Spužva je napisao/la:bgrzeta je napisao/la:Znam da je tema Lowrance, ali ipak...Kako na 420s detektirati lignju?
Jednu lignju tesko

pretpostavljam kad je ispod vece jato da onda dobijem nekakav odraz.Iskljuceni su mi simboli riba, pa se orjentiram prema tim "crtama" koje se pojavljuju na ekranu.I da, za sad sam sa detekcijom uspjesan do 22-23m. Jednom prilikom sam ih nasao u "po mora" i na sonderu su se lijepo vidile, ali kazem vjerojatno je rijec o malo vecem jatu.
Podesi si gain, kad je bonaca totalna ja ga dignem na 98%
i ja sam uspio detektovati lignju ali to sve perfektno radi do nekih 30 metara dubine i to bas je detektuje kad povecam gain ali u principu meni je stalno oko 55% jer mi se desava da predjem preko vece ribe a sonar mi je detektuje kao jato ...
sto se tice ovog garmina sto imam vise sam i oguglao tako da se orijentisem samo po terenu i napamet trazim ribu jer bas na vecim dubinama kad idem na deep drop ne da ne cita ribu nego uzas...
cak mi se u plice vode to do 30 meara desava da lovim arbune i namjerno najlon stavim blizu sonde da ako nesto krene na mamac da vidim oce li ocitat i pramulu dignem od dna pola metra metar ulovim arbuna ali na ekranu nema ni leba

tek kad ga izvucem na pola dubine krene da pisti da je jesto ocitao....
samim tim zelim i da promjenim garmin jer sva ona riba koja je pri dnu kao da je i nema ....
jedan mi prijatelj ima humminbird tj kupio je brod sa cjelokupnom opremom i on iskljucivo ide zubaci i kirnje i on uspije naci rupu i to je nasao postu blizu obale do 25 m dubine , samo sto njega niko ziv ne moze uspjet ispratit i spijunirat dje ide i sto radi jedino sto se zna da svaku noc donese kirnje i zubace .......
a sto se tice hds7 razmisljam jos uvjek tacnije ne znam za koji da se opredjelim da li lowrance ili huminbird , znam da structure scan radi do nekih 40 metara ali za to mi i treba jer imam par olupina na tim dubinama i treba mi nesto sto ce ocitat da li okolo te olupine ima nesto ili ne posto moj garmin ocita olupinu a ostalo nista

popizdjeh vise od njega