FURUNO FCV 620

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

FURUNO FCV 620

PostPostao/la ponzo » 26. 03. 2012. (10:02)

Poštovani forumaši nabavija san nedavno furuno FCV-620 pa bi molija par iskustvenih informacija koji su mu dometi i mogućnosti na terenu s obzirom da ga nisan ima prilike puno koristit.

Unaprijed zahvaljujem!
Bolje umrit od litre nego od kapi!
ponzo
New Entry

Vrsta ribolova: sportski

Re: FURUNO FCV 620

PostPostao/la skoka » 27. 03. 2012. (19:16)

koja je sonda
skoka
Member

Tip plovila: Mighty Graso 20

PostPostao/la ponzo » 27. 03. 2012. (19:56)

skoka je napisao/la:koja je sonda

airmar p79
ponzo
New Entry

PostPostao/la ponzo » 27. 03. 2012. (20:31)

ponzo je napisao/la:
skoka je napisao/la:koja je sonda

airmar p79

inhull, zaboravija san reć,
ponzo
New Entry

PostPostao/la skoka » 28. 03. 2012. (12:24)

ćirnem malo po kompu kad uvatim vrimena po ti javim, a do tada keeeeep fishing
skoka
Member

PostPostao/la ponzo » 28. 03. 2012. (12:42)

skoka je napisao/la:ćirnem malo po kompu kad uvatim vrimena po ti javim, a do tada keeeeep fishing

yes, of course ;) , fala
ponzo
New Entry

PostPostao/la skoka » 29. 03. 2012. (08:55)

Ukratko imaš dobar uređaj s max 600 w snagom sonde.U tvom slučaju s ovom sondom največu razliku u kvaliteti prikaza češ imat zavisno o kvaliteti ugradnje same sonde pošto je in sonda.Ako je dobro postavljena a trup nije pre debel tj ako nema zraka između trebala bi ti pružit dobar prikaz dna na 200 khz-a na dubinama oko 120m.Osobno sam ljubitelj furuno uređaja koje i sam posjedujem ali sam također zagovornik teorije da za maximum preformansi treba biti sonda kroz trup čime dobivaš puno osjetljiviji uređaj. Sada što možeš napravit je da ga dobro podesiš a to češ najbolje napravit uz pomoč boce u kojoj ima zraka koju češ spuštat s prove na kreni najbolje je zakačit na štap i polako s njom put dna.Boca prestavlja ribu kao jedinku a ne kao skup plave ribe,najbitnije je uštelat uređaj tako da razaznaš ribu od jata plave ribe.Samo strpljenja i igranja.
skoka
Member

PostPostao/la ponzo » 29. 03. 2012. (09:59)

skoka je napisao/la:Ukratko imaš dobar uređaj s max 600 w snagom sonde.U tvom slučaju s ovom sondom največu razliku u kvaliteti prikaza češ imat zavisno o kvaliteti ugradnje same sonde pošto je in sonda.Ako je dobro postavljena a trup nije pre debel tj ako nema zraka između trebala bi ti pružit dobar prikaz dna na 200 khz-a na dubinama oko 120m.Osobno sam ljubitelj furuno uređaja koje i sam posjedujem ali sam također zagovornik teorije da za maximum preformansi treba biti sonda kroz trup čime dobivaš puno osjetljiviji uređaj. Sada što možeš napravit je da ga dobro podesiš a to češ najbolje napravit uz pomoč boce u kojoj ima zraka koju češ spuštat s prove na kreni najbolje je zakačit na štap i polako s njom put dna.Boca prestavlja ribu kao jedinku a ne kao skup plave ribe,najbitnije je uštelat uređaj tako da razaznaš ribu od jata plave ribe.Samo strpljenja i igranja.

sonda je 600w, praksa čini majstora jel tako :) , i to sa bocon ću probat pa ćemo vidit, fala ti.... :thumbup:
ponzo
New Entry

PostPostao/la Sesta » 22. 10. 2013. (10:31)

Poštovanje, nisam neki stručnjak pogotovo za fishfinder-e pa bi vas molio da me uputite. Imam potrebu kupiti dobar sonder i većina me je profi ribara uputila na Koden i Furuno e sad imam priliku nabaviti Furuno FCV-627,587 virujem da jedino razlika od prethodnih modela LCD ekran. E sad koliko su oni bolji od npr.humminbird ili garmin sondera? Sonda ce ici nrončana kroz trup radi boljih performansi a posto je barka bez kabine i ne lovim dublje od 80m mislim da mi je dosta 600w sto mislite? Puno hvala
Sesta
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: Betina 500, Yamaha 30

PostPostao/la valko » 23. 10. 2013. (21:47)

Dosta sam se načitao i raspitao o sonderima, a imam nešto i iskustva. Uglavnom mislim da su te ribari dobro uputili. Iako sam na kraju kupio Lowrance meni je isto Furuno ostao u srcu. Mislim da su to za klasu bolji sonderi od garmina i sličnih. Što se tiče Humminbirda on nije loš ali ipak mi se čini da nije profi kvaliteta. Što se tiče dubine od 80 m to će ti skoro svaki sonder hvatati ali ne baš jednako dobro. Sa jeftinim Eaglom sam sa krmenom sondom koja je bila zalijepljena u provi mogao očitavati dubine do 90 m ali ribe ispod 50m dubine su već bile upitne. Uglavnom Furuno ili Koden sa sondom kroz trup ti je idealno rješenje i za puno ozbiljnije dubine od 80m. Inače, meni se činio interesantan i structure scan ali za ovu moju vrstu ribolova ipak nije baš upotrebljiv jer ga možeš koristiti samo na malim dubinama (do 50m ali ustvari dosta pliće). Na kraju mi se čini da je najbolje imati kvalitetan obični sonder. Ipak, ne znam imaš li GPS ploter odnosno da li ti treba. Imaš sada kombiniranih uređaja od npr. Lowrancea gdje dobiješ puno bolji omjer cijena/kvaliteta nego ako kupuješ zasebne uređaje. Nadam se da sam bio od pomoći... Pozdrav :thumbup:
><((((º>.¸.•'´¯)
valko
Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Antares Patrol 690

Natrag na Fishfinder-i

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.