Udesi na moru - 2013.

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Udesi na moru - 2013.

PostPostao/la šetač pasa » 11. 08. 2013. (14:51)

http://www.facebook.com/share.php?u=htt ... fault.aspx

Samo pukom srećom dvoje mlađih poljskih turista prošli su bez ikakvih ozljeda u pomorskoj nesreći, kada je u subotu u 10,40 sati njihov padobran s gliserskom vučom zapeo za kran 30 metarske dizalice "bungee jumpinga" na ratu kod beach bara Bube.

Konopi padobrana su se zamotali oko krana i oni su ostali visjeti 30 metara iznad stijena. Spasili su ih makarski vatrogasci popevši se ljestvama iz specijalnog vozila.

Prihvatila ih je odmah hitna pomoć i odvezla u dom zdravlja na pregled, iako nisu imali nikakvih vanjskih ozljeda. Na mjesto nesreće odmah su stigli lučki kapetan i policija, koji su obavili očevid.
OPŠIRNIJE ČITAJTE U SUTRAŠNJOJ SLOBODNOJ DALMACIJI

I šta sad reći? Ko je bio pametan izdat koncesiju i za dizalicu i za padobrane na istoj plažii? Neko bi trebao hitno u pržun ili u ludaru. :Other9:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la riberer » 11. 08. 2013. (14:59)

Evo da se i ja javim ... u vezi odsukavanja :mrgreen:
Vidim da ovdje imamo i eksperata ... eksperata "vrlo". U brodogradnji, navigaciji, spašavanju, psihologa, "znalaca" svih sektora, pa i čitanja između redaka, onih koji znaju i kada nitko drugi ne zna, jer ... oni jednostavno "znaju" i gotovo :Other41:
Pisao sam često na ovom forumu što mislim o takvima.

Moja je nona znala reći: "Mali, nisi još oprćen sral!" ... kome treba prijevod, molim na PP (ovo je napisano na jednom od službenih dijalekata Hrvatske, pa smatram da bi ga svi trebali poznavati ... no usprkos svemu, oprćen je onaj koji nosi koš)

slika

Ovako, nitko ne zna (a da i zna) što je u stvari bilo sa ovom "barčicom" ... možda mala djeca koja su važnija od bilo koje barke, neiskustvo sigurno (no i ne mora biti, jer ne znamo), možda se napili, možda nisu ni bili na njoj dok nije počelo, možda, možda, možda ... mislim da se to može svakom desiti. Barem jednom u životu ... ili bolje, da priupitam: "Kome se nešto slično NIKADA u životu nije desilo???"
Onima koji mi odgovore da im se tako nešto nikada nije desilo (ne mora biti udarenje u kraj naravno, no moram i to napisati, jer neki se ne uspijevaju očigledno spustiti na ovu, moju i za njih, nisku razinu) preporučam ponovno čitanje poslovice moje none ...

Najvažnija stvar na moru je pomoći bližnjemu, jer samo tako možemo očekivati da će se i nama, jednom i ako, sa istom mjerom uzvratiti.

Bez puno mudrovanja i bez (mnogima od nas, urođene) prepotencije, a pogotovo bez nepotrebnog prepucavanja između nas samih :wave:
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Pape » 11. 08. 2013. (15:51)

...pa ribbi baš zbog dičice na moru (brodu) moraš bit atento i pogotovo pazit i na brod i na dičicu x10...ja osobno san ko kobac upravo tada....

...ponaopili....??!??....ti su mi iz nekog razloga najdraži...kazna ...do nebesa...bez obzira šta (sričom) niko nije izginija....

...nisu bili na njoj kad je počelo?...brod se ne ostavlja bilo di (pogotovo ako se ne prati prognoza) ili ako nisan minimalno 99,99999% siguran da neče završit bilo di kad mi nije na oku onih po ure-uru kad se maknen (osin ako nisan u svom portu, a i tada dođen, obađen)...i ne samo šta ću ga izgubit nego će možda i ubit koga ili napravit štetu drugome.....

...i sr@**e ne dolazi bez razloga...može popustit sidro svakome...niko nije reka da ne može....ali zato si TI tu kao vlasnik i kapo da sinjaš na vrime, da pratiš šta se dešava s tvojim brodom i uokolo broda, da nastojiš uvik bit dva koraka isprid sr@**a...a ako se uz sve to sr@**e i desi...onda sve radiš i boriš se da umanjiš sr@**e...ima i ovde po internetu dosta nesriča šta se desilo, ali kad vidiš da su se borili da umanje tu nesriču, ali nisu uspili...onda ću ja prvi reć...jebi ga stvarno sr@**e...i suosječat sa njima.... ovde mi je žaj samo broda...i ničega više...

...a inače Ribbi ove tvoje naučne postove pisane na bazi "psihološke expertize"...a psiholog ili psihijatar nisi.....skoro više ni ne bendan....al eto po moru san od malih nogu, pa mogu reč da nekog kurca ipak znan nakon svih ovih godina...i da neke svari jako dobro mogu predpostavit....a to šta tvoja baba oprčena je još uz to i srala...a jebat ga...ja ipak toliki akrobat nisan....i svaka joj čašt....

...ili ukratko sorry na ovom izlaganju...ali u pravu nisi.... :D
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2013. (16:44)

evo ja moram ovdje reagirat....,dugo sam se suzdržavao :mrgreen: ..

najprije apeliram na to da svi ostanemo na jednom nivou,kako kulturnom,korektnom,moralnom pa i humanom,da ne kažem čovječnom...

nemam mi gore stvari na forumu nego Ribereru dat za pravo u nečemu,pa tako neću i ovdi hehehe(stvaaarno mi nepada napamet),ali našao sam solomunsko riješenje i moram primjetit da Pape ima ovdi u ovom predmetu daaaaleko manje prava(toliko manje da ga stvarno neme...,ni sporadično) od Riberera hehehe,kako bihh vam sad ja to rekao drugaćije ne znam...,valjda ste shvatili.....,vi koji to želite i oni koji to ne žele(ne(!) "žele" kao želatina nego "žele"-ja želim,ti želiš itd...

znam znam da je "željeti" dosta dvojben glagol ali eto....,nemoren mu nać zamjenu...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la vladorad » 11. 08. 2013. (16:49)

predugi su postovi da čitam..o čemu se radi...?
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 35h+ johnson 35, pg550 kvarnerplasti

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2013. (16:52)

ma Pape po njegovom...znaš već....,a Feragosto je .... dalje moreš shvatit i sam valjda...
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2013. (16:55)

jesi skužio?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la vladorad » 11. 08. 2013. (16:55)

lupis je napisao/la:ma Pape po njegovom...znaš već....,a Feragosto je .... dalje moreš shvatit i sam valjda...

jbg sad idem čitat 8-)
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 11. 08. 2013. (16:57)

...koliko si zamumuljija I zakukuljija Lupis...nisan siguran ni ja da svatih do kraja....a pošto ZNAM da ti Ribbi baš i nije u srcu...a ni JA...hm... :Cool34:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la vladorad » 11. 08. 2013. (17:01)

lupis je napisao/la:jesi skužio?

a e da iz grozdova iz oprćena naprave vino i ostanu doma
samo moru virujem
slika
vladorad
Old Senior Member

PostPostao/la šetač pasa » 11. 08. 2013. (17:49)

Ajde se okanite te rasprave. Stavio sam članak iz Slobodne o luđacima iz makarske. Nakon napada pedaline, sad je kran napao padobrane. :D :D

Zdravije je to komentirat nego nastavit ovu raspravu.

Lupise, čuvaj se, murija je uspješna u lovu na potpaljjivače :Muhahaha44:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2013. (17:58)

Pape je napisao/la:...koliko si zamumuljija I zakukuljija Lupis...nisan siguran ni ja da svatih do kraja....a pošto ZNAM da ti Ribbi baš i nije u srcu...a ni JA...hm... :Cool34:

ZNAŠ...?!?!?!... :lol: :clap: :thumbup: :crazy: ....,ti to ne želiš shvatit.....,poslušaj taj glasić u glavi što ti šapće taj je shvatio...

JA....?!?!?!?!....,o majko Sveta .....,put do nečijeg srca je dug....,ti si mi sad negdi oko dvanajsterca... ;)
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la saša šverko » 11. 08. 2013. (20:18)

aaaa..koliko bi te još mogli sr.t -da vas neko oprči ? :D :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 710 yanmar hm 35 hp kvar.plas.4.10

PostPostao/la golum » 11. 08. 2013. (20:48)

Najvažnija stvar na moru je pomoći bližnjemu, jer samo tako možemo očekivati da će se i nama, jednom i ako, sa istom mjerom uzvratiti.

Kao što kaže Ribi ovo je najvažnije!
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la el passo » 11. 08. 2013. (21:13)

šetač pasa je napisao/la:I šta sad reći? Ko je bio pametan izdat koncesiju i za dizalicu i za padobrane na istoj plažii? Neko bi trebao hitno u pržun ili u ludaru. :Other9:

Po meni, poznavajući pomorske zakone i zakone fizike nesreća nema veze sa onime ko je izdao koncesiju. Dakle da bi se padobran podignuo u zrak potrebna je vučna sila odnosno brzina kojom se povećava otpor zraka u padobranu i onda se on usljed tog otpora diže u vis. Svi znaju da glisiranje nije dozvoljeno 300 m od obale. Prilikom spuštanja brzina plovila može biti manja proporcionalno brzini vitla koje spušta padobran na krmu glisera.
Neznam, to je samo moje mišljenje a i nisam bio neki lumen za fiziku...uvjek mi je bolje ležala anatomija :D
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.