"Šolta te dopala"

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: "Šolta te dopala"

PostPostao/la Ivek Zagorec » 04. 12. 2024. (19:05)

Doktore stvatno naklon do poda, hvala ti puno na ovom prekrasnom plovopisu.
Veselim se tvojim idućim đitana. ;-)
Ti si dokaz kako male stvari puno vesele,tj znaš onu nije bogat onaj koji puno ima?
Nego onaj kome malo treba.
Ti si naša zvijezda vodilja za đite,naš odmor za oči.
:thumbup:
Danas svi pate za nekim luksuzima, velikim motorima, brodovima.
Velike brzine sanjaju, al mj meni nije jasno zašto je tako.
Meni se ovaj tvoj stil sviđa.
Svi vele da su prošla vremena đitaša sa dalmatinkama, istrankana, primorkama, gradacima, ali ja u to neću vjerovati i nadam se da ima još ljudi koji na taj način guštaju. A i ti si živi dokaz da je sve moguće.
Sigurno ih ima ali nisu doprli još do foruma, ja jedna čekam da krenem na svoju prvu đitu, živim za taj dan. ;-)
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la som » 04. 12. 2024. (21:07)

Ivek na žalost u pravu su kad kažu da je prošlo vrime đitavanja domacih ljudi. Nije prošlo ali je na izdisaju. Kad se sjetim, cim su napravili mol na Drveniku svake godine po cilo lito bila je super ekipa domacih ljudi vezana uz kraj za mol. Najvise sam zapamtio jednog novinara Slobodne u penziji, ima je Gradac s jarbolom. Super ekipa. Na Šolti su znali po misec dana bit jedan did i bab u Šešuli. Baba je išla svaki dan s kaicem na hobotnice roniti. Onda je imala 70 godina.
Na Žirju u Veloj stupici u dnu vale kod one male rusevine i komada mola stalno je bila domaca ekipa, Gradaci, Primorke, Dalmatinke i po koji manji Adriatik. Kupalo se, pivalo, lovila se riba i uvik se kuzinavalo na "admiralskom" brodu. Prakticki u svakoj sigurnijoj vali uvik bi u dnu vale bilo par domacih brodova.
E onda su došli neki novi brodovi s GPSima, sonderima, mobitelima, satelitima i na kraju svega bove, koncesije na more, zrak i maglu.Lipo je bilo ploviti s kartom, olovkom i kompasom i vatati sinjale. Još su na moru ostali samo istinski zaljubljenici.
Svake godine jedva cekam da prode sezona da ne moram mislit hoce li mene ili koga od ekipe prepolovit kakav majstor.
Žalosno ali to je sve istina.Nažalost.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 04. 12. 2024. (22:32)

som je napisao/la:Ivek na žalost u pravu su kad kažu da je prošlo vrime đitavanja domacih ljudi. Nije prošlo ali je na izdisaju. Kad se sjetim, cim su napravili mol na Drveniku svake godine po cilo lito bila je super ekipa domacih ljudi vezana uz kraj za mol. Najvise sam zapamtio jednog novinara Slobodne u penziji, ima je Gradac s jarbolom. Super ekipa. Na Šolti su znali po misec dana bit jedan did i bab u Šešuli. Baba je išla svaki dan s kaicem na hobotnice roniti. Onda je imala 70 godina.
Na Žirju u Veloj stupici u dnu vale kod one male rusevine i komada mola stalno je bila domaca ekipa, Gradaci, Primorke, Dalmatinke i po koji manji Adriatik. Kupalo se, pivalo, lovila se riba i uvik se kuzinavalo na "admiralskom" brodu. Prakticki u svakoj sigurnijoj vali uvik bi u dnu vale bilo par domacih brodova.
E onda su došli neki novi brodovi s GPSima, sonderima, mobitelima, satelitima i na kraju svega bove, koncesije na more, zrak i maglu.Lipo je bilo ploviti s kartom, olovkom i kompasom i vatati sinjale. Još su na moru ostali samo istinski zaljubljenici.
Svake godine jedva cekam da prode sezona da ne moram mislit hoce li mene ili koga od ekipe prepolovit kakav majstor.
Žalosno ali to je sve istina.Nažalost.

... some :thumbup: ... potpisujem sve sta si napisa !!
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 04. 12. 2024. (22:42)

... Stupica - Drazevica na zirju pocetkon 80 ih ...ekipa iz grada sa nekoliko brodova ... po danu ribolov ,neko puskom a neki na tunju ... navecer vecera ,vino , gitara , Crosby Stell Nash i Young ... lagano travica i ako je ko sta pritisnija pritisnija je :D ... nikad dosta kruva cigareta i vina :mrgreen: ... itd itd ... ne razumu ovi danas ni kurca :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la ginekol7 » 05. 12. 2024. (15:44)

To je sve točno. Nažalost. Puno toga se je promijenilo, vrime, ljudi, prioriteti...
Poznavao sam nekoliko splićani koji su provodili dil lita u Tihi kod Staroga Grada.
Svi su pokojni. Mlade ovo ne zanima. Ali to ne znači da toga više nema. Ja se ne predajem
i dok budem moga ja ću đitavati. Makar sam. Sada imam lipi brodić ali sedam godina sam bio
spao na Istranku, takva je bila situacija. Pa ipak, Brač, Paklinski, Vis, Biševo...Svake
godine a vikendi oko Hvara. Plovi se onim šta se ima. Nema opravdanja za stat doma, pod rivu.
ginekol7
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Primorka, Yamaha 25 high trust

PostPostao/la Ivek Zagorec » 05. 12. 2024. (18:08)

Ti si moj idol, i slažem se stobom plovi se sa onim šta se ima, ali nažalost neki tu forumaši to neznaju, ne cjene brodove koje sam naveo neki dan. Za njih su to duhovi prošlosti, ali ja se veselim i divim takvim ljudima, jer guštaju kako mogu i znaju.
Od hvalisanja nema ništa, bolje sa istrankom na đitu.
Nek me neko prosvjetli zašto više nisu dobri brodovi, galeb, primorka, adriatik, istranka, dalmatinka? Pa ljudi su njima godinama plovili i uživali, sad je in ko ima više konja, dužinu, širinu, i naravno brzinu.
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la som » 05. 12. 2024. (18:59)

Nista ti ne razumiš i da ti se nacrta.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la Marin Bralic » 06. 12. 2024. (15:52)

Ma razumije on sve jako dobro, al vas sve skupa prca u zdrav mozak vec poduze vrijeme.
Marin Bralic
Member

Tip plovila: Bravo 400gt + Yamaha 25

Prethodna

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.