stari senjski ribar

Neobavezni razgovori ... sa isključivo "morskim" temama

Moderatori/ce: riberer, dome, Moderatori

stari senjski ribar

PostPostao/la sika » 02. 01. 2011. (18:22)

sika
Member

Re: stari senjski ribar

PostPostao/la šetač pasa » 02. 01. 2011. (19:02)

Ovo je najvjerojatnije težak prekršaj, možda i za kaznenu odgovornost. Sportski, rekreacijski i mali ribolovci ne smiju loviti igluna. A lik se pohvalio da se borio sa živom ribom i živu je prebacio u barku. Trebao ju je pustit, ali, realno, tko bi odolio???? :thumbdown:
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

Re: stari senjski ribar

PostPostao/la šetač pasa » 02. 01. 2011. (21:20)

Zakon o morskom ribarstvu, NN 56/2010

Posebne zabrane ribolova

Članak 17.

(1) Radi zaštite hridinaste obale, kao posebnog staništa ribolovnog mora, zabranjeno je sakupljanje, zadržavanje na plovilu, prekrcavanje, iskrcavanje, prevoženje, skladištenje, posjedovanje, prodaja, izlaganje ili pokušaj stavljanja u promet prstaca (Litophaga litophaga) na cijelom teritoriju Republike Hrvatske, kao i njihov izvoz i uvoz.

(2) Radi zaštite tuna i tuni sličnih vrsta, te morskih pasa, zabranjena je upotreba pridnenih mreža stajačica za ulov sljedećih vrsta riba: tunja dugokrilca (Thunnus alalunga), atlantske tune (Thunnus thynnus), igluna (Xiphias gladius), grboglavke (Brama brama), morskih pasa vrsta glavonja (Hexanchus griseus) i psine goleme (Cetorhinus maximus), te morskih pasa iz porodica lisice (Alopiidae); modrulji (Carcharhinidae); mlatovi (Sphyrnidae) i kučine (Lamnidae).
"Ja se ne slažem niti s jednom riječi koju si izgovorio, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da ih izgovoriš." - Voltaire
Što više upoznajem ljude, draži su mi moji psi.
šetač pasa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Ven 590 Z

Natrag na Mandrać

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.