Da li je moguće kupiti pravo na vez?

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Da li je moguće kupiti pravo na vez?

PostPostao/la zorica » 28. 04. 2014. (19:33)

Shile je napisao/la:A kada sportsko društvo 1 izgubi koncesiju nad lučicom i dobije je sportsko društvo 2?

to se npr desilo u lucici u baskoj vodi. kad koncesiju izgubi drustvo 1, prestaju vazit njegova prvila i pocimaju pravila drustva 2. pa drustvo 2 je i platilo koncesiju da bi ostvarilo neku dobit, a ostvaruje je izmedju ostalog i ubiranjem naknade za vezove.
zorica
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: quicksilver 500 fish,merc 60 efi

PostPostao/la zorica » 28. 04. 2014. (19:35)

Kraljevican je napisao/la:
zorica je napisao/la:
Kraljevican je napisao/la:
pikabu je napisao/la:Komunalnim lučicam upravlja nadležna lučka uprava, i svaka ima svoj pravilnik. U principu je u većini pravo neprenosivo, vezano uz barku(registraciju) i osobu, a jedino dozvoljeno je nasljeđivanje (znači nakon smrti) - iako sam čuo da u nekim ima iznimaka. Sportskim lučicama upravljaju sportska društva i imaju pravo raspolagati kako god žele, tako da su pravilnici različiti.

Ja sam dobio vez s brodom u paketu kad sam ga kupio, cak i uplatice dolaze na moje ime , znaci da se moze i tako .

a na kojem papiru pise da je vez tvoj. jel mos slikat taj papir

Mogu kad stignem doma s platforme , svake godine dobijem uplatnicu s popratnim tekstom gdje je sve navedeno broj veza itd. Uglavnom skenirati cu i staviti u temu. :wave: :wave: :wave:

ma pusti uplatnicu. iman i ja uplatnicu za vez koji KORISTIM. nego imas li dokaz o vlasnistvu tipa vlasnicki list ili slicno
zorica
Old Senior Member

PostPostao/la Shile » 28. 04. 2014. (19:47)

zorica je napisao/la:
Shile je napisao/la:A kada sportsko društvo 1 izgubi koncesiju nad lučicom i dobije je sportsko društvo 2?

to se npr desilo u lucici u baskoj vodi. kad koncesiju izgubi drustvo 1, prestaju vazit njegova prvila i pocimaju pravila drustva 2. pa drustvo 2 je i platilo koncesiju da bi ostvarilo neku dobit, a ostvaruje je izmedju ostalog i ubiranjem naknade za vezove.

Da...ali da li je i dalje "tvoj" vez ili ga novi koncesionar može ponovno "prodati" ili iznajmiti?
A šta onda s onim pustim tisučama eura?
Shile
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Istranka + Yamaha 9.9 / Yamaha 6/Mercury 3.5

PostPostao/la zorica » 28. 04. 2014. (19:52)

ne bih znao ali znan primjer di je stari koncesionar vraca lovu za "prodaju" veza i onda se pplacalo novon koncesionaru. godisnje naknade normalno nisu vracene ali ova jednokratna uplata je. sad sta je zakonski neznan, valjda ce vec neko znat mada ima raznih primjera po lucicama.
zorica
Old Senior Member

Prethodna

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.