Udesi na moru - 2013.

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Udesi na moru - 2013.

PostPostao/la sinitram » 10. 08. 2013. (10:05)

Sudar dvaju usidrenih camaca sa automobilom na D2... :lol:
Aj jos malo pa ce svi ic doma priko grane, a onda cemo grintat na nase lokalne delikvente..
slika
alles ist relativische
sinitram
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la Thomy » 10. 08. 2013. (15:26)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogl ... 94075.aspx

JAK VJETAR puhao je jutros u Cavtatu. Čitatelj nam je poslao dvije snimke na kojima se vidi kako se jedna jahta nasukala i skoro razbila o stijene. U pomoć su vlasniku priskočili djelatnici Lučke kapetanije koji su privezali jahtu i odvukli je do luke unatoč velikim valovima.

Kako navodi naš čitatelj koji nam je snimke ustupio: "Očajni vlasnik je pokušavao nešto učiniti. Ipak, bio je nemoćan sve dok nisu došli hrabri ljudi sa brodice koja se vidi na snimci, koji su uspjeli privezati nasukani brod i odšlepati ga."

Indexu su iz Pomorske policije kazali kako je sve dobro završilo te da nije bilo niti ozlijeđenih niti pričinjene štete.
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la Pape » 10. 08. 2013. (15:37)

...šta, ovo je oni na baterije?...
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la ivan3 » 10. 08. 2013. (16:05)

A e, biće se potrošile... :lol:

Zato je tu nekoliko puta jeftiniji galeb vulgaris da rješi stvar :)
Otra, dotra, utra, natra, potra, ustra, zatra, istra, satra, pritra, navrn'jo.
ivan3
Korisnik baniran

Tip plovila: Majama

PostPostao/la ab ovo » 10. 08. 2013. (16:36)

http://www.index.hr/vijesti/clanak/voza ... 94101.aspx

POLICIJA je provela kriminalističko istraživanje te nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu protiv 33-godišnjeg vozača glisera koji je u četvrtak u Makarskoj vukao "bananu" koja se sudarila s pedalinom, pri čemu je teško ozlijeđen 25-godišnji Poljak, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

Podsjetimo, policijski službenici u Makarskoj su 8. kolovoza od hitne medicinske pomoći zaprimili dojavu da je liječničku pomoć zatražio 25-godišnji državljanin Poljske. "Utvrđeno je kako se 25-godišnjak nalazio na tzv. `banani` koju je vukao motorni brod, te je u jednom trenutku došlo do udara u pedalinu na kojoj su se nalazile dvije osobe koje nisu uočile da gliser vuče objekt, te su nastavile kretanje u istom smjeru radi čega je došlo do bočnog udara, uslijed čega je 25-godišnjak pao u more i zadobio ozljede. Nakon ukazane liječničke pomoći 25-godišnji državljanin Poljske upućen je na daljnje liječenje u KBC Split gdje je zadržan na liječenju. Utvrđene su mu teške tjelesne ozljede. O događaju je izviještena Lučka kapetanija", stoji u policijskom izvješću.

:o Pedalina napala bananu, a kriv gliser.
Isto kao da lovac upuca kolegu, a kriv vozač Renaulta 4 GTL kojim su došli. :think:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la gof1 » 10. 08. 2013. (16:45)

Thomy je napisao/la:http://www.index.hr/vijesti/clanak/pogledajte-snimke-iz-cavtata-unatoc-velikim-valovima-spasili-jahtu-koja-se-skoro-razbila-o-stijene/694075.aspx

JAK VJETAR puhao je jutros u Cavtatu. Čitatelj nam je poslao dvije snimke na kojima se vidi kako se jedna jahta nasukala i skoro razbila o stijene. U pomoć su vlasniku priskočili djelatnici Lučke kapetanije koji su privezali jahtu i odvukli je do luke unatoč velikim valovima.

Kako navodi naš čitatelj koji nam je snimke ustupio: "Očajni vlasnik je pokušavao nešto učiniti. Ipak, bio je nemoćan sve dok nisu došli hrabri ljudi sa brodice koja se vidi na snimci, koji su uspjeli privezati nasukani brod i odšlepati ga."

Indexu su iz Pomorske policije kazali kako je sve dobro završilo te da nije bilo niti ozlijeđenih niti pričinjene štete.

Normalnom čovjeku ovdje ne može biti ništa jasno,ako je tolika nesposobnost vlasnika onda brate mili nek se ostavi mora.Ovo je totalni nemar i neodgovornost!
gof1
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la Pape » 10. 08. 2013. (16:57)

...e moj Gof...koliko je takovih po moru da samo znaš.... :evil:

...svakome se može desit pizdarija...al brate kad se desi, pa kad vidiš koliko su sposobni, žveljti, koliko znaju, i na kraju koliko ih je briga...tek onda ti padne mrak na oći...
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la gof1 » 10. 08. 2013. (17:16)

A na žalost znam......nagledam se toga,puno puta pomognem nije mi žao al nisu zaslužili,kad vidiš ovako "ozbiljan" brod odsurgalo malo mora i tuče ga od sike...tuga
Zadnja izmjena: riberer; 10. 08. 2013. (18:02); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: Nepotrebno citiranje
gof1
Senior Member

Tip plovila: trenutno bez plovila ;-)

PostPostao/la golum » 10. 08. 2013. (19:24)

Taj koji je vozio pedalinu (ili oboje) nije imao alkohola u krvi negu teglu feferona u guzici! :lol:
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la el passo » 10. 08. 2013. (21:54)

gof1 je napisao/la:A na žalost znam......nagledam se toga,puno puta pomognem nije mi žao al nisu zaslužili,kad vidiš ovako "ozbiljan" brod odsurgalo malo mora i tuče ga od sike...tuga

Ja vidim samo plovilo koje valovi i vjetar guraju u kraj. Čini se da je tebi...a i još nekima... poznato malo više činjenica nego što u textu piše. Dakle napiši onda što je bio uzrok nasukavanja...npr kvar motora, podatci o vlasnikovom iskustvu na moru, stručnoj spremi....ali onako bez nagađanja...samo činjenice i vjerodostojni podatci
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Pape » 10. 08. 2013. (22:37)

...je, triba ti Horacijo Kejn ovde da skužiš šta se je moglo desit....dobro još nisi pita da ti Gof da uzorak svog ejakulata da vidiš jel on šta ebava po tom brodu....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la škarik » 11. 08. 2013. (08:13)

ima gledatelja više nego na Dinamovim utakmicama :)
Je li ovome bloka i vinč i bowthruster i oba motora???
A Pape, Pape, nismo odavno popili kavu, preagresivan si mi :D
škarik
Old Senior Member

Tip plovila: TBB - trenutno/trajno bez broda

PostPostao/la el passo » 11. 08. 2013. (08:37)

Pape je napisao/la:...je, triba ti Horacijo Kejn ovde da skužiš šta se je moglo desit....dobro još nisi pita da ti Gof da uzorak svog ejakulata da vidiš jel on šta ebava po tom brodu....

Jebi ga pape, nisu svi pametni i pronicljivi kao razni Horaciji po forumu pa da im u 40 tak sekundi snimke bude jasno šta je uzrok situacije u kojoj se našlo dotično plovilo.
Na sreču nisu svi ni podrugljivi i osuđujući pa evo našla se i dobra duša koja je pomogla u situaciji
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la lupis » 11. 08. 2013. (08:59)

Thomy je napisao/la:

ovo je na tragu vijesti da je pedalina udarila u bananu....,ne znaš ko koga hebe....,nije bilo štete...?!?.... :lol: ,ne znam koji klinac se svi bunite da nema vezova dovoljno pa koji će vam klinac vez ,brod moreš pustit na more isto ko i ovcu na pašu...,ništa mu se neće dogodit....,ovdi se lipo vidi da brod nije došao do plićaka i do grota i da podvodni dio neće sigurno bit oštećen.... :mrgreen: ,vjerojatno će brod ovim podvodnim tretmanom još i poboljšat svoja maritimna svojstva...

dosta da je dobio jedan pravi tir pod kolumbu...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Pape » 11. 08. 2013. (13:05)

el passo je napisao/la:
Pape je napisao/la:...je, triba ti Horacijo Kejn ovde da skužiš šta se je moglo desit....dobro još nisi pita da ti Gof da uzorak svog ejakulata da vidiš jel on šta ebava po tom brodu....

Jebi ga pape, nisu svi pametni i pronicljivi kao razni Horaciji po forumu pa da im u 40 tak sekundi snimke bude jasno šta je uzrok situacije u kojoj se našlo dotično plovilo.
Na sreču nisu svi ni podrugljivi i osuđujući pa evo našla se i dobra duša koja je pomogla u situaciji

...nedostatak posade na jadnom dotičnom plovilu ili bar kapetana koji se ko lav bori da odmakne brod od kraja...meni sve govori...spustili su zada rampu i utekli glavom bez obzira...šta meni kao čoviku koji voli more i brodovlje sve govori.... ako tebi ne govori....onda mi je i tu sve jasno....
Pape
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.