Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
vladorad je napisao/la: prebrzi dril, trebalo je lubena više umorit..i bio bi vjerujem na barci..moje mišljenje i iskustvo sa lubenima , a bude ih na godinu i troznamenkastih
aladin je napisao/la:vladorad je napisao/la: prebrzi dril, trebalo je lubena više umorit..i bio bi vjerujem na barci..moje mišljenje i iskustvo sa lubenima , a bude ih na godinu i troznamenkastih
Sta znaci "prebrzi dril"? Karlovacko i ja smo to raspravljali (on je dao neke izvrsne savjete) kada sam napravio prvi filmić o panuli brancina. Naime, ovaj je potegao i kada sam poceo vuci se umirio, na jednom-dva mjesta je malo potegao i tu sam ga pustio (vise bi bio izraz da se "trznuo" nego "potegao) i odmah bi se primirio. Kao sto se vidi na videu ozbiljno se poceo boriti tek kada je dosao do broda. Nije dao prilike da ja njemu pustim jer bi se sustav odmah opustio (pogotovo uz nezgodu sa motorom). Dodatni razlog zasto malo brze vucem je taj sto mi je panula dosta dugacka a promet je poprilicno veliki (brancin dosta rano kod izvlacenja dodje na povrsinu ili blizu povrsine).
I jos nesta nevezano uz ovo gore napisano. Nekako sam mazohistički sretan da se ovako to dogodilo baš dok sam snimao da i to ima snimljeno i da možemo ovakvu raspravu voditi. Nisu samo ulovi rezultat ribolova nego i ovakve situacije.
A sa ovim kantauorima beštima ću se kasnije obračunati
vladorad je napisao/la: nemoj ča zamjerit...samo pričamo... ne pokušavam pametovat...šta bi bilo kad bi bilo...vidim da si vrstan ribolovac
Sa lubenom se događa kao sa ušatom na panuli...zna se dogodit kod prebrzog povlačenja da on ulovi tvoj način namatanja i samo pliva prema barki ... i kad se približi podivlja i otkvači se..meni se u startu to događalo...sad ga popušim kad mi pukne na čvoru jer ga dižem bez saka (špurtila) o,20mm. kad mi drmne na panulu,dam mu kratku kontru,i onda počinje igra, lagano ga natežem i guštam u drilanju...nikad mi štap nije jači od 40g... to je moje iskustvo...
Dal ti je kad pao sa upaljenim motorom!?
aladin je napisao/la:vladorad je napisao/la: nemoj ča zamjerit...samo pričamo... ne pokušavam pametovat...šta bi bilo kad bi bilo...vidim da si vrstan ribolovac
Sa lubenom se događa kao sa ušatom na panuli...zna se dogodit kod prebrzog povlačenja da on ulovi tvoj način namatanja i samo pliva prema barki ... i kad se približi podivlja i otkvači se..meni se u startu to događalo...sad ga popušim kad mi pukne na čvoru jer ga dižem bez saka (špurtila) o,20mm. kad mi drmne na panulu,dam mu kratku kontru,i onda počinje igra, lagano ga natežem i guštam u drilanju...nikad mi štap nije jači od 40g... to je moje iskustvo...
Dal ti je kad pao sa upaljenim motorom!?
Pa sta ja stvarno zvucim kao da nešta zamjeram? Sta bi zamjerio bas se zabavljam
Iskreno sada se ne sjecam jel mi ikada ispao kod broda sa upaljenim motorom ali mi se sigurno znao otkačiti "po putu". Najčešće odmah na početku drila. To ipak dosta ovisi o tome kako i za šta se zakačio.
Ne tvrdim ja da je ispao isključivo zbog ugašenog motora ali da nije pomoglo, nije
ab ovo je napisao/la: Ovako imam osjećaj da nisi znao šta bi napravio i da si ostao zbunjen. Loviš štap sa dvije ruke.
vladorad je napisao/la: dosta ovisi i o najlonu..ako je preelastičan ili ako je preduga panula...
ma drugi dan si već naplatio izgubljenu ribu....VEĆU
Stavi taj video da guštamo
vladorad je napisao/la:sad ga popušim kad mi pukne na čvoru jer ga dižem bez saka (špurtila) o,20mm.
ab ovo je napisao/la:Možda je zbunjen neadekvatna riječ, možda bi više odgovaralo neodlučan. Sve u svemu, otišao je. Eba mu škarpoč mamicu.vladorad je napisao/la:sad ga popušim kad mi pukne na čvoru jer ga dižem bez saka (špurtila) o,20mm.
Stvarno ne znam šta da ti kažem na ovo. Mislim da možeš pretpostaviti.
ab ovo je napisao/la:Možda je zbunjen neadekvatna riječ, možda bi više odgovaralo neodlučan. Sve u svemu, otišao je. Eba mu škarpoč mamicu.
vladorad je napisao/la:..sad ga popušim kad mi pukne na čvoru jer ga dižem bez saka (špurtila) o,20mm.
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.