Ili ako neko zna pa da se malo potrudi, stavi koju sliku sa objašnjenjen...
Iman Garmin 500c i nisan prije ima prilike koristit fishfinder pa mi je totalno nešto novo.

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
Maguro Pro Shop je napisao/la:Slab sam sa tehničkim detaljima ali sam bolje ribolovne rezultate počeo postizati kad sam shvatio da je slika na sondaru nešto što si prošao (kad ti to vidiš) i da treba malo iskustva sa vlatitim plovilom da ocijeniš koliko se treba vratiti da bi bio točno iznad signala koji te zanima.U Vertical Jiggingu i lovu tuna ti je to otprilike ovako.Lagano tražiš ribu imaš uključenu traku svoje putanje na ploteru,vidiš ribu i vratiš se po traci malo dalje od mjesta signala jedino još moras što je najvažnije odrediti putanju plovila koja ovisi o kurentu ili vjetru (to če ti isto traka pokazati kad zaustaviš pogon i pustiš brod da ga nosi).U VJ i recimo driftu na tune je ključna ta vještina da dobro udriftavaš u hot spot jer u večini slučajeva su prave pozicije, u danima kad se lovi super, pune brodova.Neznam dali sam to dobro opisao ali je to vrlo jednostavno.I što jača sonda naravno bolje vidiš.Ja imam 1kw broad band sondu i ok je,ali bi rado Chirp samo mi cjeli Raymarine E-seria nije kompatibilan za Chirp tehnologiju.Chirp je zakon,to znam jer imam priliku upravljati i ozbiljnim brodom sa ugradjenim Chirpom i to je čudo pogotovo za VJ.Pozz.
ivan3 je napisao/la:Mislija san na ovo u zelenin krugovima. Kako znat šta su te stvari?
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.