Nacionalni park Kornati

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Nacionalni park Kornati

PostPostao/la gonič zmajeva » 08. 09. 2010. (17:16)

Pokušat ću i ovde stavit što jučer čuh. Dakle od nove godine u NP Kornati nitko neće smjeti loviti ribu osim domicilnog stanovništva. Ako vam se koji put u životu dogodi da prolazite kroz Kornate ,i pokušate umočit tunju za uhvatit ručak sebi i obitelji bičete u prekršaju. Ako ste kojim slučajem dijete sa zlatnom žlicom i imate minimum 2500 m bilo gdje u Kornatima možete radit šta god očete. Kako sam ja nepametan pokušavam povuč paralelu sa drugim zakonima u RH. Na Hvaru imam zemlju s koje se može vadit kamen. Za otvorit kamenolom meni triba koncesija ,ing.za rude,i miljun drugih čuda. Znači na mojoj zemlji je kamen rudno bogatstvo RH i ja ga ne mogu vadit bez da me država odere. Ista stvar je i s vodom.
Kakve veze ima more s njihovim posjedima na otocima :?:
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

Re: Nacionalni park Kornati

PostPostao/la lupis » 08. 09. 2010. (17:47)

Evo ja ću kulturno prepustit riječ.....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la gavijal » 08. 09. 2010. (17:59)

Ima , jer netko tko je uveo taj zakon ima 2501 metar kvadratni na kornatima...
gavijal
Senior Member

PostPostao/la som » 08. 09. 2010. (18:27)

gavijal je napisao/la:Ima , jer netko tko je uveo taj zakon ima 2501 metar kvadratni na kornatima...

Nešto ne štima,prvo su rekli da niko nemože loviti u Kornatima od Nove godine osim onih koji se bave poljoprivredom i stočarstvom tj. maslinama i ovcama.Oni smoju loviti mislim da od 9 do 17 ili neko takvo glupo vrime.Ostali ništa bez obzira na sve.Prije su mogli loviti svi koji su bili vlasnici kuća ili zemljišta uz uvijet da su državljani HR.Nisu obavezno morali biti murterini ili saljani.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la gonič zmajeva » 08. 09. 2010. (19:16)

Ni sad nije obaveza da si Saljani ili Murterin. Znači tribaš imat dvi ipo iljade kvadrata u NP. Utirat nešto maslina u zemlju i piči. Kontrolu će obavljat renđeri koji su bay d vej domaći. Ne lajen ja radi sela nego radi sebe. Oko murtera i sad nije bajna situacija za uvatit ribu. Radi se svašta i puno toga nema veze sa zdravim razumom. Sad kad se zabrani ribolov gori di će pusti svit šta je gori lovija sa pustim artima. Ovi u parku će radit šta oće i tuč nemilu lovu. Ovi šta ih se potira će se bacit okolo i devastirat šta još nije devastirano a sportaši bi mogli lovit doma u kadi i stavit poviše neku lipu sliku :mrgreen: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la tramontana » 08. 09. 2010. (20:32)

Meni sad tu nešto nije jasno: po nekim drugim temama je napisano da je u Kornatima sva sila alata u moru, a ono kao nacionalni park, ali smiju lovit samo oni što imaju komadić zemlje tamo (a takvih je izgleda sve više). Znači, logični je zaključak da ribe ima, i to dosta, ali će se ovakvim prekomjernim lovom i to područje izloviti, pa bi trebalo nekim mjerama obuzdati taj pritisak.

E, sad, kažete da bi država mogla donijeti propis o uvjetu posjedovanja minimalno 2500 m2 da bi se moglo tamo ribati, što bi bio nekakav odgovor na taj pojačani lov u NP-u, tj. smanjivanje broja ribara.

Jbg, sad ne valja ni to, jer kamo će svi ti ljudi koji su tamo lovili, a više ne smiju, dok ovi što mogu ostat će uživati u obilju i nasilju.

Po meni bi trebalo ukinuti svaku vrstu ribolova u NP-u, neka to ostane ono što mu i naziv kazuje - park(znači plovi, gledaj, roni, snimaj,...uživaj u prirodi) i to nacionalni, tj. svih nas. Neka se riba u tome području nesmetano razmnožava i raste, pa će zbog prenapučenosti vremenom krenuti i dalje, van granica. Dokle god postoji i najmanja mogućnost iznimke da netko tamo može loviti - mi ćemo je iskoristiti na najgrublji mogući način.
tramontana
Moderator

Tip plovila: MAESTRAL 6,70, kabina, natkabina i TORPEDO 24

PostPostao/la gonič zmajeva » 08. 09. 2010. (21:18)

Kad ovi zakon stupi na snagu Murterini će bit država u državi.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la bajdl » 09. 09. 2010. (12:26)

A ča ste digli nos. Ni jedan Murterin nema povlasticu za ludar a izjebali su nam sve vale oko otoka do jedne. Tako i triba jer ako se judi zajebavaju i rade na zemlji u Kornatima neka imaju i nadzor nad morem i svim ča ima u njemu. Nemojte se pribojavat da čemo Murterini ispraznit more među otocima jer svoje se uvik čuva za kraj. Da je meni pisat zakone potopija bi iz prve svaki brod krivolovca kojeg bi uvatija u granicama NP a nevjernika ostavija samog sa ovcama na jednom od otoka. Dida mi je odlazija u Kornate 75 godina i baš nikad nije ponija ništa za pojist jer se uvik nešlo nešto iz mora pa sad ti pitaj jude koji tamo žive ili tamo odlaze obrađivat masline.
bajdl
New Entry

PostPostao/la gonič zmajeva » 09. 09. 2010. (13:41)

bajdl je napisao/la:A ča ste digli nos. Ni jedan Murterin nema povlasticu za ludar a izjebali su nam sve vale oko otoka do jedne. Tako i triba jer ako se judi zajebavaju i rade na zemlji u Kornatima neka imaju i nadzor nad morem i svim ča ima u njemu. Nemojte se pribojavat da čemo Murterini ispraznit more među otocima jer svoje se uvik čuva za kraj. Da je meni pisat zakone potopija bi iz prve svaki brod krivolovca kojeg bi uvatija u granicama NP a nevjernika ostavija samog sa ovcama na jednom od otoka. Dida mi je odlazija u Kornate 75 godina i baš nikad nije ponija ništa za pojist jer se uvik nešlo nešto iz mora pa sad ti pitaj jude koji tamo žive ili tamo odlaze obrađivat masline.

Onda zabranit ludar a ne meni dvi faking udice. Još jedna stvar. Neko je predložija da ako će se poštovat tradicija da se skine hidraulika sa brodi. E to ne može jer ko će dizat kilometre mriža na ruke. To šta se tiče krivolovaca to je problem policije i renđera ali svak od njih tu ima neki zub jer je riba po zlato.
Misliš da se Purara ne lovi jer je zaštičena. Misliš li da domicilni ne rade sa samolovkama. Jedino šta će se dobit sa ovin zakonon je da će svit po rođenju gori radit šta ga je volja a da niko drugi neće smit primirisat gori. Koliko se dana godišnje rade masline :?: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la ab ovo » 09. 09. 2010. (17:28)

Oli će smit lovit i moj tovariš Rus koji je kupija dva otočića u Kornatima :ugeek:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la emils » 09. 09. 2010. (17:44)

Dobrodošli u Lastovo MK2! :eh:
emils
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Bez plovila

PostPostao/la gonič zmajeva » 09. 09. 2010. (19:30)

ab ovo je napisao/la:Oli će smit lovit i moj tovariš Rus koji je kupija dva otočića u Kornatima :ugeek:

Oče ako ima koju maslinu na zemlji i zatraži dozvolu.

emils je napisao/la:Dobrodošli u Lastovo MK2! :eh:

Na Lastovu ka sportaš možeš lovit.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la som » 09. 09. 2010. (20:10)

Možeš ako platiš dozvolu,koja se prodaje u Ubliju.Još godinu-dvije pa i to gotovo.
som
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 09. 09. 2010. (22:53)

som je napisao/la:Možeš ako platiš dozvolu,koja se prodaje u Ubliju.Još godinu-dvije pa i to gotovo.

Najbolje onda svaki otok NP. Love samo domicilni doma, a ko nije sa otoka taj nije imo sreće.
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la som » 09. 09. 2010. (22:59)

gonič zmajeva je napisao/la:
som je napisao/la:Možeš ako platiš dozvolu,koja se prodaje u Ubliju.Još godinu-dvije pa i to gotovo.

Najbolje onda svaki otok NP. Love samo domicilni doma, a ko nije sa otoka taj nije imo sreće.

Najbolje zabraniti svima i dati Žabarima i ostalima, a mi da im čistimo ribu i klimamo glavama:yes massa,yes massa.
som
Old Senior Member

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.