lanac na korpomortu

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

lanac na korpomortu

PostPostao/la el passo » 02. 08. 2013. (07:30)

Juče mi se desilo nešto čudno. Možda je čudno meni jer nemem nekog velikog poima o metalima pa možda neko ima neku pametnu
Dakle, jučer sam vezao barku na vez u kalavojni. To mi je ljetni vez koji sam napravio prije dvije godine. Sastoji se od betonskog bloka i 2 m lanca promjera karika negdje oko centimetar i po na koji se nastavlja špag. Nakon vezivanja nategnuo sam špag da provjerim da je dovoljno namješteno da ne udara u mol i prilikom toga nešto je dole puklo. Povučem špag a na kaju je bila jedna karika za koju je on vezan. Jebiga, 8 sati naveče a ja navlačim svoje omerice ( zakon peraje ) i u hladnu vodu viditi šta se desilo ( izvora na tom mjestu ko u priči ). Ispod nađem lanac u normalnom stanju i jednu polovicu slomljene karike. Karika je pukla točno po pola. Mene zanima kako se to moglo desiti. Znam da se željezo brže troši tamo do se karike taru, ali ovdje nije bilo potrošeno. Jednostavno je pukla na pola. Kako se to moglo desiti ?
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

Re: lanac na korpomortu

PostPostao/la josme » 02. 08. 2013. (08:03)

Pojele orade..... :lol:
...zamor materijala...ništa čudno...zna se desiti... :wave:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la Thomy » 02. 08. 2013. (08:09)

Greška u materijalu-izradi...
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la mihmirko » 02. 08. 2013. (08:10)

Možda bi se po "slici" puknuća moglo nešto zaključit ali najvjerojatnije je graška u materijalu, kakva inicijalna pukotina od prije koja je sada ošla do kraja. A možda nebi bilo loše da pogledaš, barem ugrubo ostatak lanca da još koja karika nije načeta.
- Ajde sve priznaj! Đura će da ti oprosti što te je tukao...
mihmirko
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver Pilothouse 640; Vega

PostPostao/la el passo » 02. 08. 2013. (22:05)

Sutra nakon roštiljarke bacim sliku. Suvenir je ostao na dnu a ako ga još nisu pojele orade bit će na forumu.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 02. 08. 2013. (22:31)

Promjeni ti ta dva metra za svaki slučaj ako imaš čime.
Ako ne, veži špag i za kadenu i za blok. ;)
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la Raketa » 02. 08. 2013. (23:13)

Sika se topi, karika pukla iz čistog mira, Rakalj..znam ja šta je..štrige.. :Drink40:
Raketa
Member

PostPostao/la el passo » 03. 08. 2013. (06:37)

Dobra :lol:
Ajde, zaleti se :thumbup:
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la josme » 03. 08. 2013. (07:23)

Izgriza ih Jure Grando :lol: :lol:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la lupis » 03. 08. 2013. (08:10)

el passo je napisao/la:Juče mi se desilo nešto čudno. Možda je čudno meni jer nemem nekog velikog poima o metalima pa možda neko ima neku pametnu
Dakle, jučer sam vezao barku na vez u kalavojni. To mi je ljetni vez koji sam napravio prije dvije godine. Sastoji se od betonskog bloka i 2 m lanca promjera karika negdje oko centimetar i po na koji se nastavlja špag. Nakon vezivanja nategnuo sam špag da provjerim da je dovoljno namješteno da ne udara u mol i prilikom toga nešto je dole puklo. Povučem špag a na kaju je bila jedna karika za koju je on vezan. Jebiga, 8 sati naveče a ja navlačim svoje omerice ( zakon peraje ) i u hladnu vodu viditi šta se desilo ( izvora na tom mjestu ko u priči ). Ispod nađem lanac u normalnom stanju i jednu polovicu slomljene karike. Karika je pukla točno po pola. Mene zanima kako se to moglo desiti. Znam da se željezo brže troši tamo do se karike taru, ali ovdje nije bilo potrošeno. Jednostavno je pukla na pola. Kako se to moglo desiti ?

može bit dvi stvari....

prvo,nekom si se zamirio pišuć na forumu,pri tom to čak nemora bit neki aktivni forumaš nego dovoljnmo je da je tvoje napise pročitao neki obavještajac ili slično... ...

drugo,zavist....,bolest .....,zašto bi ti imao jahtu i vez i bezbrižno ljeto....,more bit da se nekom od kupača njije svidjelo da se ti vozikaš do lipih,pustih egzotičnih plaža gdje te domorotkinje rashlađuju dok ti cugaš Pina Coladu...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la theblue » 03. 08. 2013. (11:24)

..to san i ja pomislio...a lahko će se videt ako je piljena karika...el passo kemu si he.. ž... :lol:
theblue
Old Senior Member

Tip plovila: kvarnerplastika P450

PostPostao/la el passo » 04. 08. 2013. (01:18)

Ima par kandidata, a sad ti znaj koji je :?
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 04. 08. 2013. (12:00)

...naj se nervirati....šta'š sad puklo pa puklo.... :lol:
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la el passo » 04. 08. 2013. (12:36)

Ma nema nervoze. Dobro da je tako. Moglo je puknuti kad me nije bilo a onda bi mi barka sa spojlerom potukla svo kamenje po vali :?
el passo
Old Senior Member

PostPostao/la zaratino81 » 04. 08. 2013. (14:31)

sad si me sitija jedne situacije na jednon brodu. Radi se o Azimutu 39. Ka i svake zime brod ide vani i sve se sređuje, igron slučaja vlasnik je skužija da jedna vida ča drži tikovu letvicu na gazištu je ruzinala i ja je prominen, ušminkan tikovinu, prigledan skaline, dodatno učvrstin i vratin nazad.

Nekidan, meni vrag ne da mira, izvučen ja skaline, kad se vratija brod iz najma i vidin ispod jednog gazišta rez ka pilon učinjen sa obe strane cijevi. Inače cijev je fi 25 mm inox i samo jedan mali dio di je gazište vareno je držalo za okvir. Niko ne more objasniti kako i zašto se to dogodilo.

Računa san ako je neko zaboravija digniti skaline i krenija voziti 28 čv je max brzina tog broda, skaline bi se iskrivile ili deformirale a ne bi imale rez ka pilon učinjen...
zaratino81
Member

Tip plovila: Drvena pasara 6,5 m VM 6 kW

Sljedeća

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 10 gostiju.