mali od palube je napisao/la: ... nijedna vaša tako stručna i znalačka procjena se nije ostvarila. Slovom i brojkom: nijedna.
Osim:
Ne znam je li tome kriva barka, ali zaista nas obilno zaljeva čak po krovu nadkabine. Kad smo izašli iz zaklona Kaprije, valjalo nas je desetak minuta i morali smo se vratiti. Na sidru u prekrasnoj uvali Jedinjača proveli smo nekoliko sati. Ponovno smo pokušali isploviti i ponovno se vratili.
Već je na izlazu iz vale bilo jasno da se ne može ploviti, ali morali smo se petnaestak minuta dobro izvaljati da se i one uvjere da ne možemo ovako više od tri sata do Korčule. Vratili smo se nazad...
Tapisoni na palubama i krovovima ipak imaju jednu manu - kad ih more zalije, sporo se suše, pa uvečer ne možemo sjediti na njima.
Ne možeš oprati suđe ili se pak popiškiti u wc, jer sve ima ispust u more.
Jedina zamjerka je što slabo drži pravac ako ga malo valja s boka ili u pola krme. Mlataram timunom amo-tamo, ko' budala i još uvijek krivudam.
ali nedje kod Preka na Uglanju mi je pukla sajla od timuna. Poprilično je valjalo, ali sam nekako, s pentom među koljenima, uspio dovesti brod u Zadar,..
No, čim smo izašli iz zaklona otoka, počelo nas je valjati s boka. Dva sata takve klimave plovidbe do Mljeta si nisam htio priuštiti. Vratili smo se u Lumbardu na Korčuli...
I na kraju sage:
mali od palube je napisao/la:S ovom barkom i ovom pentom na njenoj krmi možete i preko oceana.
Ne, hvala, predugo bi se cekalo na bonacu. Mozes mozda ti, kojemu struja jedva drzi vodu, pomidori, banane i zdjele s krumpir-salatom plesu po kabini pod normalno, gore osiguraci, tinejdzeri se ponasaju kao da su u kuci bez imalo "morskog" odgoja, ne znam bas koliko si prijateljstava stekao, prilicno si uvrijedio par respekatabilnih "gospara" i mene "sansegota" neznanjem, neprimjerenim i nepristojnim komentarima, vjerojatno jos po putu i ne mali broj ljudi od i sa mora, samo mozda nisi niti primjetio, prezentirao si jedan kolonijalisticko-kopnenjacki pogled na "aboridjine" koji zive na divljim obalama i otocima istocnog Jadrana, a tvoj doprinos u proracun turisticko-nauticke industrije je bio minoran, pa i ne bih to bas nazvao bohemski nego mi vise vuce na lihvarski... itd. itd. I sve usput mi zvuci kao prilicno isforsiran, neudoban, nategnut i neopusten odmor.
I mozda najbolja recenica u ovoj cijeloj temi:
karamba je napisao/la:Moj savjet je da koristiš explorera i nemaš problema.