Ili unajmite ležaljku ili se nosite s plaže

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Ili unajmite ležaljku ili se nosite s plaže

PostPostao/la riberer » 25. 08. 2011. (14:21)

... na žalost kriza je stvarna ... i te kako je stvarna ... jako daleko od toga da bi bila fraza.

Ti si u onoj kategoriji koja to ne osjeća direktno, nego ovako, indirektno, pa ne razumiješ. Ako je cilj imati samo imućne goste, onda zaboravi turizam, kako sada stvari stoje dobro je da nam je netko i došao, nemamo ponude, skupi smo u odnosu na druge i puno puta negostoljubivi (ili neprofesionalni). U Euvropi "novih auta", koji su tebi mjerilo (kod nas ih izgleda nema), oni koji ne idu u hotele sa pet-šest zvjezdica, uglavnom jako teško vežu kraj sa krajem mjeseca. Cijene neumoljivo rastu, a plaće su na nivou malo višem nego kada je Euvropa nastala ... ja imam normalnu plaću, no moja je kupovna moć svedena na pedeset posto (50%) u odnosu na razdoblje od prije petnaest godina!!!

A ti pričaj i dalje ... o frazama ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la teo_ribar » 25. 08. 2011. (14:32)

lupis je napisao/la:...,ajd kad si tu nabaci par cijena iz butige za usporedbu....,špageti,ulje,nutela,mlijekao,o5 limenka pive najjeftinije,šamponi,toaletpapir,kava,sokovi u terapaku,keksi,čokolada,hrenovke...????

http://www.eurospin.it/ hehehe :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la Gaso » 25. 08. 2011. (15:44)

Da Lupis, slažem se da jodlari neče radit da božič ili u nedelju,... , ali ako imaš neki apratman, ionako dođeš u Subotu oko 2 popodne, prvi dan se ne skijaš pa ideš obično u kupnju, kdje napraviš zalihu za 2-3 dana.

Koliko ja vidim problem kod vas u restauranima, problem je u kvalitetu, i to mi kažu ljudi koji imaju jahte koje troši 4l/NM, sve što od njih slušam je grintaju o lošem kvalitetu pečenog mesa, pa ribe itd..., ali platili bi oni 100€ po glavi bez problema, samo da dobiju za ove pare nešto. Pa neču sada konkretno nabrajati imena restaurana po otocima, a mogao bi i to, ali koga to interesira neka malo pročita pokoji slovenski nautički forum, kod vas je problem, pa tako i kod mojih prijatelja vlastnika restaurana, sa kojima pričam, oni za mene naprave kad dođem na večeru potpuno druge lignje ili ribe nego uturi drugima, koji dođu samo na posjet sa brodom za 1 dan, i još sad razmišlja ovako, da če mu gost dolazit prvi i zadnji put i ne sekira se i onda mi još kaže ako ti dolazi koji prijatelj, neka mi kaže da si ga ti slao, pa če dobit pravu robu. Ali svi ovi nautičari su na nekim internet forumima itd..., pa kad ih deset potvrdi da je jedan restauran dno od dna, vjeruj mi da to pročita još puno ljudi, pa dalje priča svojim prijateljima, ostalim strancima na susjednim brodovima na vezovu, itd..... Tako i večina isto zna za dobre restaurane po otocima, kdje je sve pripremljeno kako treba pa i to se priča po forumima, ali još previše ima restaurana sa lošom kvalitetom hrane. Ovi što imaju jahte sa potrošnjom 4l/NM isto oču imat neki ambient, a ne da se jede na stolu pokrivenom s PVC prtom i plastičnim stolicama, da se razume ima izuzetka i odličnih restaurana, ali u prosjeku još previše loših, kojima bi trebalo dignut kvalitet, nije dovoljno samo podiči cjene, a kvelitet imat isti. Ovi što plačaju 100€ po glavi za večeru, oni ne jedu samo bečki odrezak i pomfri, nego su puno zahtevniji, pa če grintati ako nije kako su očekivali.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la saša šverko » 25. 08. 2011. (16:10)

e takvi smo mi hrvati-malo divlji ,malo blagi,malo pametni,malo glupi ali kad si prijatelj dobit ćeš i bubreg ,pužnicu,rožnicu,jetra,srce,krvi itd.zato nas i volite.(nije valjda samo priroda u pitanju)? ;) :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: maestral 710 yanmar hm 35 hp kvar.plas.4.10

PostPostao/la Gaso » 25. 08. 2011. (20:46)

Ma nije samo priroda, ovi stalni gosti če uvijek dolazit ;)
Nego opčenito debatiramo, pa sam napisao šta i druga strana prolaznih gostiju misli, svakako može to koristit ugostiteljstvu pa i na kraju i gostima.
Mene kad je gužva ionako nema, meni to smeta isto ko i vama, tu mislim na gužvo na moru, ali zato je 9. mjesec pravi za odmor.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la aladin » 25. 08. 2011. (22:25)

"Možda smo, naime, neotesani, ali nismo glupi. Na Zemlji ima sedam milijardi ljudi: da se svaki od deset milijuna što kod nas dolazi svake godine nikad više ne vrati, ima ih dovoljno da od turizma živimo cijelih sedamsto godina.

Do tada ćemo već smisliti nešto."

B. Dežulović
http://www.jutarnji.hr/boris-dezulovic- ... a-/967936/
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PostPostao/la Pape » 26. 08. 2011. (00:06)

... :problem: hm...u dežulovičevom textu ima istine...ali ipak malo pretjeruje...moje mišljenje je da ne vidi dalje od stolice iz kafića ili restorana...zašto, pa evo prvo kriza, ljudi koji rade bore se za ostat na radnom mistu pošto poto i nekad i rade i tuku po dvi smjene...ostat ljubazan u drugoj smjeni ili sutra u prvoj...hm :crazy:
...drugo infrastruktura...pa ko ne bi popizdija na stranca koji se vuće 30km/h jer tako piše znak koji je bija ima 5km iako može vozit 80-90...ja im prvi se spomenem nane tad...ajde probaj krenit put trogira ili put omiša liti...eto ko prođe usrid lita autom za manje od po ure priko mosta...kapu mu skidan...otić u splitsku luku na kapetaniju liti autom...pa radije otiđi na himalaju pješke!...svaka druga tablica stranjsaka, još kad se počme mislit nasrid ceste oću livo ili desno, a nas ostalih 200 prži se na suncu na +38 čekajući na koju će papak stranu uplatit Bingo, pa kad otvorim svoj prozor...pa popizdim jerbo na trubu uopće ne reagiraju.... dakle, zaključak, jel kome ikad palo napamet proširit cestu na uštrb kojek kurčevog apartmana na po metra od ceste!??!
....pa onda....tuča svako lito oko vezova...zašto?!...jer ih ebate nema!!!...nema di ni oni domaći stat, ništa se nije napravilo još od austrougarske ebate...a kamoli još njih 50 pitaj boga odakle da se veže
...tuča zbog ležaljki...pa jasno kad ga koncesija (čitaj država) tuče po đepu da boli pa se mora u tri miseca namirit i država i ovi da bi priživija...jasno da je svaka ležaljka onda važna...

...i tako bi moga do u nedogled...

...i onda se svi iščuđuju koji se kua dešava Dalmošima, i Spličanima i ostalima kako smo ovakvi ili onakvi...lako je imat goste u dvorcu sa poslugom...drž ih u svom stanu...i isto će ti bit...nakon tri dana svakog gosta dosta!....i da sad ti isti sere zlatna jaja....ma odjebaus!...vodi ga ti sebi kući svojoj...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Trogiranin » 26. 08. 2011. (05:35)

: Surprise 1: A malogaa, kon da je pao s kruškeee ... :Other12:
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la riberer » 26. 08. 2011. (07:32)

Pape je napisao/la:... :problem: hm...u dežulovičevom textu ima istine ...

Nevjerovatno ... da "ima istine" ... :wtf:
Mislim da je Pape ovim postom zaista sve rekao ... sada možemo mirne duše (ili baš nimalo mirne) i ... zatvoriti :mrgreen:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
riberer
Moderator

PostPostao/la saša šverko » 26. 08. 2011. (10:42)

fala bogu .....nego kade se more iznajmit ležaljka ? ;) :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 710 yanmar hm 35 hp kvar.plas.4.10

PostPostao/la Pape » 26. 08. 2011. (10:56)

riberer je napisao/la:
Pape je napisao/la:... :problem: hm...u dežulovičevom textu ima istine ...

Nevjerovatno ... da "ima istine" ... :wtf:
Mislim da je Pape ovim postom zaista sve rekao ... sada možemo mirne duše (ili baš nikako mirne) i ... zatvoriti :mrgreen:

...ne znan jel me sad zaebaješ ili....

...uglavnom svi očekuju od nas da prihvačamo goste sa oduševljenjem, a kažem da ništa nam država nije pomogla da te iste možemo prihvatit. zna se recimo da je Split jedini put do svih srednjedalmatinskih otoka...a pogledaj samo ulaz u Split...ne znaš bil se smija ili plaka...i ovako zna bit gužva na ulazu, a sad zamisli kas se stušti pitaj boga koliko auta od turista...do trajektne luke jedna uličica di se dva autobusa jedva mimoiđu...a sama kliška cesta sa autoputa...evo već 20 i nešto godin da se napravi ona druga traka put splita....inače se vozi da ne moš prič 40km/h nizbrdo. pa onda put omiša...pa to je tragedija, i da očeš cestu proširit, ne možeš jer je pajdo stavija svoju kapiju na tri mm od ceste...isto je i po trogiru, čiovu...pa onda ona kroz kaštela magistrala, nikad karaja...eno probaj sa njom doć do trogira...po uru i kvarat zna se vozit 20km, bitno je da su pokrali nofce i sad ono i šta su i počeli radit, nemože ni tamo ni amo..... a svi beru novce od turizma i pozivaju se na isti i kurče se sa njim...jedni ne znaju di će od objesti pa niču raznorazni Bundeci i pizdarije, a drugi nemaju za proširit 20m ceste ulaza u grad od koje svi živimo ostatak godine....i onda smo mi nekulturna stoka šta sve to trpimo...svi ostali su u pravu, side na kamičku češkaju jajca i čekaju novce od turizma za preživit zimu...tako da mi na kraju sve ove priče o kulturi i nekulturi idu jednostavno na čunu...sve bi ja turiste koji uđu u zemlju preusmjerija priko onih par uličica prema markovu trgu svako lito da prvo tamo naprave gužvetinu i još da tuću po dvi smjene u saboru za donit gostima čašu vode...pa da vidimo onda koliko će ekipa ostat kulturna...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 26. 08. 2011. (10:59)

E moj Pape ... kome se posao u turizmu ne sviđa, može raditi bilo što drugo ... ne znam, prodavati cipele, šalter u banci, cjevar u brodogradilištu, ribar ... krizanteme ...

Ne znam jesi li me (se) razumio ... ?
riberer
Moderator

PostPostao/la Pape » 26. 08. 2011. (11:08)

...da to je pravi stav...umisto da se nešto poboljša...ajde ti lipo ća...ima druga budala koja će.... :thumbdown:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la emils » 26. 08. 2011. (11:14)

emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la aladin » 26. 08. 2011. (11:20)

Pape,

To su sve izgovori ili olakotne okolnosti za nas ovdje. Ali šta to briga jednog stranog turista koji dodje ovdje? On je platio i želi dobiti neku vrijednost za te novce. Nije ga briga jel "krivac" zimerfraj baba kod koje je uzeo sobu ili gradska/zupanijska/drzavna vlast koja nije napravila cestu 1m širu. Jel bi tebe to bilo briga da dodjes negdje vani? Siguran sam da nebi. Otišao bi ili zadovoljan ili nezadovoljan i tamo bi se vratio ili nebi, a nebi te zanimalo jel na tvoje misljenje uticao turisticki djelatnik ili drzava.
aladin
Moderator

Tip plovila: Patrol 690, Yamaha F150

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.