Kupili smo poluproizvod ili ne...

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Kupili smo poluproizvod ili ne...

PostPostao/la josme » 13. 12. 2011. (09:03)

Puno se priča i puno ima polemike oko toga koliko je tko "popušio" sa kupovinama brodice ili se može pohvaliti sa time.Došao sam na pomisao da bi se ovdje mogli požaliti ili pohvaliti tj.što ste kupili,za koju cijenu i koliko ste morali još utrošiti da bi brodica došla u funkciju.
Ja sam kupio polovnu Istranku ,dobio uz nju Johnsona 5 2t i 2 kom Tomosa4, u plovnom stanju za 2000€, utrošio sam na uređenje još 600€ (cjelokupno farbanje ,djelomično plastificiranje,fiksna tenda)sve sam sam radio i tako dodatno uštedio.
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

Re: Kupili smo poluproizvod ili ne...

PostPostao/la lopi » 13. 12. 2011. (09:06)

Onda bi trebalo jos koju sliku stavit da bude zanimljivije. :wave:
lopi
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Elan 20 cc

PostPostao/la golum » 13. 12. 2011. (10:16)

josme je napisao/la:Puno se priča i puno ima polemike oko toga koliko je tko "popušio" sa kupovinama brodice ili se može pohvaliti sa time.Došao sam na pomisao da bi se ovdje mogli požaliti ili pohvaliti tj.što ste kupili,za koju cijenu i koliko ste morali još utrošiti da bi brodica došla u funkciju.
Ja sam kupio polovnu Istranku ,dobio uz nju Johnsona 5 2t i 2 kom Tomosa4, u plovnom stanju za 2000€, utrošio sam na uređenje još 600€ (cjelokupno farbanje ,djelomično plastificiranje,fiksna tenda)sve sam sam radio i tako dodatno uštedio.

A da nisi radio sam?
Da si morao platit ruke stvar bi se drastično promjenila,i taj podatak nekome na kraju ali i meni bi značio puno.
Dalo bi se onda možda još bolje razlučit uzet tako nešto kao ti ili uzet novu mlaku,vena i barem neko vrijeme biti miran i ne mislit hočeš li je nać na vezu ili ispod veza :roll:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la josme » 13. 12. 2011. (10:53)

lopi je napisao/la:Onda bi trebalo jos koju sliku stavit da bude zanimljivije. :wave:

Prije:
slika
Sada:
slika
A da nisam radio sam......?
Koštalo bi me u najmanju ruku dvostruko(samo za ruke su tražili 500€ "stručnjaci")
Zadnja izmjena: riberer; 18. 12. 2011. (13:40); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Prevelika rezolucija, max.:800x600 piksla!
josme
Old Senior Member

PostPostao/la golum » 13. 12. 2011. (11:23)

Da. :!:
Iako sam to već odavna zaključio ovo je samo točka na "i".
Takav "poluproizvod" ne možeš dobit tako jeftino,čak ni na poklon kad je središ a da ne dođeš do cifre osnovne linije mlake ili vena. :(
golum
Old Senior Member

PostPostao/la emils » 13. 12. 2011. (11:31)

Mene zanima šta bi to bila definicija "poluproizvoda" kad govorimo o barkama? Šta je osnovna linija Vena ili Mlake opremljen brod? Ko sve osim ekipe iz Buzina prodaje gotove brodove a da se iste isplati kupiti gotove?
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 13. 12. 2011. (11:35)

......... svidja mi se ova konstrukcija za tendu.........!
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la josme » 13. 12. 2011. (12:00)

emils je napisao/la:Mene zanima šta bi to bila definicija "poluproizvoda" kad govorimo o barkama??

Ja sam to stavio kao "poluproizvod" a to bi bilo i ono "kupio pa morao dorađivati" ili "kupio neopremljeno pa morao opremati"sve u svemu koliko ste još morali uređivati brodicu da bude po vašoj potrebi.Brodica dok ne uđe u more i zaplovi je "poluproizvod"Nije u pitanju ni Buzin ni Mlaka ni Ven(ne želim konfrontacije)već jednostavan odgovor "radio sam to i to i došlo me toliko".
josme
Old Senior Member

PostPostao/la golum » 13. 12. 2011. (12:01)

emils je napisao/la:Mene zanima šta bi to bila definicija "poluproizvoda" kad govorimo o barkama? Šta je osnovna linija Vena ili Mlake opremljen brod? Ko sve osim ekipe iz Buzina prodaje gotove brodove a da se iste isplati kupiti gotove?

Ispravi me ako griješim osnovnu liniju mlake i vena možeš odmah gurnut u more.(govorim samo o plastici)

I koliko sam shvatio ne govorimo o opremljenosti broda.
golum
Old Senior Member

PostPostao/la emils » 13. 12. 2011. (12:27)

golum je napisao/la:Ispravi me ako griješim osnovnu liniju mlake i vena možeš odmah gurnut u more.(govorim samo o plastici)

Možeš i balvan.
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 13. 12. 2011. (12:32)

josme je napisao/la:
emils je napisao/la:Mene zanima šta bi to bila definicija "poluproizvoda" kad govorimo o barkama??

Ja sam to stavio kao "poluproizvod" a to bi bilo i ono "kupio pa morao dorađivati" ili "kupio neopremljeno pa morao opremati"sve u svemu koliko ste još morali uređivati brodicu da bude po vašoj potrebi.Brodica dok ne uđe u more i zaplovi je "poluproizvod"Nije u pitanju ni Buzin ni Mlaka ni Ven(ne želim konfrontacije)već jednostavan odgovor "radio sam to i to i došlo me toliko".

.......evo ja san kupija m700 i volvo 40 ks......... sve radim sam ,osim struje i centriranja motora....... brod je skoro gotov a ja jos nisan potrosija 20 000 eura ........ :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la mikula moli » 13. 12. 2011. (15:54)

M710 SEA PEARL je napisao/la: .......evo ja san kupija m700 i volvo 40 ks......... sve radim sam ,osim struje i centriranja motora....... brod je skoro gotov a ja jos nisan potrosija 20 000 eura ........ :D

kako mislis skoro gotov??? i sta ima od opreme? ti si moga samo iznajmit kalupe i sam ga salit.... :mrgreen:

uostalom to ce ti uvik bit legendarni poluproizvod..... :lol:
mikula moli
Senior Member

Tip plovila: Leidi 600 + Suzuki 140

PostPostao/la josme » 13. 12. 2011. (16:17)

golum je napisao/la:
Ispravi me ako griješim osnovnu liniju mlake i vena možeš odmah gurnut u more.(govorim samo o plastici)

Takva plastika samo plovi i ne služi ničemu dok ne dodaš pogon i tome slično-dakle poluproizvod.Sve što je nedvršeno je poluproizvod... ;) Proizvod je samo ono što odmah po kupovini možeš normalno koristiti u svojoj svrsi...
Btw. govorimo i o opremanju broda i opremljenosti.
josme
Old Senior Member

PostPostao/la kalafat » 13. 12. 2011. (16:56)

josme je napisao/la:
golum je napisao/la:

Takva plastika samo plovi i ne služi ničemu dok ne dodaš pogon i tome slično-dakle poluproizvod.Sve što je nedvršeno je poluproizvod... ;) Proizvod je samo ono što odmah po kupovini možeš normalno koristiti u svojoj svrsi...
Btw. govorimo i o opremanju broda i opremljenosti.

a cuj , sve zavisi sta je po tebi opremljenost, jer sigurno sta je za mene opremljen brod mozda za tebe nije i obratno ...
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la Dade » 13. 12. 2011. (17:52)

Kod novih je to ..kit 1...kit 2 itd kod polovnih je uvijek bolja varijanta kupiš ono što ti se sviđa i što radi ili krš pa popravljaš ali si onda to sve uračunao u cijenu.Najjeftinije je kupiti barku u voznom stanju relativno dobrog izgleda sa puno svega što je predhodni vlasnik krvavo štedio,tražio,pravio sa majstorima ,zavozao stotine litara benzina,potrošio stotine sati misleći,raspitujući se ,povukao mnoge veze i na kraju shvatio da je malo metara a sasvim malo konja a o luksuzu da i ne govorimo te rešio da je se riješi ali ,gle vraga,niko se nevata za takuin,nevadi šolde nego samo zajebava..nije dobro ovo..nevalja ono.......i još njegovu muku nazovu poluproizvodom.
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Sljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.