ti ne znas o ebayu, a ja ne znam da li se ovdje pisalo o tome, pretpostavimo da uvijek ima novih
ebay je medjunarodni, ali svako trziste ima svoj ebay: sad, italija, japan itd
sastoji se iz dva dijela, obicni ebay, tu ti je ribicki pribor i ebay motors, tu je obicno elektronika
imas male, privatne prodavace (ribic prodaje svoj koristeni ili novi pribor), imas internet trgovine, one obicno prodaju nove ili tvornicki popravljene stvari, a neki imaju jos i stvarne trgovine
prvo se moras registrirati na ebayu
onda otvoriti racun u paypalu (ne moras, ali tesko da ces nesto kupiti bez toga, a s druge strane, paypal te stiti kao kupca

) na neku svoju karticu, oni ce ti poslati racun na 1.95$ da provjere tvoju karticu sa kodom koji ces ocitati sa racuna
tek kad taj kod upises na svoj racun, racun na paypalu i adresa na ebayu su ti potvrdjeni i sad mozes poceti kupovati

ameri su malo cudni, s nekima ces moci trgovati bez problema, a sa mnogima uopce ne
prije bilo koje licitacije ili kupovine, kontaktiraj prodavaca i provjeri da li uopce salje izvan 48 kontinentlnih drzava i koliko to kosta (neki deru!)
ne moras ako pise da salje u hrvatsku i da to kosta x $
malo sam stvari narucio na hrvatsku adresu (imam americku pa mi je to jeftinije), ali neke jesam. postarine su vise, neke normalno, a neke abnormalno
nikad nisam platio carinu ili imao bilo kakavih problema, ali ni narudzbe nisu bile pretjerane
za fishfinder ti je vjerojatno najjeftinija amerika, moras naci onog tko ce ti to htjeti poslati i to jos po normalnoj cijeni i nadati se da te nece docekati carina i pdv
lakse je dobiti robu iz hong konga, japana, australije, kine i iz evropskih zemalja
lp