Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori
Degrassi je napisao/la:Karmba, talijan mora ispunit onaj formular bez tebe, mora upisat sve podatke, barka, duzina sirina itd da je on vlasnik i prodaje kome vec i to ovjera u opcini. Sada ja neznam na granici dali mozes odma proc s tim papirima ili treba biti i vlasnik. Ne zaboravi da u ugovoru treba niti sve, podaci o plovilu i motoru. Tvoje ime i prezime kao kupca, oib itd. Neka ti talijan sve pripremi sam daj mu podatke ako si siguran da ce to srediti. Kos bolje bi bilo da nadjes mekog frenda koki zna talijanski i da ode s tobom u kupnju
joze.makarska1 je napisao/la:Degrassi je napisao/la:Karmba, talijan mora ispunit onaj formular bez tebe, mora upisat sve podatke, barka, duzina sirina itd da je on vlasnik i prodaje kome vec i to ovjera u opcini. Sada ja neznam na granici dali mozes odma proc s tim papirima ili treba biti i vlasnik. Ne zaboravi da u ugovoru treba niti sve, podaci o plovilu i motoru. Tvoje ime i prezime kao kupca, oib itd. Neka ti talijan sve pripremi sam daj mu podatke ako si siguran da ce to srediti. Kos bolje bi bilo da nadjes mekog frenda koki zna talijanski i da ode s tobom u kupnju
sto se tice granice , za to nek se ne brine , nema vise granice a samim tim ni kontrole , isti posa ko da je kupio brod u rijeci na rivi ! ipak smo sad u eu , kad obije ugovor vlasnik vise nema apsolutno nista s tim ! mada s e moze nac neki carinik pa da iz dosade provjeri brojeve sasije i to je to , sto se tice ostalih papira to mu nece nista gledat !
Miljac je napisao/la:joze.makarska1 je napisao/la:Degrassi je napisao/la:Karmba, talijan mora ispunit onaj formular bez tebe, mora upisat sve podatke, barka, duzina sirina itd da je on vlasnik i prodaje kome vec i to ovjera u opcini. Sada ja neznam na granici dali mozes odma proc s tim papirima ili treba biti i vlasnik. Ne zaboravi da u ugovoru treba niti sve, podaci o plovilu i motoru. Tvoje ime i prezime kao kupca, oib itd. Neka ti talijan sve pripremi sam daj mu podatke ako si siguran da ce to srediti. Kos bolje bi bilo da nadjes mekog frenda koki zna talijanski i da ode s tobom u kupnju
sto se tice granice , za to nek se ne brine , nema vise granice a samim tim ni kontrole , isti posa ko da je kupio brod u rijeci na rivi ! ipak smo sad u eu , kad obije ugovor vlasnik vise nema apsolutno nista s tim ! mada s e moze nac neki carinik pa da iz dosade provjeri brojeve sasije i to je to , sto se tice ostalih papira to mu nece nista gledat !
Otkad to nema granice, molim te lijepo ?!?!!?![]()
![]()
![]()
Ima granica i te kakva!!! Nismo još u Schengenu!!!![]()
Upravo je policijski posao provjera vlasništva, ugovora, brojeva itd. i to rade vrlo ažurno, posebno za hrvatske tablice, i na slovenskoj i na hrvatskoj strani.
Nema vožnje tuđih brodova na prikolici bez ugovora ili punomoći (s prijevodom od ovlaštene osobe).
Ajde nemojte pisat ovakve nebuloze jer će čovjek nepotrebno nahebat zbog neznanja i ovakvih uputa.
joze.makarska1 je napisao/la:Miljac je napisao/la:joze.makarska1 je napisao/la:Degrassi je napisao/la:Karmba, talijan mora ispunit onaj formular bez tebe, mora upisat sve podatke, barka, duzina sirina itd da je on vlasnik i prodaje kome vec i to ovjera u opcini. Sada ja neznam na granici dali mozes odma proc s tim papirima ili treba biti i vlasnik. Ne zaboravi da u ugovoru treba niti sve, podaci o plovilu i motoru. Tvoje ime i prezime kao kupca, oib itd. Neka ti talijan sve pripremi sam daj mu podatke ako si siguran da ce to srediti. Kos bolje bi bilo da nadjes mekog frenda koki zna talijanski i da ode s tobom u kupnju
Otkad to nema granice, molim te lijepo ?!?!!?![]()
![]()
![]()
Ima granica i te kakva!!! Nismo još u Schengenu!!!![]()
Upravo je policijski posao provjera vlasništva, ugovora, brojeva itd. i to rade vrlo ažurno, posebno za hrvatske tablice, i na slovenskoj i na hrvatskoj strani.
Nema vožnje tuđih brodova na prikolici bez ugovora ili punomoći (s prijevodom od ovlaštene osobe).
Ajde nemojte pisat ovakve nebuloze jer će čovjek nepotrebno nahebat zbog neznanja i ovakvih uputa.
sto se tice nebuloza neznan ko ih je sad iznio , prisa san granicu doslovno tisucu puta , a ovo sad od kad smo u eu , niko nista ne gleda ,ko sto san i reka moze se nac neko da pogleda br sasije i to je to , vidis da u kapetaniji neznaju sta ti triba sa sigurnoscu a kamoli ce on na granici znat sta ti triba a i u ostalom sta njega na granici briga kakvi ti dokumenti tribaju , njemu je bitno da ti odgovara br sasije i adio , a kad se javis na homologaciju ili na carinu tamo ti gledaju jesu li ti papiri ispravni i imas li sve sta bi triba imat ! zato ne lupetaj ako neznas o cemu govoris !
peroLA je napisao/la:iskreno kad sam vozio na prikolici preko granice sam lijepo platio pa se o težinama brinuo čovjek koji je prebacio 50 i više barki... kontrole nikakve nije bilo... a talijan zabrijao jer je htio vadit naftu jer se bojao problema na granici.... znam i za slučaj kad je talijan vamo došao po cestovni motor i prešao sve granice s neregistriranom i neispravnom prikolicom ... ali ipak je talijan...
peroLA je napisao/la:iskreno kad sam vozio na prikolici preko granice sam lijepo platio pa se o težinama brinuo čovjek koji je prebacio 50 i više barki... kontrole nikakve nije bilo... a talijan zabrijao jer je htio vadit naftu jer se bojao problema na granici.... znam i za slučaj kad je talijan vamo došao po cestovni motor i prešao sve granice s neregistriranom i neispravnom prikolicom ... ali ipak je talijan...
Miljac je napisao/la:peroLA je napisao/la:iskreno kad sam vozio na prikolici preko granice sam lijepo platio pa se o težinama brinuo čovjek koji je prebacio 50 i više barki... kontrole nikakve nije bilo... a talijan zabrijao jer je htio vadit naftu jer se bojao problema na granici.... znam i za slučaj kad je talijan vamo došao po cestovni motor i prešao sve granice s neregistriranom i neispravnom prikolicom ... ali ipak je talijan...
Da, ako voziš s talijanskim tablicama onda te manje-više ništa ne pitaju sve dok je i prikolica s talijanskim pločicama.
Ako je bilo kakva razlika u tablicama odmah pitaju i traže sve moguće papire.
A tablice SLO, HR i BIH su sumnjive čim se približiš ako te već ne poznaju. I onda ajmo Miki... Vadi papire, gdje su brojevi šasija itd. itd.
Pogotovo ako dođeš usred noći... ili u vrijeme marende...
joze.makarska1 je napisao/la: ......a sto se tice policije na granici viruj mi da ovi nasi sta rade na granici sa italijom u pravilu neznaju 2 slova talijanski , znaci opet samo br sasije mora bit u redu ! ......
šetač pasa je napisao/la:joze.makarska1 je napisao/la: ......a sto se tice policije na granici viruj mi da ovi nasi sta rade na granici sa italijom u pravilu neznaju 2 slova talijanski , znaci opet samo br sasije mora bit u redu ! ......
A gdje si to uspio prijeći granicu s Italijom koju su kontrolirali naši policajci i carinici? Muči me ta geografija.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.