Cijene najma veza

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

Re: Cijene najma veza

PostPostao/la 4ever » 07. 05. 2011. (22:34)

kod nas je clanarina drustva 100 kuna i tu je vadenje ,pranje pumpom i sedam dana za sredit brod a mene dode zimovanje na skveru 6 miseci sa strujom i vodom 500 kuna a vez nista jer su blokovi moji
4ever
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: adriatic790 m 34T

PostPostao/la Lando » 07. 05. 2011. (22:50)

a vidi mjesta , ko u priči :)
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la stripy » 10. 06. 2011. (12:53)

Kad smo kod cijene najma veza svi koji imaju brod vezan u sportskoj lučici Vitrenjak u Zadru prošli misec su dobili od novog koncesionara lipu čestitku. Cijene najam su digli ni manje ni više nego cca. 300%, za brod od 7-8m se do sada plaćalo 1500kn a sada 3700kn. Dobiješ novi ugovor na kućnu adresu po principu uzmi ili ostavi, ako ti ne paše cijena makni brod i sve ok. Očito se ide na to da se iz svih boljih lučica potiraju domaći ljudi i dovede ekipa koja ima brodove od +100 000€ i kojima nije poblem dati min. 600€ godišnje za vez, a svit sa drvenim brodovima 5-8m i manjim plastičnim koji ne vride ni 7000€ snalazite se kako znate.

Ne znam kakve su cijene u sportskoim lučicama u ostalim gradovima ali u Zadru se ugasila jedna oaza di je mali čovik mogao po pristupačnoj cijeni držati svoj brod koji mu ne služi za luksuz i pokazivanje već za opuštanje i bijeg od surove svakodnevnice.
stripy
New Entry

PostPostao/la golum » 10. 06. 2011. (13:26)

Ne spadam u grupu "domaćih" nego sam obićan furešt s nekakvom šešulom za koju se ti 15 -tak dana uvjek nekako snađem.
Po meni je ovo KATASTROFA!!!NEDOPUSTIVO!!!!!! :x
golum
Old Senior Member

Tip plovila: Ven fly cabin

PostPostao/la lupis » 10. 06. 2011. (14:00)

stripy je napisao/la:Kad smo kod cijene najma veza svi koji imaju brod vezan u sportskoj lučici Vitrenjak u Zadru prošli misec su dobili od novog koncesionara lipu čestitku. Cijene najam su digli ni manje ni više nego cca. 300%, za brod od 7-8m se do sada plaćalo 1500kn a sada 3700kn. Dobiješ novi ugovor na kućnu adresu po principu uzmi ili ostavi, ako ti ne paše cijena makni brod i sve ok. Očito se ide na to da se iz svih boljih lučica potiraju domaći ljudi i dovede ekipa koja ima brodove od +100 000€ i kojima nije poblem dati min. 600€ godišnje za vez, a svit sa drvenim brodovima 5-8m i manjim plastičnim koji ne vride ni 7000€ snalazite se kako znate.

Ne znam kakve su cijene u sportskoim lučicama u ostalim gradovima ali u Zadru se ugasila jedna oaza di je mali čovik mogao po pristupačnoj cijeni držati svoj brod koji mu ne služi za luksuz i pokazivanje već za opuštanje i bijeg od surove svakodnevnice.

trebao si prije o tom mislit....

i nije za mandrać...,nego za "sekiracija"...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la amiklic1 » 10. 06. 2011. (17:51)

Koncesionar je najvjerojatnije dobio obavezu zadržavanja istih ili neznatno promijenjenih cijena par godina, i to su, kao i sve kod nas, neki sigurno prikazali kao uspjeh.

Ti koji dolaze nametati svoju logiku bez problema čekaju godinama da dođu na svoje. Isto će nam, bojim se, biti i s prirodnim bogatstvima, vodama i slično...
Jednostavno smo premali kako bismo se mogli izboriti s takvim lobiranjem i novcem, pa nam se uvijek događa isto.

Kod nas u Stobreču je cijena veza "na komercijali" 200 kn na mjesec, i to za brod do 10 metara i 4m [irine *i ja placm toliko, iako je brod manji, nema nekih podrazreda, i to je stvarno povoljno. U drugim lucicama u Splitu je kudikamo veca...
amiklic1
Old Senior Member

Tip plovila: Gull 745 / Yanmar 4JH4AE

PostPostao/la dome » 10. 06. 2011. (18:02)

stripy je napisao/la: za brod od 7-8m se do sada plaćalo 1500kn a sada 3700kn..

Ispravak netočnog navoda odnosno nadopuna ........
Kako je JK Uskok ušao u sustav PDV-a. ove godine nije 3700 kn nego 3700kn+PDV a, ono lani je bilo bez PDV-a jer nisu bili u sustavu.
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la stripy » 11. 06. 2011. (15:30)

lupis je napisao/la:
stripy je napisao/la:Kad smo kod cijene najma veza svi koji imaju brod vezan u sportskoj lučici Vitrenjak u Zadru prošli misec su dobili od novog koncesionara lipu čestitku. Cijene najam su digli ni manje ni više nego cca. 300%, za brod od 7-8m se do sada plaćalo 1500kn a sada 3700kn. Dobiješ novi ugovor na kućnu adresu po principu uzmi ili ostavi, ako ti ne paše cijena makni brod i sve ok. Očito se ide na to da se iz svih boljih lučica potiraju domaći ljudi i dovede ekipa koja ima brodove od +100 000€ i kojima nije poblem dati min. 600€ godišnje za vez, a svit sa drvenim brodovima 5-8m i manjim plastičnim koji ne vride ni 7000€ snalazite se kako znate.

trebao si prije o tom mislit....

i nije za mandrać...,nego za "sekiracija"...

da, u pravu si, trebao sam misliti prije 25 godina kad se lučica gradila i kad smo svi participiralii u izgradnji sa 10000 DEM da će doći do ovoga. :thumbup:
stripy
New Entry

PostPostao/la Kapo » 11. 06. 2011. (17:45)

Evo samo za info članstvu ,ja neki dan pitao u marini Ičići za vez i kažu ovako :

- do 10 metara 33000 kuna (??!!) godišnje + dizanje + spuštanje + pranje + stalak +.....+....+....

Do pred godinu - dvije nisi mogao ni iglu tamo ubaciti a sad kad su papreno digli cijene (trenutno su najskuplja marina na Jadranu)
slobodnih vezova ima doslovno za biranje...
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la lupis » 13. 06. 2011. (12:41)

stripy je napisao/la:
da, u pravu si, trebao sam misliti prije 25 godina kad se lučica gradila i kad smo svi participiralii u izgradnji sa 10000 DEM da će doći do ovoga. :thumbup:

ma nisu tebe zajebali prije 25 godina,nego sad....

strpi se do 2013-te pa će bit vezova,moć ćeš se vezat od Gibraltara do Kiela di oćeš....
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Čiribimba » 13. 06. 2011. (13:49)

šta se tiće ove teme, s jedne strane krivim državu i zakonodavstvo, a sa druge strane krivim nas. državu, jer se držimo ka ono pomorska zemlja, a do austrougarske nismo napravili ništa novo, pa ni jedan novi mulić za zavezat se, a usput ka navodo podupiremo hrvatsku malu brodogradnju i sl. brodi bi bilo puno više kupljenih da nije prvi i osnovni problem di ga vezat. ovo sve šta se novo napravilo je u privatnoj režiji i tu se dere za vezarinu, jer triba vratit kredite od kojih se lučica napravila i šta da ostane za preživit. sa druge strane, krivim vlasnike brodova, jer i kad imaju ka di ostavit brode (tradicionalna lučica), o lučici se brine ko o lanjskom grožđu. bitno je da san se ja veza, jebeme se di će se ostali vezat i da li sve propada i triba li koji mulet popravit. kad se napravi akcija ajmo nešto učinit, onda se mora vlasnike broda potizat za rukav i molit da ako ništa druga da koju kunu za popravak mula. o složnosti ekipe da se skupe njih 20-tak (a dovoljna su tri) da naprave športsko društvo i naprave 20 vezova na jeba mater i traže koncesiju na tih 50m mora, neču niti govorit. mora se uvik nač neki "ludonja" koji će sve organizirat, sve izgurat, krv propišat, nešto napravit da bi mu kasnije svi pametovali zašto to nije ovako ili onako, ili u krajnjem slučaju da ispadne na kraju cile balade lopov. to o lokalnom pametovanju. o "dotepencima" isto tako ništa najbolje. čast iznimkama koje potvrđuju pravilo. bitno je da ja svoje plutajuče čudo vežen 10 dana mog godišnjeg, taman uskaka u svoj brod preko 10 tuđih, ili zauzmem tuđi vez, i onda ostatak godine pustim crno i jebeme se ko će onu bitu ili verigu šta san iščupa iz muleta ovo lito, popravit. dogodine ću nać novu na isto misto, ili misto do, nevažno. i dok se ovakva balkanska razmišljanja svih, od vlade, do nas samih ne riješe, tj ne poprave, ja bi vez naplačiva 5000€ misečno i to bi bilo malo, jer nitko nam nije kriv doli nas samih. i možemo mi sad pizdit ovako i onako, ali činjenice ostaju činjenice. još kad se i ova rijetka športska društva di su vezarine još relativno normalne iskomercijaliziraju, tj kad pomre preostala starčad koja je tu lučicu gradila kamen po kamen, pa počmu dolazit oni sa nofcima u žepu, tek onda će bit pravog cičanja oko cijene veza nama domaćima. jer i zašto bi drža neku pasaricu od 5m za 100-tinjak kn misecno kad mogu našem Mati sa kolajnom oko vrata prst debelom ili Hansu, Žaku, ili Fabriciu uzest za isto 2000kn. iskreno, ne bi ni ja bija toliko blesav. a ti rajo krepaj, nisi ništa drugo ni zaslužila. al doslovno.
Čiribimba
Korisnik baniran

Prethodna

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.