja samo predlažen još jednu varijantu broda, obiteljsku barijantu, koja bi definitivno proširila krug potencijalnih kupaca (ma bar za jednoga :) )

I ljudi moji, pa bija bi više red da pristanete sa "a šta će ti ovo... , a šta će ti ono..., to ne valja tako..." i slične primjedbe.
Svak ima svoje razloge i potribe... :eh:

Pozdrav svima!
:wave: :wave: :wave:
cuvitar
Member

PostPostao/la Ven » 20. 05. 2011. (21:31)

zdravo ekipo ,

malo sam povata konce pa je došlo vrime da nastavimo uređivat ZORU

od iduče sedmice počet čemo montirat elemente koje ču slikat da i Vi vidite pa da čujem komentare

bit če zanimljivi i osmorici kupaca koji su do sada uzeli ZORU

do iduče sedmice

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Tel.: 098/ 365 163
E - mail: vnevesca@inet.hr
Ven
Djelatnik u sektoru nautike

PrethodnaSljedeća

Natrag na Proizvođači brodica i opreme

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.