Pozdrav svima!
I ja san nazalost bija u vrime kad nikoga nije bilo oko brodi, sinjorina koja je bila tamo lipo je gustala u zavitno da nisan ima srca je izvlacit do broda, a i mislin daje ne bi ima sta pametno pitat. Zoru san vidija vec nekoliko puti, u raznin fazama izrade, i sad san tija ulist u kabinu. Da ne ponavljan isto šta i ostali, Ven je napravija čudo od prostora po krmi. I šta je nikor reka - more se deboto i na balote bacit. Osim mojih osobnih preferenci vezano uz motor, koje Ven već zna jer smo o otmoe diskutirali, pošto ja spadan u onih 5%, Ven, fala na ostavljanju dovoljne visine za ležećega dvocilindraša, bit će jako bitan faktor u donošenju konačne odluke.
Pohvale i dalje stoje za sve šta je po kokpitu i oko njega rađeno. Natkabinu ne mogu komentirat unaprid, jer dok ne vidin i opipan, sve bi bilo napamet. Bitno je da bude funkcionalna. A sitite se svi vi koji puno vrimena provodite na moru - sa koje strane ćete gledat brod, iznutra ili izvanka?
E sad... moja kritika... Vjerojatno morete zamislit situaciju kad ženska, onako malo više popunjena opali po godine na neku djetu, vježbanje, trčanje i sl da bi popravila liniju. I dovede se u red, onako je vidiš finu, elegantnu... duge vitke noge, bokovi i guzice taman, uzak struk, lipo držanje... ma obučena cila figura samo tako. I onda je uspiješ smotat, i kad je koačno skineš (da priskočin zaplet ) ono vidiš sise koje su skroz ispuvale i visu ka dva prazna saketa od litre. I više ta ženska za te nima ni šušta ni gušta...
Možda ćete reć da san uteka malo u OT (admin - briši ako jesan) ali ispada mi da je blizu Ven da Zora ispade ka ova ženska. Možda zato šta brod nije gotov, pa ovako pari, ali... Mene je najviše ubila kabina, tj gambuža. Jer pored onoliko mista na krmi, kojega se ne bi sramila ni manja koćarica, još je kabina skraćena za 20-ak centi. Ne znan, možda san ja malo ludast, pa iman neke lude prohtjeve, ali možda ima još neko kome bi dobro došlo još kvadrat kabine. Ven, shvati ovo ka konstruktivnu kritiku, možda za još jednu, malo obiteljskiju varijantu broda. Navratit ću ovih dan do radione kad stignen, pa ću ti objasnit moje razloge zašto mi je neophodno to još malo kabine... Istomišljenici?
Ostalo - ne mogu nego pohvalit. Jedino još oni detalj - bazen za vanbrodski motor, blio bi lipo kad bi bila opcija da se more bez njega ako oću unutrašnji motor i puni spojler po krmi. Banak, gavun, bazen, jacera... bilo šta umisto njega. Ali eto, to je samo moje razmišljanje naglas, opet ponavljan - konstruktivno.
Inače, Ven - za brzinu i šta si uspija Zoru dovest do Lava.
Vidimo se!