Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
peroLA je napisao/la:... ne želim mislit šta bi bilo da se nisam na vrijeme okrenuo, da je dmb zakazao...
peroLA je napisao/la:Pripreme su trajale mjesecima.. bilo je lani, najprije kupnja barke(opremljena Dalmatinka sa DMB-om+Mercury6), pa sređivanje, pa testiranje i učenje... i ete polovice sedmog i idemo cura i ja prvi put sami, bez iskustva... od doma (luka Tunarica(RAški zaljev - okolica Labina) - Crna Punta - Pernat - Valun).. Prognozu sam pogledao na savjet svih, ali optimistički, petak 0, subota 0, nedelja bura 2-3... pa plan je bio opet optimistički, krenut za doma nedelju jako rano prije bure... i tako doplovili petak do valuna, more 0, toplo, sve 5, nismo se ni vezali i odmah do mene primijetim dva susjeda pa eto nismo sami.., prespavali, i subota cijeli dan sun&fun, prijimjetih ja da popodne subotu su ta dva frenda otplovili ali nismo se niš dogovoarali... subotu navečer jedva se vežem na muring u valunu i tako bezveze čovjeku koji tamo radi napomenuh, prvi put smo ovdje pa nemamo iskustva, a on meni onda bježte odavde za Cres je mogao bi neverin.. a imate malu barku.. odmah ga poslušao, i pičimo za cres, tamo se uredno vezali i u mjeste jest i šetnja..nedelju ujutro je tek došao neverin i kiša, a popodne bura, i mi hrabri da idemo pokušat doma jer je ponedeljak trebalo bit u firmi... još me je frend zvao inače iskusni ribar, i rekao mi da ne vjeruje da ćemo uspjet preko.. još sreo neke ljude na Adriji1000 i pitao ih kako je vani oni kažu "Ne pada nam na pamet ić vidjet.." hm kako je u cresu bilo mirno mi ipak išli probat, vani je bila samo jedna jedrilica od 10-12m, i u jedno vrijeme počelo je tako valjat i udarat da se je more odbijalo u staklo od natkabine i prebacivalo preko,, curi sam vidio da ne radi baš dobro i odlučio pametno i okrenuo se nazad, zvao šefa i ostao još jedan dan na cresu, drugi dan popodne se smirilo i prošli bez problema doma... ne želim mislit šta bi bilo da se nisam na vrijeme okrenuo, da je dmb zakazao, pomoćni motor nije bio zavidan, pojasevi su bili u pretincu... poslije je bilo još izlete i uživancije ali uz puno više opreza, i čim se pruži mogućnost sigurnija barka...
Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.