Ponašanje na moru !

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Ponašanje na moru !

PostPostao/la Malisa » 12. 01. 2011. (13:00)

Ahaaaaa sad mi je sve jasno :D
Malisa
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Dade » 12. 01. 2011. (14:05)

Vučem panulu i često srećem ronioce ( idem polako i sve dobro vidim, i kad ima bova i kad ne) i uvek pokušam da uspostavim kontakt makar da mu obratim pažnju da vučem nešto i obično se to završi mahanjem u znak razumijevanja....,a kad čeljad nijesu bijesna ni kuća nije tijesna, u krajnoj liniji, ipak ja lovim malo dublje i sigurno mu neću pokvariti zadovoljstvo. :D
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

PostPostao/la emils » 12. 01. 2011. (14:14)

Ja najčešće lovin s kraja i isto tako ako dođe podvodni obično stanu i pitaju ima li šta, kažu kakvo je stanje ispod, pa se provuku ispod štapova uz kraj otplivaju stotinjak metara i nastave svoj posal. Samo mi se jedanput desilo da prijo priđe baš priko mista di mi je ješka bila a da se nije ni javija. Ionako taj dan nije riba radila pa ga nisan ima volje gađat ničin.
emils
Moderator

Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la lupis » 12. 01. 2011. (20:37)

Malisa je napisao/la:Kad se podvodni i obalni ribolovac nadju na istom terenu, ko treba da popusti? Da li da ga gadjem olovima sa obale ili da pomirljivo ponavljam u sebi "more je svacije", sto obicno i radim, jer maskirani ima pusku, a ja samo toljagu ;)

Najvjerojatnije se nisu tamo našli istovremeno...,valjda je u prednosti onaj koji je prvi "zauzeo" mjesto....,isto tako jedna od stvari koje olakšavaju odluku ribolovca je teorem "nema bove-nema ronioca"....,ima toga još...., a sasvim sigurno olovo ne bacati jer time zagađuješ more a i košta kuna...

U zadnje vrime pojavom kredita i lizinga,kojima se kupuju brza plovila, učestao je bezobrazluk nekih "ronioca" koji dođu iz PM koja je udaljena jaaaako puno,te ne hebu nikog,u stanju su se zaustavit na siki gdje 10 barki lovi u miru povrazom.a likovi se bućnu u more među svima njim bez pardona i spuste se doli...,ili vidjet brzo plovilo kako se zaustavljka pored kavicala nekog parangala ili vrše isto nije više rijetka pojava...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la šetač pasa » 12. 01. 2011. (21:07)

A zamisli bezobrazluka kad mi je u lipnju Čeh došao s pedalinom, da, s pedalinom do vrše i počeo je dizat. Jadan ni sam ne zna da mu je taj dan ustvari bio rođendan samo zato što mi je mali bio u brodu, pa da ne doživi traumu prošlo je samo sa MP3. :thumbdown:

Da Bog da ga bura na luftiću uhvatila. :wave:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la ćuba69 » 12. 01. 2011. (23:04)

jedna anegdota iz jednog od naših primorskih mista...
stiglo proljeće a s njim i "bauštelci" iz susjedne države...i zaželili se ribe te dobiju savjet od nekog "lokalnoga" da pogledaju
di ima koji sinjal na moru ...da je tu vrša...izvuku je i pokupe siguran ulov...
poslušaše ga...uzmu u gazde pasaru i isplove...
ugledaju sinjal,prihvate ga i počmu potezati...ohhoohoooo nešto je teška,biće puna...
dade ruke i drugi i treći kolega...vuku oni a bome ne da se ni vrša...
a kako uvik pobijedi snaga,tri na jedan, izroni i tkzv. "vrša" i stade na njih beštimati :lol:
dobro nisu harpun dobili u prsi ... :lol:
...jist,pit,hajduk split...
ćuba69
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la macro » 12. 01. 2011. (23:17)

:Muhahaha44:
Pitagorin poučak: 24 riječi

Molitva Oče naš: 66 riječi

Arhimedov poučak: 67 riječi

10 zapovijedi: 179 riječi

Američka Deklaracija nezavisnosti: 1.300 riječi

Američki Ustav sa svih 27 izmjena i dopuna: 7818 riječi

Propisi EU o prodaji zelja: 26.911 riječi

Smrt EU, sloboda narodu
macro
Old Senior Member

Tip plovila: Samonadokaradnja 550, Merc 90, Merc 5, mazgun

PostPostao/la dida » 15. 01. 2011. (21:21)

Valjda sam dobre sreće,nikad neugodnosti kod lova s obale
dida
New Entry

PostPostao/la borro » 17. 01. 2011. (09:39)

Jebiga, uvijek ima svega. Ja lovim tamo gdje lovim već 30 godina 8 ne računam prve 3 dok sam bio skroz mali), od toga imali smo barku među privima (bila je već u moru u one prve 3 godine) i svi me znaju i mene i brata. I idem na more po vršu kad jedan lokalac lijepo vraća moju vršu u more pali pentu i ode, neće me ni pogledat. a drugi dan na istom mjestu u vrši 78 cipli. Tko zna što je bilo prvi dan, ali je ljusaka u moru bilo čudo jedno. I što mu reći. On je dolje cijelu godinu, ja nisam, može mi na barci i kući napravit što hoće! lako se vama svadit kad ste cijelu godinu tamo. Ja moram sve pretrpit i prešutit, a po meni kana seru. A što je najbolje stariji sam od njega i duže ljetujem dolje i moji imaju vikendicu negoli je on živ.
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la lupis » 17. 01. 2011. (14:53)

možda se čoviku samo zamrsil konop od vrše oko propele...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 17. 01. 2011. (14:54)

lupis je napisao/la:možda se čoviku samo zamrsil konop od vrše oko propele...

...pa je odma naplatija za slomjeni štift.... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la teo_ribar » 17. 01. 2011. (16:14)

Pape je napisao/la:
lupis je napisao/la:možda se čoviku samo zamrsil konop od vrše oko propele...

...pa je odma naplatija za slomjeni štift.... :lol:

pa ti opet hitaj vršu sa gavitelimi :lol:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la šetač pasa » 17. 01. 2011. (18:15)

borro je napisao/la:Jebiga, uvijek ima svega. Ja lovim tamo gdje lovim već 30 godina 8 ne računam prve 3 dok sam bio skroz mali), od toga imali smo barku među privima (bila je već u moru u one prve 3 godine) i svi me znaju i mene i brata. I idem na more po vršu kad jedan lokalac lijepo vraća moju vršu u more pali pentu i ode, neće me ni pogledat. a drugi dan na istom mjestu u vrši 78 cipli. Tko zna što je bilo prvi dan, ali je ljusaka u moru bilo čudo jedno. I što mu reći. On je dolje cijelu godinu, ja nisam, može mi na barci i kući napravit što hoće! lako se vama svadit kad ste cijelu godinu tamo. Ja moram sve pretrpit i prešutit, a po meni kana seru. A što je najbolje stariji sam od njega i duže ljetujem dolje i moji imaju vikendicu negoli je on živ.

Pa jel' on ima glavu? Imaš ti šaku? Onda šakom u glavu i to na sred rive inače budu te cjeli život j.... Na žalost, ima takvih tipova koji poznaju samo jezik sile. Uopće mi nije drago ovo što sam napisao, ali sam se osobno osvjedočio u to. :thumbdown:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la teo_ribar » 17. 01. 2011. (18:17)

šetač pasa je napisao/la:Pa jel' on ima glavu? Imaš ti šaku? Onda šakom u glavu i to na sred rive inače budu te cjeli život j.... Na žalost, ima takvih tipova koji poznaju samo jezik sile. Uopće mi nije drago ovo što sam napisao, ali sam se osobno osvjedočio u to. :thumbdown:

buling i mobing :thumbup: :D
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la lvky » 17. 01. 2011. (19:01)

šetač pasa je napisao/la:
borro je napisao/la:Jebiga, uvijek ima svega. Ja lovim tamo gdje lovim već 30 godina 8 ne računam prve 3 dok sam bio skroz mali), od toga imali smo barku među privima (bila je već u moru u one prve 3 godine) i svi me znaju i mene i brata. I idem na more po vršu kad jedan lokalac lijepo vraća moju vršu u more pali pentu i ode, neće me ni pogledat. a drugi dan na istom mjestu u vrši 78 cipli. Tko zna što je bilo prvi dan, ali je ljusaka u moru bilo čudo jedno. I što mu reći. On je dolje cijelu godinu, ja nisam, može mi na barci i kući napravit što hoće! lako se vama svadit kad ste cijelu godinu tamo. Ja moram sve pretrpit i prešutit, a po meni kana seru. A što je najbolje stariji sam od njega i duže ljetujem dolje i moji imaju vikendicu negoli je on živ.

Pa jel' on ima glavu? Imaš ti šaku? Onda šakom u glavu i to na sred rive inače budu te cjeli život j.... Na žalost, ima takvih tipova koji poznaju samo jezik sile. Uopće mi nije drago ovo što sam napisao, ali sam se osobno osvjedočio u to. :thumbdown:

a Chuck Norris-a poslati u diplomatsku izvidnicu
"Najveća draž braka je što bračne partnere prisiljava na -preljub" by Oscar Wilde
lvky
Old Senior Member

Tip plovila: beneteau antares 760, volvo penta 200ks

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju.