problemi sa Garminom 140

Izbor, nacin rada, snage, ugradnja, prikazi rada i podesavanje...

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

problemi sa Garminom 140

PostPostao/la žmul » 13. 05. 2010. (21:49)

Imam Garmin ff140 sa krmenom sondom.
Električar mi je pri montaži prekinuo sajlu i lemio spojeve,pa mi garanciju nisu priznali.Problemi su povremeno slijedeći:
Na sidru koji put se izgubi dno i umjesto da pokazuje npr.50 m dubine pokaže 3 do 5 m.Kad ga ugasim i ponovo upalim,neko vrime pokazuje dobro,a onda opet poblesira.Nema veze ni sa glisirnjem-pokazuje dobro i odjednom poblesira-nema pravila.
Govore mi da je sonda neispravna,al nisam siguran! :ugeek:
Zna li ko o čemu se radi!Kupio bi novu sondu,ako je do nje,al da problem može bit i do samog uređaja :wtf: .
žmul
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 sa Hondom 50 BF

Re: problemi sa Garminom 140

PostPostao/la Pape » 13. 05. 2010. (22:12)

... iman istoga....poblesira na sidru, ili u vožnji i onda se nakon 10-ak sekundi dođe sam sebi.... baš smo ćuba i ja danas pričali o tome, on ima Garmina 90 i isto mu pobenavi, a onda ga mora ugasit pa ponovo upalit, šta recimo moj ne čini nego se sam vrati... i uvik pobenavi do recimo max 10-tak metri, to san primjetija...i isto san se češka po glavi dok ovo prošlo lito jedno jutro (ja na kanjcima, na sidru) nije počeja buncat svako par minuti...skoro san ga tija opičit šakon posrid ekrana...a onda nakom po ure takvog zajebavanja iskoći tunj iz mora na nekih 40-tak metri od mene i u njemu je bilo brat bratu priko 150 kili, živa podmornica.... onda san se sitija da san prije tih po ure baca komade srdele od prošle noći u more šta se prosula po brodu pa je ovi vjerovatno to nanjušija ispod broda.... i sad ovi popizdi jer mu naglo dođe druga dubina kad tunj dođe ispod ili nešto drugo, pa čak kakva veća kesetina ili drugo smeće.... to kad ti napiše da je dubina 00 i stane blinkat, onda je izgubija signal, nekad ga triba ugasit, pa upalit, a nekad samo pričekat...

druga stvar koju san primjetija, sve bude uredno, a onda odjednom protrći cilu sliku ubrzano i onda nastavi opet iz početka...a dubinu ne promini...vjerovatno izgubi signal sa dna...ili mu se dovoljno ne reflektira od dna.... pa onda samo resetira sliku i nastavi dalje....

e sad ako ti imaš kakve druge simptome na njemu....ovo šta san nabroja to ti se meni dešava
Pape
Old Senior Member

Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la labrax » 13. 05. 2010. (22:21)

Ti garmini su toliko razvikani a sve mi se čini u zadnje vrime da su
sr@**e, il su im sonde sr@**e...
Iman garmin gps map 178c sounder, sonda je na krmi i namista sam sve moguće kombinacije gaina, odbijanja šuma, ovoga onoga, kurca palca i nikad nisam bas zadovoljan, uvik nešto jebucka na rubovima ( kad se plato od 20 m
doslovno okomito sruši na 60) itd;
a kad sam imao stari humminbird sa sondom u silikonu u wc-u ništa ga nije jebalo po rubovima, nije pokaziva malu nego samo velu ribu i čak je pokaziva lignje ko flekice (ovo za lignje 100% tvrdim, sve teorije i teorijice koje sam pročita koje to negiraju na forumima u mom slučaju padaju u vodu)...
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la Pape » 13. 05. 2010. (22:45)

....a,jebate ja iman "gov_o" od FF Garmin 140 platija san ga nazad 2 godine 1.700, 00kn.... stavija mu sondu u brod...znaći nije niti u moru i to di je plastika najdeblja skoro prst uz kolombu, zalipija na siku i radi sve ko urica...vidin čak olova, peškafonde jiggove i ostala sr@**a na bilo kojoj dubini, negdi san već o tome pisa ovde (a i iman svjedoke ovde koji su bili samnom na brodu i uvjerili se u to)...a svi su mi kenjali.... aaaa, to moraš probit brod, ili stavit u posudu sa ujem, ne smi bit niti nanometar kubni zraka između..... ili kupit pravu stvar i dat 5-6 ijada kuna, i sto ostalih kuraca palaca, a onda ovde čitan o gainima, frekvencijama, snopovima, pustim sranjima, kenjažama i preserinzima, a ja svog stavija na uski snop, i na auto, i uređaj radi sve šta triba...i vidin sve šta mi triba...a dubinu miri u milimetar.... dakle jednom riči ja prezadovoljan..... a sad ko traži dlaku u jaju...uvik će je nać, bez daljnjega....
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la Lando » 13. 05. 2010. (23:07)

.....vidin čak olova, peškafonde jiggove i ostala sr@**a na bilo kojoj dubini,......

pape nisi prijavio da se i ti jigggggingom ;)
Lando
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Arta mala

PostPostao/la Pape » 13. 05. 2010. (23:17)

Lando je napisao/la:
.....vidin čak olova, peškafonde jiggove i ostala sr@**a na bilo kojoj dubini,......

pape nisi prijavio da se i ti jigggggingom ;)

... a proban tu i tamo Lando... ;)
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la manuel » 14. 05. 2010. (05:31)

Ovo sve od Pape potpisujem i samo da dodam da kad naletiš na jato ribe isto skroz poblesavi, a to san skužija kad san tunja da je jednom isto popizdija ali san odma lovija šarune što prije nisan. I kad stojiš na mistu (scrol) nemoj da bude na ultra nego ga namisti na sporo.
manuel
Member

PostPostao/la žmul » 14. 05. 2010. (08:03)

manuel je napisao/la:Ovo sve od Pape potpisujem i samo da dodam da kad naletiš na jato ribe isto skroz poblesavi, a to san skužija kad san tunja da je jednom isto popizdija ali san odma lovija šarune što prije nisan. I kad stojiš na mistu (scrol) nemoj da bude na ultra nego ga namisti na sporo.

Moguće da se ta sr@**a dešavaju radi prolaza ribe,jer lovin na min. 20m do 60m,a tu garantirano ima tunja i svakakvih morskih prasaca. :D
Prošlo lito smo ja i prijatelj vidili najvjerojatnije lisicu,jer se peraja dizala po po metra u zrak,na 100-tinjak metri od nas vanka Stipanske,pa san mu reka da ne pere ruke u moru :D ,a viđa san i tunje i gofove da skaču.
Ovo na sporo nisan prova, jer je radi brzine broda uvik na ultra.
Nisan ni skužija zašto je bitno do sada. :thumbup:
žmul
Member

Tip plovila: Grašo 19 sa Hondom 50 BF

PostPostao/la Pape » 14. 05. 2010. (08:07)

žmul je napisao/la:
manuel je napisao/la:Ovo sve od Pape potpisujem i samo da dodam da kad naletiš na jato ribe isto skroz poblesavi, a to san skužija kad san tunja da je jednom isto popizdija ali san odma lovija šarune što prije nisan. I kad stojiš na mistu (scrol) nemoj da bude na ultra nego ga namisti na sporo.

Moguće da se ta sr@**a dešavaju radi prolaza ribe,jer lovin na min. 20m do 60m,a tu garantirano ima tunja i svakakvih morskih prasaca. :D
Prošlo lito smo ja i prijatelj vidili najvjerojatnije lisicu,jer se peraja dizala po po metra u zrak,na 100-tinjak metri od nas vanka Stipanske,pa san mu reka da ne pere ruke u moru :D ,a viđa san i tunje i gofove da skaču.
Ovo na sporo nisan prova, jer je radi brzine broda uvik na ultra.
Nisan ni skužija zašto je bitno do sada. :thumbup:

... a ko se boji lisice još...tri za groš, tri za groš.... :lol: :lol: :lol:
Pape
Old Senior Member

PostPostao/la riberer » 14. 05. 2010. (11:01)

manuel je napisao/la: ... I kad stojiš na mistu (scrol) nemoj da bude na ultra nego ga namisti na sporo.

Qutiram ...
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la ab ovo » 14. 05. 2010. (11:29)

Ma imaš svega sa tim Garminima. Meni se na Garminu 80 događa (ne možeš puno ni očekivati od njega) da kada dođem na dubinu od 8m on pokazuje 16m. Na 9m i 7m radi normalno. Ma navikneš se.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la labrax » 14. 05. 2010. (13:31)

Jebu ga potencije broja dva :lol:
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la legi » 14. 05. 2010. (13:34)

ja iman 140 blue seriju i zadovoljan san ,stavio san sondu ispod barke u takozvanu barčicu(komad tvrdog drveta,oblikovanog ko barka i unutra ide sonda te se pričvrsti na trup) imao san problem jer san jednom prilikom sa pajolom nagnječio kabel od sonde te mi je tamo korodirao i kontakti su bili u kurcu,i zvao san navigo sisteme u zg i poslali mi novu sondu u kompletu i to zamislite nisan platio ništa,dobra reklama svaka čast :thumbup: a da ima problemčića ima isto ko i tebi lab,kad ideš preko sike koja se naglo ruši u dubinu ne očitava nego počne treptat ,i onda mu treba neko vrijeme da se stabilizira,jebe ga ta nagla promjena dubine.....ali sve u svemu ja sam zadovoljan s uređajem......
Ne lovim lignje
legi
Old Senior Member

Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

PostPostao/la Malitu » 26. 07. 2010. (21:16)

Prekid sajle !?.........ako se radi o prekidu koaksijalnog kabela, nagnječenju, oštečenju situacija je slijedeća....koaks, sonda i izlazni stupanj sondera predstavljaju jedno rezonantno kolo koje je ovisno o impendanciji izlaznog stupnja, impendanciji koaksa i impendanciji sonde. Impendancije ovih elemenata moraju biti identične jer u suprotnom dolazi tzv refleksije EMS od razlike impendancije. Koaksijalni kabel je jedno homogeno tijelo koje po svom dužnom dijelu ima jednaku impedanciju.......svaka promjena strukture kabela (i najmanja) izaziva promjenu njegovih karakteristika. To bolno mjesto izazvano mehaničkim oštečenjem predstavlja promjenu imendancije te ga sustav vidi kao anomaliju koja u svom konačnom slučaju remeti rad cijelog sustava i možemo smatrati da početno trojstvo više nije u ravnoteži, a opseg mogučih posljedica je enorman......razne greške u izalaznoj snazi, rezonanci, pojačanju sonde, pregrijavanju pa čak i kompletnom kolapsu sondera. Greške se mogu manifestirati u slabom odazivu sonde, greškama dubine, pogreškama u očitavanju odraza, povremenim potpunim blokiranjima itd...
Malitu
New Entry

PostPostao/la Malitu » 26. 07. 2010. (21:20)

Dakle: Krpljenje koaksa (popravljenje nagnječenja ili teškog savijanja) nije jednostavna stvar, tj ne važe principi jednosmjerne struje već VF struja. Kupnja nove sonde sa odgovarajučim koaksom je najjdnostavnije rješenje međutim postoje i druga......naravno jednostavnija ali stručno obavljena riješenja.
Malitu
New Entry

Sljedeća

Natrag na Fishfinder-i

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.