ribolovni promašaji

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: ribolovni promašaji

PostPostao/la ab ovo » 02. 10. 2011. (09:09)

:clap: :clap: To su ti dani kad znaš da je najbolje ostat doma, ali ideš pa makar puklo.
To nas ubije ili ojača. :thumbup:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la TopliCar » 21. 10. 2011. (18:41)

evo da i ja ispričan jedan ribolovni promašaj. početci sa parangalon. otok zmajan polovica 8. meseca ovog leta. oko 6 ure smo naješkali parangal i čekali 7. da ga hitimo va more. u tih sat vrimena nagla promjena vremena. jugo, valovi od 1m , a mi optimistično u gumenjaku od 2.30 sa tomosakien četvorkon. i ide polako, nekako sječen te valove pod 30-40 . Uvala Blatnjica. razvlačinmo parangal u smjeru sjeverozapad - jugoistok. nakon teškega i mokrega povratka na obalu, sljedi veliki :?: kako zić van.n nakon 30 min iskanja dovoljno zaglađene škrape nekako iskačen van i pridržavan gum. dok frend zihaja. pasija. drugo jutro zihajamo na more oko 8 ure. na jednon kraju je uteg šal "fondo" i parangal je finil na drugon kraju. ajde dobro, glupi smo šli smo hitat parangal po južine. pri vađenju parangala hitan va more prvo 1, pa 2 ,3, 4...7 glavi od orade (bilo je tu i par vuki i ugora) vražji rakovi. ponemel san, ali na greškama se uči, pa...
TopliCar
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: gliser 410 + T18 turbo injection twin spark

PostPostao/la teo_ribar » 21. 10. 2011. (19:55)

a mogli ste i na polne poć dizat :mrgreen:
˝Nema veze kakav je zakon bitno je samo da ga ti i policajac koji te kontrolira tumačite na isti ili sličan način ˝ by: el passo

˝Ma nema problema ako ga zabrane (MR), važno je da kontrole ostanu iste.˝ by: ab ovo

˝Kuster , a da se prestaneš drogirat ?˝ by: Lady M
teo_ribar
Old Senior Member

Vrsta ribolova: profesionalni
Tip plovila: Adria 501...Yam 6ks 4T

PostPostao/la đirandula » 22. 10. 2011. (17:45)

Evo i jedne moje: nakon šta san nekoliko dana pila staroga da mi uvati 2-3 friške lignje za nataknit na najlonski parangal i bacit na jednu lipu poštu di bude koja komarča, starome je tribalo nekoliko dana da ih uvati jer ih nije bilo a ja radio i nisan ima vrimena poć sam.... i napokon uvatija mi je četri manje lignje, diga san se ujutro u 4 ipo ure, na obali nataka parangal i pun želje i volje uskočija u kaić, stavljan parangal na banket (šta nikad ne radin jer zna past a i ko će prolazit sa gliseron u tu uru :eh: ) i vatan rukon konop od krme da se odrišin i krenen kad u to vrime neki KRETEN proleti sa onin prokletin skuteron nekoliko metara od mene zaljulja mi kaić ko da je more 50 i parangal padne na pod :x :evil: :x
Jba san mu mater i izreka doti jednu beštimu za koju znan, ma koji ga je djava dotra da se voza u tu gluvu uru, evo i sad san se iznervira odma kad san se sitija a nisan ni odveza kaić...... svašta!
đirandula
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Grašo 19 - Vetus M 4.17 ( 42 ks)

PostPostao/la pecho » 13. 01. 2012. (21:22)

Ja i par kolega s posla odlučili se na mušku avanturu, lov na tune, big game..... skupili smo dovoljno "žetona" kod svojih supruga, uložili ih sve u dvodnevni izlet s profesionalnim ribarima koji su asocijacija za dobar ulov.

Isplovili smo iz Zadra oko 14h, prekrasan velik fisherman brod, vrijeme prekrasno (rujan 2011), sve miriše na dobar ulov. Ploveći tražili smo dalekozorom pljuskanje tuna jer kad one nalate na jato srdele onda je hranjenje na površini fantastičan prizor. Na žalost nismo ništa vidjeli. Plutali smo do poslijepodne, niti jedne banane na fishfinderu. Vruće je bilo za poluditi, u jednom momentu smo se svi bacili u more, tako da se mogu pohvaliti da sam se kupao u ZERP-u.

Kako se večer približavala, pokupili smo udice i zaputili se natrag prema Zadru, usput smo naišli na jednog tunolovca koji je brodom od 4 metra uspio izvući jednu od onih 2.000 tuna ispod kaveza :o . To je bio zadnji "šamar" :)

Ali kako kažu, i najgori dan u ribolovu je bolji od najboljeg dana na poslu :) :)
pecho
New Entry

Tip plovila: Elan T-401, T18

PostPostao/la Mladen Miletić » 29. 04. 2012. (10:50)

Već duže vremena želim otići na jednu lokaciju između grada Paga i Metajne. Uočio sam bijeli put iz Paga i jučer poslije podne konačno prilika. Kad sam s autom prešao najvišu točku puknee pogled na Barbat ali pukne i karter na autu. Dalje si možete zamisliti.
Mladen
mldnmltc@gmail.com
099 3 20 40 20
Mladen Miletić
Member

Tip plovila: Yamaha 340, Yamaha 5

PostPostao/la Stipe Brodarica » 29. 04. 2012. (22:58)

Nije promašaj bit na pošti dva dana bez poteza, meni je to sasvim normalno : Other6:
Tko žali olova, gov_o mu od ribolova.
Stipe Brodarica
New Entry

PostPostao/la mikavasic » 18. 05. 2012. (22:12)

Evo promasaja čovek gubi brancina jer mu se odvezala varalica kad ga je digo da ga stavi u čamac , ode i brancin i rapala ! :D :D
mikavasic
New Entry

Tip plovila: Safter 450 Suzuki Df25

PostPostao/la labrax » 20. 05. 2012. (21:07)

to vec spada u ribolovne gluposti a ne promasaje :wave:
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la saša šverko » 21. 05. 2012. (07:53)

kukom vadit brancina je po meni malo neozbiljno :thumbup:
saša šverko
Old Senior Member

Tip plovila: maestral 710 yanmar hm 35 hp kvar.plas.4.10

PostPostao/la theblue » 21. 05. 2012. (12:07)

hehe..ča se ne vidiš :)
theblue
Old Senior Member

Tip plovila: kvarnerplastika P450

PostPostao/la Maximilian » 25. 05. 2012. (13:38)

mikavasic je napisao/la:http://www.youtube.com/watch?v=SvplYQ9QBCc&feature=youtu.be

Evo promasaja čovek gubi brancina jer mu se odvezala varalica kad ga je digo da ga stavi u čamac , ode i brancin i rapala ! :D :D

Evo da opisem situciju iz prve ruke ...
Cilj akcije su bile lucevi i tune, i kako imamo camcice sa tomosima plan je bio da idemo u paru da bi u slucaju neke havarije mogli lakse da se vratimo nazad.
Kolega sa snimka je isplovio malo pre nas i dok je kruzio pored obale desila se to vidi na snimku.
Kolega nema previse iskustva u ovakvim situacijama a pri tom nije poneo kuku, trazio je od nas da nam damo nasu pre polaska ali mi naravno nismo pristali(kasnije nas je ubedio da mu damo i jedan stap, stolicu i zamalo da nam zbrise sa rakijom).Medjutim ponudio sam mu kuku za hobotnice koja bas i nije bila ostra niti velika i on ju je poneo .
I kako to obicno biva brancin mu je udario na najslabiji stap, na predvez koji je napravio od najlona koji je naso u dvoristu na novi X-rap plavo-beli od 10-ak cm sa kicankom pozadi.
Kad ga je dovukao do camca pokusao je da ga nabode na hobotnicalo, sto naravno nije uspeo, zatim je pokusao da ga podigne malo iznad povrsine i podvuce mu hobotnicalo ispod skrga i tad mu se varalica odvezala, kaze d aje malo falilo da skoci za njim :lol:
BTW havarija sa tomosom ipak desila :( i to na 10m od obale kad smo se vratili :) (popustio je semening na elisi ,ulje izaslo usla voda i normalno promleo zupcanik)
Maximilian
New Entry

Tip plovila: HSD-420

PostPostao/la sashacreamer » 21. 06. 2012. (13:44)

Evo ga onaj isti sa "brancinom i kukom" i ribolovnim promasajem sad je bio pametniji i te kako....

http://i45.tinypic.com/wvpuu9.jpg

Palamida 4,1 kg uhvacena u istom zalivu u Kruce.

Bistro!
sashacreamer
New Entry

PostPostao/la ab ovo » 25. 06. 2012. (07:50)

Dobro, na kraju i nisam promašio, ali me brate ispizdilililo. :twisted:
Jučer popodne odem na lignji. Računam da ću malo ranije, pa probat kojeg mrknut na brzaka i ponudit ga gospodinu prije zalaska sunca. Kako da ne ;) Skosaj peškafondom na duboko, pa na plitko, pa na skosavicu, pa rapalu .... ej, ne bi da ti treba za medicinu. Idem prazan doma, dolazi mi frend i kaže da ih je digao 7 u pol ure. Ja lud. :crazy:
Dignem se jutros u 4 ure, brzo, brzo, rapala u more, vozim, spavam, vozim .... napravim krug (kad može Pape, što ne bi i ja : Laughing3: ), počelo se danit - ni trc. :crazy: Opet vozim doma bez ješke, već vidim da će doma svi naebat :lol: , sretnem prijatelja kako skosa, kaže da je digao 3. E sad mi lagano rastu rogovi, sunce samo šta nije izašlo. Kaže on da stanem kraj njega i neka probam. Bacim ja peškafondo, sunce taman izviruje.... hop .... evo ga jedan lijepi, pa još jedan manji. Najgore mi je kad u svojim očima ispadnem blesav, a upravo sam se tako osjećao. Lignji su mi pod nosom, a ja obašao pola svijeta za klinac.

P.S. Već sam uru doma, pije se kafica, lignji su korisno upotrebljeni ..... zubac od 4 i lovrata malo manja od kile. 8-)
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la theblue » 25. 06. 2012. (11:46)

he he..ab :thumbup: :thumbup: dobro je finilo ne kraje..
theblue
Old Senior Member

Tip plovila: kvarnerplastika P450

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.