Ova radi ovako
Ovaj unutarnji dio (suplja cijev) se provuce kroz lanac a ocica se sa konopom ili lancem spoji sa vrhom sidra i to stoji tu uvijek, nesmeta a na cijevi je napravljen utor par cenata nize od vrha. E ako se nedaj boze sidro inkastralo tada se ovaj vanjski dio (plosnati) stavi oko sidrenoga lanca ili konopa te se veze za dvije ocice na njemu samom. Lanac ili konop od sidra treba biti apjombo barke nategnut, te se tada ovo spusta sa konopom do dna sidra gdje se nalazi ona cijevcica od pocetka teksta. Kad dojde do cijevi zdruca se dok ta ista cijev neprodje kroz grlo ovog plosnatog dijela. Na tom plosnatom dijelu su dva stifta sa svake strane sa oprugom. Kako ovo mora pizati , cijev prodje kroz, te se stiftovi uvucu u utor na cijevi. Sad kad je cijev uhvacena sa ovim plosnatim dijelom otpusta se sidreni lanac ili konop te se poteze ova naprava koja sada poteze sidro od glave i tako odkacava sidro. Ludilo stvar. sa ovim ne izgubimo sidro a ni lanac koji moze bit dosta dugacak a i konop bogami nije jeftin. Malo se promucit napravit, ali se da. Ja sam pomorac strojar te sam u prilici te ovo napravio od inoxa ali zasto treba bit od inoksa moze i od obicnog zeljza samo da piza. Daj boze nikad ovo upotrebit ali neka je to na brodu zlu netrebalo.
A sad vam saljem jos jednu drukciju izvedbu jednostavniju barem je meni bila za napravit. Jer za ovo gori terba se imat drebank. Samo da znate gledo sam po netu ove stvarcice prodavaju se od 250 do 300 dolora, bas sramota koda su od zlata. Promucite se malo pa napravite barem ovu doli na slici, tu je i slika originala od koje sam i skinuo ovu moju.