VEN - 590 -izrada novih modela

Forum namjenjen isključivo proizvođačima brodica, te opreme za brodice.

Moderator/ica: riberer

Pravila foruma
U ovom forumu nove teme mogu otvarati SAMO PROIZVOĐAČI BRODICA (i /ili opreme za brodice), dakle poduzeća registrirana za njihovu proizvodanju.
> DA BI SE OTVORILA NOVA TEMA, POTREBNO JE ISHODOVATI SUGLASNOST ADMINISTRATORA FORUMA O UVJETIMA NJEZINOG OTVARANJA<

Re: VEN - 590 -izrada novih modela

PostPostao/la josme » 29. 04. 2011. (12:08)

Koliko sam ja uspio do sada shvatiti,nadgrađe je univerzalno za oba trupa,a na kupcu je da bira koji će trup.....
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la idobros2 » 29. 04. 2011. (12:32)

koliko ja znam nema poludeplasmanca
idobros2
Member

Tip plovila: Betina 600-yanmar 55 ks

PostPostao/la josme » 29. 04. 2011. (13:47)

Ven je napisao/la:.....u prvoj fazi več smo danas počeli radit novu palubu , a poslije nje u planu su dva modela trupa.VEN

Treba čitati od početka sve postove..
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la gre » 29. 04. 2011. (16:29)

Evo sam danas bio u lava, vidio novog Vena, penja se po njemu ulazio u kabinu.....
Mista u kokpitu i na krmi ima napretek. Stvarno mista za nepovirovat, može se stavit brakni krevet.
Zamjerka je ta da ja sa svojih 195 na jedvate jade uđem u kabinu, kad sam na jedvate jade uša sija sam i udrija glavom od krov, uspio sam se ispružit na krevet!!!! Ali mislim da ovi drugi koji spava u kabini sa mnom nesmi bit veći od 1,5 metara. Teta koja je bila tamo rekla mi je ovo stara kontaštampa da će za ovi model biti druga.
Prilikom izlaska iz kabine zapeja sam leđima o vrh vrata (zgulija kožu na leđima). kaže teta de neće bit oni poklopac od vrata nego da će doći rolo vrata ili klizna stjenka iza stolice kormilara.
Za mene je ova pretisna kabina veliko razočarenje, ipak mislim da se previše žrtvovalo da bio se dobio prevelik kokpit.
Bacio sam oko na platiku i zgleda mi super.
Sve u svemu mi pari ok za nekoga do 180 cm visine max.
Usput da kažem da sam bio i na damoru 600 koji ima puno više mista u kabini i ok mista na krmi te ogromnu platformu zada koja je izvedena ka spojler. Cijena takvog spojlera je 7000 kn. Čovik iz damora kaže da sa 30 ks i spojlerom ima putnu od 8 a maksimalnu od 11 nm.
Mora sam napisati koju i o damoru sori što sam otiša OT.
gre
Member

Tip plovila: Jedrilica El Bimbo

PostPostao/la idobros2 » 29. 04. 2011. (16:41)

hvala ti za ovko dobre ifo.dali je bilo još novih modela javi naravno preko pp
idobros2
Member

Tip plovila: Betina 600-yanmar 55 ks

PostPostao/la Ven » 29. 04. 2011. (20:31)

evo moji forumaši došlo je vrime i da ja odgovaram na vaša pitanja , zbog nekih nepredvidivih privatnih okolnosti

nisam brod uspija zgotovit kako sam htija nego sam spojia trup i palubu samo da se orjentaciono vidi forma broda.

prvo perola : 1 nova paluba je stavljena na trup VEN - 590 jer su istih dimenzija i to je deplasmanska verzija , fali samo spojler
a trup poludeplasmanca je u izradi i bit če sasvim drukčiji od sadašnjeg

2 tačno je da je između ležaja ostavljen prostor sa poklopcem za kemijski wc

3 tačno je da je pomaknuto težište koje je samo poljšalo metacentar

4 od poda kokpita do trupa ima 42 cm a pri ugradnji UM na otvor u dnu kokpita napravi se kruna za
kašetu motora koja je prilagođena motoru . danas oko 5 % ljudi ugrađuje UM

a sada gre : ža mi je samo šta ja nisam vidija kad si se uvlačija ( mala šala ) brod na kojem si ti bija je vlasništvo gosp. Jeliča mog prvog kupca ZORE

gosp. Jelič je visok cca 1,70 cm i brod koji uređuje prilagođava svojim potrebama. zbog toga je i tražio da mu se ugradi kontraštampa iz VEN - 590

pa od kreveta do krova kabine ima 80 cm dok ZORA ima 98 cm . kreveti ZORE su po 15 cm duži i 12 cm širi od onih na koje si ti leža

nije ni čudo da si zapeja leđima jer gornji dio vrata nije ni otpilan jer čekam da vlasnik odluči na koji če sistem napravit vrata.

vidija si da nije stavljen ni baštun, ni element kuhinje, ni nadkabina ,ni poklopci , ni sjedalice u kokpitu , ni konzola kormilarnice,

pa ako te zanima ti lipo iduču sedmicu dođi u radijonu jer čemo sve to pomalo montirat.

usput kad si se več uvlačija jesi li vidija da paluba nema NITI JEDNU uporu nego da je samo spojena na vanjski rub broda

i da cila visi u zraku .

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Tel.: 098/ 365 163
E - mail: vnevesca@inet.hr
Ven
Djelatnik u sektoru nautike

PostPostao/la gre » 29. 04. 2011. (21:07)

Ven
Ovi moj post od prije je bija ponajviše osvrt jednog čovika mojih gabarita 195cm/115kg na novu barku i njenu kabinu. Napisa sam što sam zamjetio, i nadam se da sam svojim postom pomoga tebi ka proizvođaću da se skrene pažnja i na ljude moje visine (ne laje pas radi sela).
Nadam se da će ova barka na kraju izaću u nešto lipo, funkcionalno i pristupačno.
Nebi tija smetat po radioni pa neću ni dolazit, navratit cu kad bude u điru poludeplasman i kad riješiš ove dječije boljke.
Moj ti je savjet da ne izlažeš poluproizvode.
pozz
gre
Member

PostPostao/la gre » 29. 04. 2011. (21:13)

p.s.
vidija sam da je paluba samo stavljena na trup i vidija sam da sa na jednom dijelu kokpit kad ugaziš nogom dobro savija al nisam tija ništa govorit jer znam da su to stvari koje bi se riješile. Ovo se naslanja na ono o "poluproizvodu". Sad zamisli lika koji nije upoznat o čemu se radi i ugazi nogom a plastika se savija ispod njega. Odma bi bilo ovi nemaju pojma blla bla ...
gre
Member

PostPostao/la Brodica » 30. 04. 2011. (17:19)

Ven to je lipo za cut jer iskreno nije ni mene puno dojmija brod.
Brodica
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Ven » 30. 04. 2011. (20:50)

ljudi moji ,

forum služi da razni forumaši iskažu svoje dojmove i svoja razmišljanja , nitko ne očekuje da če sva bit ni pozitivna

a ni dobronamjerna , iz svake argumentirane kritike se može izvuč nešto pozitivno.

mene osobno veseli da je 6 ljudi se odlučilo za kupnju ZORE i da su kaparali brod , a 2 su na listi zapisana da dođu na red.

također me i veseli mišljenje večeg broja forumaša koji su danas bili na ZORI , a da če neki mislit i drukčije je skroz normalno.

zato čemo nastavit opremat ZORU i na radost sviju slat slike.

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Ven

PostPostao/la vridnjak » 30. 04. 2011. (22:03)

dobro dosta o tome ,nego oće li biti rebrast ili ravan trup
"Tko izgubi dobitak, dobije gubitak" -Grunf
vridnjak
Member

Tip plovila: istranka GTI

PostPostao/la VLADIDA » 01. 05. 2011. (10:56)

Ven je napisao/la:ljudi moji ,

forum služi da razni forumaši iskažu svoje dojmove i svoja razmišljanja , nitko ne očekuje da če sva bit ni pozitivna

a ni dobronamjerna , iz svake argumentirane kritike se može izvuč nešto pozitivno.

mene osobno veseli da je 6 ljudi se odlučilo za kupnju ZORE i da su kaparali brod , a 2 su na listi zapisana da dođu na red.

također me i veseli mišljenje večeg broja forumaša koji su danas bili na ZORI , a da če neki mislit i drukčije je skroz normalno.

zato čemo nastavit opremat ZORU i na radost sviju slat slike.

VEN

Ne sumnjam u valjanost mišljenja koja su dali forumaši nakon posjete izloženom brodu. Neke stavri koje su od strane forumaša predlagane u tijeku rasprave su i aplicirane na novoj brodici. Ima tu dosta dobrih rješena, osobito organizacija kokpita, podizanje razme-palube, mrtva banda oko kokpita, baštun...U tom dijelu vene možeš biti zadovoljan. To potkrijepljuješ i s novim narudžbama. Međutim, to samo po sebi ne mora biti jak argument jer, držim, da bi bilo dosta narudžbi i dobrog starog modela. Vjerojatno još ima mjesta i za napredak kada se nastavi opremanje zore sukladno najavama i skicama koje smo ranije vidjeli.
No, ipak se ne mogu oteti dojmu da je izostalo očekivano oduševljenje, kao da su svi malo izdušili, i stoga apsolutno stoje komentari što su dali gre i brodica. Komentari njih dvojice su, prije svega, sasvim dobronamjerni i čini mi se u većem dijelu i objektivni. Bili si iskreni. A budimo iskreni do kraja, brod je uistinu dobar (bio je i prije ovoga redizajna), napravljena su znatna poboljšanja u organizacijskom smislu, a prema venovom pojašnjenju bit će otklonjeno i ono na što gre ima opravdane primjedbe. Ipak, sve što je prezentirano, nije preveliko iznenađenje, kao da je već viđeno (možda jednim dijelom stoga što je ven dosta ranije objavio slike skica i modela u izradi pa se znalo što nas čeka).
Zato , držim da gre dobro govori o problemu "ploluproizvoda". U tom smislu, možda je greška što se nije sačekalo da se cijeli brod kompletira i tek potom izloži i tada, vjerojatno, ne bi ova prezentacija ostala pomalo nedorečena.
Ali, već sam u svojim prvim javljanjima rekao da je ven iskusan lisac i vjerojatno zna šta radi, kada i kako treba raditi na prezentaciji i ukupnom marketingu oko ovog posla. Da nije tako ne bi bio niti nas forumaše uključio u cijeli projekt. S druge strane, obzirom na obećanja, koja je ven dao nama forumašima (a vjerojatno i organizatorima u Lavu) i nije mogao odgoditi prezentaciju pa se dogodilo sve ovo.

Gre i brodica, :thumbup: :thumbup:
ostalima :wave: :wave:
VLADIDA
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la brodić » 01. 05. 2011. (11:12)

Evo par mojih dojmova, bija san u četvrtak, zora je toliko prostrana da jednostavno ne mogu virovat da je to brod od 6m, kokpit će bit ogroman i kad se stave sve klupe, stolice i stolovi, ko bude stavlja kliznu stijenku moći će imat i "salon", a kome bude sve otvoreno može bacit na balote.
Šta se tiče kabine ja san 185cm, 95 kg i kad se skroz ispružin ima još 30 cm mista, stvarno je prostrana, mislin da ovde i dvometraš može komodno leć samo naravno s tim da mu krevet bude dug koliko i sama kabina,
Također mi se sviđaju one dvi klupice-spremišta na krmi između kojih je bazen motora, odlično, još više mista :thumbup: :thumbup:

E sad malo o "nedostatku", da se razumimo ovde govorin o dizajnu koji će po mome uvelike utjecat na buduće kupce.
Naime, natkabina, ili da je nazoven "kašeta" koja je nacrtana za natkabinu sa onim nekim kvadriceps prozoron ne liči na ništa i ako to bude na ovako lipon brodu, vizualno će ga uništit, a da ne govorin na šta bi ličilo na poludeplasmancu sa nekon lipon recimo hondon 50 KS.
Moja preporuka Vama Vene je da uzmete nekoga mladoga dizajnera i to platite, ionako sami govorite da van prodaja ide, to bi van se vratilokroz vrlo kratko vrime ( za primjer ću navest Navala koji je sa lipon natkabinom prominija kompletnu vizuru brodu i da mu jedan moderan izgled )
Sad da ne bi ispalo da je to samo moje mišljenje samo ću reć da san dosta proveja vrimena oko zore i u njoj i vraća se i većina komentara su bili na ekstra ružnu starinsku natkabinu ili na prastaru liniju.

E sad jedan nedostatak koji se ne tiče broda nego Vena, a to je da vi niste bili tamo, ako ste imali privatnih stvari triba je doć šef radione ili neko, većina proizvođača su osobno bili tamo i borili se za svoje kupce i predstavljali sebe i svoj brod, a vi ste poslali šinjorinu kojoj je deboto neugodno kad joj dođe sto muških, a i da nije niko je neće ništa pitat stručno jer je žensko, znači za predstavljane broda od mene dobijate :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

I nemojte se jidit, ovo van je konstruktivna kritika!
brodić
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: gliser 4m, Patrol 690 by Antares yamaha 150

PostPostao/la niksa » 01. 05. 2011. (11:52)

Ja sam bio na sajmu u subotu ujutro, kod Venovih brodova nije bilo nikoga... na žalost... U drugo vrijeme nisam mogo doć, a nadao sam se nać nekoga... ili je taj "netko" bio na kafi...
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la Ven » 01. 05. 2011. (14:26)

moji forumaši ,

prvo nebi volija da netko stekne dojam da se javljaju neke negativne konotacije.

šta se tiče ZORE ja sam obeča da če za sajam bit u punom svjetlu , međutim nazad 15 dana otac mi je dobio moždani udar

te pošto je nepokretan sve mi je poremečeno pa tako nisam uspija ni ZORU završit .

smatra sam da je triba i ovakvu pokazat kako bi ubuduče bolje znali o čemu pričamo.

i ubuduče bit če te obavješteni o opremanju i očekujem vaše cijenjene komentare.

a šta se tiče novog trupa napravljen je podvodni dio pa se premišljam dali trup da radim gladak ili rebrasti

zdravi i veseli bili

VEN
"VEN" MARINA
Smiljanićeva 2, Split
Ven

PrethodnaSljedeća

Natrag na Proizvođači brodica i opreme

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.