Problemi sa Lowrance HDS 7

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 26. 03. 2011. (01:19)

upravo sam danas prvi put upalia Lowrance HDS 7 sonda in hull
uredaj kupljen u USA i na ekranu mi je poruka da uredaj nije za tu poziciju ide u simulation mod
iako je pokaziva kartu di smo se nalazili??? i onda kratko nakon stao na toj poziciji(nisam stavia karticu kartu je ima u sebi)
pa da zakljucimo sonder radi ali tep i dubinu prebacuje u imperijalne jedinice(sta mi nije problem)
gps nista
kako je tek brod usa u more vise sam bia oko njega nego sondera

mislim da ce bit veselo :roll:

dok sa humminbird iz USA tih problema nisam imao sve je radilo ok (jedino su jedinice bile imperijalne)

ono sta sam procitao po stranim forumima Lowrance ima geo lock :(

javim se s novostima :wave:
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 762
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la Rafter » 26. 03. 2011. (10:42)

Pozdrav SEA,

Ja sam takodjer narucio Lowranca iz amerike ali sam prije kupovine pitao dali moze raditi izvan amerike, za neke uredjaje prodavaci su mo rekli da nemogu, ali neki prodavaci ptodaju i international verzije poput kanadskog Wheelmark-a ali su nesto skuplji, e sad mozda si kupio uredjaj koji ima WAAS ali nema EGNOS, iako i to nebi trebalo imati prvelike veze sa radom gps-a samo njegove tocnosti...u svakom slucaju provjeri pa nam javi da i ostali koji narucuju iz amerike znaju...drzim fige da je sve ok :thumbup:
Avatar
Rafter
Senior Member
 
Postovi: 987
Pridružen/a: 08. 08. 2010. (19:52)
Lokacija: pula
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 26. 03. 2011. (23:21)

nisam u formi tako da nemam vrimena za puno se igrat

uredaj ima ugradenu kartu jadrana tj cilog svita(naravno ugrubo) i to radi prati bod pa stane
ovi waas i egnos ima oba to nije frka frka je zastita jer ako radi 30stupnjeva plus ili minus od zacrtane pozicije Usa nastaju problemi tj kaze nije za to podrucije upotrbe obratite se ovlastenom prodavacu etc

Wheelmark je ok ali svrbilo me 400$ razlike :( a i bia sam u bas pro tako da sam bira sta i kako

javim se s novostima
Zadnja izmjena: dome; 27. 03. 2011. (23:38); ukupno mijenjano 1 put/a.
Razlog: citat napotreban
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 762
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la đirandula » 27. 03. 2011. (17:21)

Znači kupio si ga u Bassproshop-u? Takođe i ja planiram vrlo skoro kupit najvjerojatnije HDS 7 takođe u bassproshop-u pa me stvarno zanimaju sve njegove nedaće pa te ovim putem molim da nas izvještavaš da znamo kako šta....
Avatar
đirandula
Senior Member
 
Postovi: 575
Pridružen/a: 01. 03. 2011. (18:04)
Lokacija: Omiš
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 27. 03. 2011. (20:48)

samo kratko

danas sam stavia karticu platinum
karta radi platinum(iako ima i original veoma stura karta)
brzina je u kn to je ok
dubina je u ft(iako u americi su bili metri gledao sam na probnom modelu ali je zbog geo locka to maknuo u ft )
temperatura je u F (to me ne boli)
pozicija je ok i radi dobro uredaj prima oba GPS signala barem tako pise

na ekranu u dnu cilom duzinom pise javite se svom lokalnom distributeru uredaj nije za upotrebu na tom podruciju
(veoma malo i diskretno ali pise)
da mu je stavit externi gps signal mislim da bi bi to izgubio jer bi njegov gps signal bi bajpasiran

nije bilo puno vrimena pa samo kratki info

ako uzimas u bas pro nemoj rec da ti je za europu jer mozda ti nece tit prodat meni voda odjela je zuja kad sam reka da je za europu jer imaju takav naputak od lowrance (rijesia sam popoden kad on nije bia za pultom)

javim se kad prostudiram vise :wave:
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 762
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la Rafter » 27. 03. 2011. (21:35)

Znaci sa karticom radi?
Zar ne mozes ukljuciti metricke jedinice?
Avatar
Rafter
Senior Member
 
Postovi: 987
Pridružen/a: 08. 08. 2010. (19:52)
Lokacija: pula
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 28. 03. 2011. (16:19)

Rafter je napisao/la:Znaci sa karticom radi?
Zar ne mozes ukljuciti metricke jedinice?


NE metricke jedinice nema na izborniku
iako u usa kad sam probava bile su i metricke jedinice
ali izgleda zbog geo locka se to izgubilo

strasno malo vremena sam imao za igrat se tako kad budem imao konkretnu info javim se :wave:
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 762
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la Rafter » 28. 03. 2011. (21:01)

SEA,

Evo malo sam istrazivao po netu i mislim da tvom problemu nema rijesenja jer je Lowrance u novim softwerima ugradio "geo fencing" ili kako ti kazes geo lock, na kutiji ti najvjerovatnije pise da je uredjaj namjenjen samo za americko trziste, tako da kad si ga upalio on je odmah zakljucao mjere na njihove(ft,mph..) mislim da bi GPS trebao pokazivati tocan polozaj ali s konstantnim "blinkanjem" onog natpisa u dnu ekrana da uredjaj nije namjenjen za ovaj dio Svijeta :thumbdown: e sad ako to nekom ne smetasuper , ja razmisljam da sad odustanem od kupovine u americi...dok je sa shopovima u kanadi totalno druga prica...koliko sam shvatio rijec je samo o kupovini u U.S.A.

Upisi na youtube "lowrance geo fencing" i imas par filmica sa tvojom situacijom :(
Avatar
Rafter
Senior Member
 
Postovi: 987
Pridružen/a: 08. 08. 2010. (19:52)
Lokacija: pula
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 29. 03. 2011. (15:25)

Rafter je napisao/la:SEA,

Evo malo sam istrazivao po netu i mislim da tvom problemu nema rijesenja jer je Lowrance u novim softwerima ugradio "geo fencing" ili kako ti kazes geo lock, na kutiji ti najvjerovatnije pise da je uredjaj namjenjen samo za americko trziste, tako da kad si ga upalio on je odmah zakljucao mjere na njihove(ft,mph..) mislim da bi GPS trebao pokazivati tocan polozaj ali s konstantnim "blinkanjem" onog natpisa u dnu ekrana da uredjaj nije namjenjen za ovaj dio Svijeta :thumbdown: e sad ako to nekom ne smetasuper , ja razmisljam da sad odustanem od kupovine u americi...dok je sa shopovima u kanadi totalno druga prica...koliko sam shvatio rijec je samo o kupovini u U.S.A.

Upisi na youtube "lowrance geo fencing" i imas par filmica sa tvojom situacijom :(



sve sta si napisa je ka sveto pismo
gleda sam i ja i to je to
uglavnom sve radi osim mjera koje su prebacene na imperijalne(meni to ne smeta jer s tim i radim ;)
ima na dnu ekrana poruka koju i ne vidim sve u svemu ja sam zadovoljan i nije mi za

navodno distributer ovlasteni moze to rijesit ali........

uredaj u kanadi isti je cirka 300usd da je bilo prilike uzea bi njega :(

ali jos uvjek sonde radari su 50% jeftiniju u usa ;) i dok god nasi to ne dovedu u normalnu relaciju ja ih necu financirat :wave:
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 762
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la đirandula » 29. 03. 2011. (16:12)

Ako san sve dobro shvatija ti si uređaj kupio u USA i taj uređaj ima GPS+EGNOS+MSAS i zbog zaštite uređaja na Američkom tržištu oni su stavili taj neki geo lock tako da se ti uređaji u biti ne iznose van USA nego da te tiraju da to kupuješ u svojoj zemlji tako da s time štite uvoznike?
I jedini problem svega toga je šta nema metrički sustav mjerenja i to šta ti stalno piše na ekranu? Sve ostalo štima?
Avatar
đirandula
Senior Member
 
Postovi: 575
Pridružen/a: 01. 03. 2011. (18:04)
Lokacija: Omiš
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la Rafter » 29. 03. 2011. (18:49)

Tako je...ali treba vidjeti kako se to moze rijesiti..sigurno ce kad tad napraviti nekakv crack za to pa se uspije odblokirati...tipa kao moblni uredjaji...ali uredjaj i s tim treba raditi normalno :thumbup:
Avatar
Rafter
Senior Member
 
Postovi: 987
Pridružen/a: 08. 08. 2010. (19:52)
Lokacija: pula
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la đirandula » 29. 03. 2011. (20:02)

Da ali ja bi radije volija vidit metre na ekranu.... :(
Avatar
đirandula
Senior Member
 
Postovi: 575
Pridružen/a: 01. 03. 2011. (18:04)
Lokacija: Omiš
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la Rafter » 29. 03. 2011. (20:24)

Dirandula,
Onda kupis uredjaj u Kanadi(Wheelmark) i imas uredjaj koji normalno radi..ili ga kupis u Italiji(npr. Motomarine) i imas uredjaj koji potpuno normalno radi doduse nesto skuplji nego u U.S.A. ali opet dosta jeftinij nego kod nas :thumbup:
Avatar
Rafter
Senior Member
 
Postovi: 987
Pridružen/a: 08. 08. 2010. (19:52)
Lokacija: pula
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Naval19

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la đirandula » 29. 03. 2011. (20:42)

Staro već radin na Kanadi.... :thumbup:
Avatar
đirandula
Senior Member
 
Postovi: 575
Pridružen/a: 01. 03. 2011. (18:04)
Lokacija: Omiš
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

Re: Problemi sa Lowrance HDS 7

PostPostao/la SEA » 29. 03. 2011. (21:00)

đirandula je napisao/la:Ako san sve dobro shvatija ti si uređaj kupio u USA i taj uređaj ima GPS+EGNOS+MSAS i zbog zaštite uređaja na Američkom tržištu oni su stavili taj neki geo lock tako da se ti uređaji u biti ne iznose van USA nego da te tiraju da to kupuješ u svojoj zemlji tako da s time štite uvoznike?
I jedini problem svega toga je šta nema metrički sustav mjerenja i to šta ti stalno piše na ekranu? Sve ostalo štima?


je sve ka sta si napisa i meredijan ovlasteni zastupnik to moze rijesit
uz nadoknadu naravno ;)
Avatar
SEA
Senior Member
 
Postovi: 762
Pridružen/a: 05. 07. 2009. (16:51)
Lokacija: ST
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: ACM 38 excellence 2 x yanmar 4lha-ste

Sljedeća

Natrag na Fishfinder-i

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.