Krađa penti

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Krađa penti

PostPostao/la kumic » 01. 09. 2012. (22:56)

Evo samo da se zna.
Prošlu subotu ukradena mi je penta (Honda BF10), i još više njih na užem području Trogira. Vez je na Solinama. Brod sam naša vezanog za bovu u Segetu.
Motor je bia uvaćen sa vidama (glava istokarena - ne možeš lako držat kontru) kroz krmeno zrcalo i još priko leptir vidi
komad cijevi sa katancem škverske izrade. Ako će ga odnit možeš im samo otežat posa. Mislin da je kasko jedino rješenje. To san i namjerava, danas ću
sutra ću a penta ode.
Policija da ni mrdne, jedva san ih izvuka na teren da naprave nekakvi očevid. U zadnjih dva miseca nestalo je
oko 15-ak penti, a česta je pojava u Trogiru u zadnjih par godina.
Za sada kupujen Hondu 10 bez papira, pa ako ima šta povoljno javite... Pozdrav
kumic
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Barakuda 700

Re: Krađa penti (Trogir)

PostPostao/la Robi-ST » 02. 09. 2012. (12:19)

kumic je napisao/la:Za sada kupujen Hondu 10 bez papira, pa ako ima šta povoljno javite... Pozdrav

Kumic,

zaj mi je sta ti je ukralo pentu... nemoj me krivo shvatit ali sta mislis odakle dolazi vecina motora "bez papira"?
sometimes you win, sometimes you learn
Robi-ST
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Leisure 17, Bura 2.5R

PostPostao/la big game » 02. 09. 2012. (12:50)

Pa stvarno ljudi nisu normalini ma kako ih nije sram .
Stvarno mi je zao :(
big game
Member

Tip plovila: Istranka yamaha 9,9

PostPostao/la kalafat » 02. 09. 2012. (13:06)

živo čudo je kako uopce neko ima hrabrosti drzat brod na Soline, 100 metri povise leglo narkomana (stari motel), muli koje svaka jaca plima potaraca, a navodno postoji udruga soline koja se aktivira svaki put kad opcina natukne da ce sta radit pa ta udruga pocne prodavat svoje planove. moj savjet ti je nac neki sigurnij vez ne samo radi krade, nego i sigurnosti broda.
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la bakan » 02. 09. 2012. (15:05)

Prije 15 dana sa veza u Slatinama,prijatelju je ukraden gumenjak sa pentom 40 konja-kupija ga proslo lito i platija oko 6000 eura.Ekipa iz Kastela je jednostavno oteglila brod sa svojim gumenjakom po noci.Gumenjak je naden na nacin da je vlasnik ponudio nagradu od 500 eura i to razglasija na sve radio postaje.Brod je bija dosta ostecen jer je lopove zanimala samo penta pa su ga doslovno vukli i bacali po cesti,probili gumu,razbili plastiku na dnu broda,iscupali komande-ukupna steta oko 2000 eura.
bakan
New Entry

PostPostao/la neli27 » 02. 09. 2012. (17:24)

Sada obrati pažnju po oglasima tko prodaje takav motor za djelove ili traži samo papire a toga ima dosta na internetu,tako su mnogi došli do motora nazad jer policija neče da se bakče sa pizd....
neli27
Member

Tip plovila: gradac perkins 28

PostPostao/la Maestral700 » 02. 09. 2012. (18:39)

Triba spojit pentu na struju preko pretvarača 12/220 :10: ,male amperaže da govnara dobro strese,jer ako ga ubije,odgovarat ćeš kao za čovika..... :sick:
Maestral700
Senior Member

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la el passo » 03. 09. 2012. (13:17)

kumic je napisao/la:Za sada kupujen Hondu 10 bez papira, pa ako ima šta povoljno javite... Pozdrav

Radi takvih oglasa ti je i nestala, ali samo budi ustrajan pa ti se možda potrefi da kupiš baš svoju
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la kumic » 03. 09. 2012. (23:00)

Ovu san temu otvoria jer samo ovako možeš proširit informaciju da svit zna i bude oprezniji. Ovo lito nestalo je dosta motora, malo ljudi to zna. Samo tu subotu učinjena je materijalna šteta, buban, oko 100 000 kuna. Novine ništa ne pišu, ako mogu o krađi takuina, lančića.....o krađi skutera, penti ni riči. To me najviše ljuti. Prijavia san u više novina samo neki su odma reagirali (Dalmacija news) a drugi loše. Prije par godina prijatelju i starome ukralo skuter, skupilo se nas par i nekako došli do "dugoprstića". Našli jedan motor, drugi kasnije u djelovima. Oću reć ako ti je ukralo skuter ili pentu nema smisla govorit ikome, nego učini šta možeš i sriće da nešto tvoje ne bude na meti hahara.
kumic
New Entry

Tip plovila: Barakuda 700

PostPostao/la el passo » 04. 09. 2012. (07:08)

Imaš pravo, stvarno jako rijetko vidim u novinama da je nekom maznut motor, a kradu se. Čudno
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Merc25 » 04. 09. 2012. (07:23)

Ma motori koji su ukradeni se ne prodaju preko oglasnika ili je izuzetno rijedak slučaj nekog očajnog narkomana :D ... pisao sam o tome al mi je post izbrisan.
Oni služe za zamjenu postoječih dotrajalih motora ili za rez. dijelove. Čak znam par slučajeva kad su motori bili "naručeni"..vi naručite a banda u neko vrijeme nađe isti/sličan motor i stvar riješena...
Isto tako je i meni maznuta Honda 5 ... pa sam je kasnije našao na drugoj barci u portu udaljenom 50ak km (nije skinuo naljepnicu koja izgleda kao original Hondina a nije!!) a znali se po viđenju...pa je bilo Izvini, Sorry i slično...bum, tras nije bilo jer sam več dobio zadovoljštinu...

P.S.
Naljepnica je ista kao Hondina orginal al u mraku je reflektirajuča...jedna na kapi i jedna ispod mjenjača koja se slabije vidi...al je rijetkost da netko motor ne "uredi" po svome tako da sam imao izuzetnu sreču.
Una mattina mi son svegliato, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
Una mattina mi son svegliato, e ho trovato l'invasor.
O partigiano, portami via, o bella, ciao! bella, ciao! bella, ciao, ciao, ciao!
O partigiano, portami via, ché mi sento di morir.
Merc25
Korisnik baniran

Tip plovila: Istranka

PostPostao/la fan » 21. 10. 2012. (11:11)

Evo jedan "koristan" savjet naše policije u slobodnoj... link
:crazy:
fan
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Trogiranin » 31. 10. 2012. (19:09)

Ljudi čuvajte se kako god znate i umijete !!!
Noćas u Seget - Vranjici ukradeno 12 (dvanaest) vanbrodskih motora. Između ostalih i našem kolegi Wildstaru. :thumbdown: Kralo se na nevjerovatno drzak i bezobrazan način sve sreda od 5, 6 preko 9, 15 do 20 ks. Dvanaest motora u jednoj noći u jednom portu . Ni osiguranje nije ništa koristilo. Čoviku je sa pente koja je bila na brodu vanka na trajleru skinilo petu. Rekli su mu da je to nesigurnije nego da je brod bija u moru i nisu mu priznali osiguranje. Kriminal od vrha do dna .... :thumbdown: :thumbdown:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la ivan3 » 31. 10. 2012. (19:21)

Pa kako ih niko nije vidija? Nisu to u 5 minuti uspili :eh:

Kurbini sinovi biće čekali grubo vrime da niko ne izlazi brodon...
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la Thomy » 31. 10. 2012. (19:31)

Prije 10 dana,moguće ista "ekipa"...

http://mok.hr/crna-kronika/sibenik/uces ... m-pdorucju

Objavljeno: 21.10.2012.
Još dva slučaja krađe izvanbrodskih motora i to ponovno u Murteru i Tribunju zabilježena su u šibenskom priobalju, prema današnjem policijskom priopćenju. U poslejdnjih nekoliko dana ukradeno je šest izvanbrodskim motora i to samo na otoku Murteru i u Tribunju. Postoje indicije da je riječ o istom kradljivcu ili istoj skupini kradljivaca.Policija traga za počiniteljima.
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

Sljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.