ribolovni promašaji

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: ribolovni promašaji

PostPostao/la Sveti ratnik » 12. 08. 2010. (18:48)

Jablan je napisao/la:
kreso je napisao/la:Opsjednutost panulom :D . Stalno panulamo, ja i stari. Uspjeh, prosječan-loš. Plavica, škombri i šaruna se ulovi, ponešto ušata, ukupno u 2 godine 5 brancina (nijedan veći od 0.7kg), dakle sanjamo nekog kapitalca tipa zubonja ili brane. Iglice lovimo bez problema, vućemo ih za sobom miljama što duboko što plitko, ali niš se ne kači. I tako prije neki dan u subotu panulamo. Prolazimo nekih 1km obalo tamo-amo, uglavnom loveći ušate i iglice, praktički ne nadajući se ićemu drugom.
E kad tamo u jednom trenutku štap se savija, a rola se krene luđački odmotavat. Štap je u tom trenutku bio fiksiran kod motora, nisam ga držao u rukama. Uzimam štap i ne mogu jebeno vjerovat. Pokušavam okrenut ručicu na roli, ali bogami nejde (Shimano catana 4000 nije baš pogodna za panulu..., a i štap nije neki), pomislim da sam zakačio dno, neku gumu :? , ali lovim na princess gx koja nejde ni metar u dubinu. Uspjevam nekako nategnut sa štapom, pa lagno par namotaja, pa par puta tako, vidim da je napokon neka mrcina (za moje pojmove). Barka ješ uvijek lagano ide jer se stari u isto vrijeme zajebava s nekom iglicom koja je na njegovom štapu. Stavljam nekako motor u ler jednom rukom. Natežem mrcinu prema barci i čekam da izroni da vidim koji je to k... Kad je živina isplivala i kad sam vidio onu gubicu bilo mi je jasno. Brancin od ne znam koliko kila, uspjevam ga dovuči do krme kraj motora, mrcina se otima. E sad ključan trenutak. Nemamo sak (ubi se). Ništa ni kuku ni osti. Sak je pred par mjeseci pao u more i potonio i nismo kupili drugi :crazy: . Gledam kako da to krme uvatim i bacim u barku. Pokušavam ga nekako ulovit pod škrge, a drugom rukom natežem najlon. Predvez je 0.35 fluocarbon možda nosi 7kg. Najlon puca. Ribu nisam uspio dohvatit. Mrcina bježi sa pirsingom (varalica ostala u ustima), a ja i stari se gledamo i plačemo (skoro). E to je ribolovni promašaj.

Drugi puta nemoj stavljati motor u ler već i dalje vozi.....a ostalo znaš i sam! :wave:

zapravo me cudi kako si moga brod stavit u ler....ja neman iskustva al znan da je glavno pravilo vozit i drzat tunju nategnutu....smanjit da ali stat.... :roll:
Sveti ratnik
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Ven 501 k (Suzuki 6 KS)

PostPostao/la Pape » 12. 08. 2010. (23:44)

Ova priča o izgubljenoj ribi pod brodom mi je poznata u tri P.M... :) pa čak ću se debelo složit sa Lupisom za ovo šta je reka... jebate koliko san ja samo puta osta ka da me neko mokron kalcetom opizdija po glavi ima špurtil/ganać ili neima...čak i previše puta za moje pojmove. Nekad me i žena zajebavala koja ti je ovi put ispala! Međutizim dok se nije uvjerila jedanput da stvarno se znaju odit, puknit nailon ili nešto u tom stilu pod brodom, nije prestala. Sad muči ka zalivena. Prošlo lito kad je bila samnom, tri palamide u 45 min ispale ispod broda. Roba 2,5-5kg. Kasnije se vratili kući sa dvi od 2 kila. Tako da se je nije za smijat nikome kome se desi.

...a evo zadnja mi je bila na Mljetu, ja sa kraja sa štapima, i jedan bovan u moru ispred mene, bija bi se maka sa te pozicije da san ima di, i umočim ja štape.... posli nekoliko sitnijih ulova štap se odjednom svije ko da je neko slomija šibicu....dovatin štap i jedva san makinu okreča...tira, tira, tira...i vidin prvi odbljesak...jebate ko da san pršut od 5-6 kila uvatija...tira dalje, tira...kad mi kroz glavu prođe...mogla bi se zaletit ispod ovog bovana...nisan to ni promislija, a ova beka...i za bovan... naravno zadilo....jesan li odija?!...njet!.... ošlo sve u krasni čučurac....nisan moga niti skočit u more, ne bi moga izać nazad iz mora nikako....sve same klisure. I šta sad plakat...ili ne...isti mi kua. posli toga doša nazad u apartment, pita žena šta je bilo....puklo ispred mene, jedna velika kažen ja....Aupizdumaterinu, aj nemoj se nervirat!, bit će ih još....
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la Sveti ratnik » 12. 08. 2010. (23:55)

Pa koju gospu nisi priceka malo?? :problem:
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la labrax » 13. 08. 2010. (07:28)

Krešo zašto ti je puka najlon?
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la arbo » 13. 08. 2010. (14:49)

Bravo Labrax,to je pitanje svih pitanja!Najlon,neoštećen i neprerizan grotama,bovama ,konopima ili propelom nesmi puknut.More ti ga mrcina samo do kraja razmotat.Meni se kumpanjo smija kad san s bolonjezom od 3m akcije pazi vamo 0-5 g i flaxom od 0,14 lovi oćade i drila svaku 5 minuti.Sad mi reče:gremo na oćade malo trenirat za mrcine!Ne tribaju ti ni olige ni kuka ako je lipo zakučan i ako ne forcaš. Trening Kreso,trening pa da vidimo i tvoju mrcinu u rubrici brancini 2010. Rogi!
U pol Marča ni sipa ni komarča.
arbo
Senior Member

Lokacija: Prkačini-Žminj,područje lova istočna i zapadna obala,barka i s kraja
Tip plovila: Istranka,Suzuki 6ks 4t

PostPostao/la ab ovo » 13. 08. 2010. (16:05)

labrax je napisao/la:Krešo zašto ti je puka najlon?

arbo je napisao/la:Bravo Labrax,to je pitanje svih pitanja!Najlon,neoštećen i neprerizan grotama,bovama ,konopima ili propelom nesmi puknut.More ti ga mrcina samo do kraja razmotat.Meni se kumpanjo smija kad san s bolonjezom od 3m akcije pazi vamo 0-5 g i flaxom od 0,14 lovi oćade i drila svaku 5 minuti.Sad mi reče:gremo na oćade malo trenirat za mrcine!Ne tribaju ti ni olige ni kuka ako je lipo zakučan i ako ne forcaš. Trening Kreso,trening pa da vidimo i tvoju mrcinu u rubrici brancini 2010. Rogi!

Amen!!! Ne smije najlon puknut kod branka, ako je cijeli. Meni frend digao gofa od 15 kg na 0,30 loveći brancina. Mi ga i danas zaje.... da njemu i na asfaltu raste krumpir, ali tu se vidi znanje i strpljenje.
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la BeK » 13. 08. 2010. (18:09)

ab ovo je napisao/la:

arbo je napisao/la:Bravo Labrax,to je pitanje svih pitanja!Najlon,neoštećen i neprerizan grotama,bovama ,konopima ili propelom nesmi puknut.More ti ga mrcina samo do kraja razmotat.Meni se kumpanjo smija kad san s bolonjezom od 3m akcije pazi vamo 0-5 g i flaxom od 0,14 lovi oćade i drila svaku 5 minuti.Sad mi reče:gremo na oćade malo trenirat za mrcine!Ne tribaju ti ni olige ni kuka ako je lipo zakučan i ako ne forcaš. Trening Kreso,trening pa da vidimo i tvoju mrcinu u rubrici brancini 2010. Rogi!

Amen!!! Ne smije najlon puknut kod branka, ako je cijeli. Meni frend digao gofa od 15 kg na 0,30 loveći brancina. Mi ga i danas zaje.... da njemu i na asfaltu raste krumpir, ali tu se vidi znanje i strpljenje.

Ne smi puknut ni 0,20 a kamo li 0,30 ili 0,35 . Očito si ga malo previše forsiral . Ma iz barke ga je lagano kontrolirat i guštati ga , puno lakše nego s kraja . Jebiga svaka škola košta .
bolje ništa ne jebati a da svak misli da si jeba ,nego jebati a da nitko nezna (by Ćuba)
BeK
Old Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 13. 08. 2010. (18:29)

evo jos jedan promasaj....iako nije u pitanju ni jedna riba konkretno...
kad me stari ucija lovit po noci.....govori on meni....kad ti pocme vuc lipo pustaj jedno 2 3 metra onda opizdi kontru....a ja pametnjakovic kontru na prvu......i naravno bilo je ulova ali ispalo mi je ko zna koliko i ko zna sta jer san svako po ure vika AAA ISPALA.... a on se cudija kako to i pita me "pa jesi pustija kako san ti reka?"....ja govorin normalno da jesan, sta ti je, pustija ja 4 metra....a pustija ja qr@c moj....nakon nekog vrimena ja diga prvu komarcu i to tako da san pustija 4 5 metara....i onda san mu prizna da nisan nikad pusta da san mislija da pizdi bezveze i da se pravi pametan....a u stvari mi je govorija istinu.....pa san svatija ono sta mi je reka....ako riba nakon sta san joj pustija 2 3 4 5 metara ne zaguca nije ni vridna vadenja iz mora....i od sada pustan i to 4 metra najmanje....odnosno po osjecaju....koji san dobija zahvaljujuci njemu..... :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 08. 2010. (18:47)

Sveti ratnik je napisao/la:evo jos jedan promasaj....iako nije u pitanju ni jedna riba konkretno...
kad me stari ucija lovit po noci.....govori on meni....kad ti pocme vuc lipo pustaj jedno 2 3 metra onda opizdi kontru....a ja pametnjakovic kontru na prvu......i naravno bilo je ulova ali ispalo mi je ko zna koliko i ko zna sta jer san svako po ure vika AAA ISPALA.... a on se cudija kako to i pita me "pa jesi pustija kako san ti reka?"....ja govorin normalno da jesan, sta ti je, pustija ja 4 metra....a pustija ja qr@c moj....nakon nekog vrimena ja diga prvu komarcu i to tako da san pustija 4 5 metara....i onda san mu prizna da nisan nikad pusta da san mislija da pizdi bezveze i da se pravi pametan....a u stvari mi je govorija istinu.....pa san svatija ono sta mi je reka....ako riba nakon sta san joj pustija 2 3 4 5 metara ne zaguca nije ni vridna vadenja iz mora....i od sada pustan i to 4 metra najmanje....odnosno po osjecaju....koji san dobija zahvaljujuci njemu..... :thumbup:

Po noći nema potribe toliko puštat. Po prve dvi vidiš guca li do guzice ili ne i po tome se ravnan. Ali slažem se da je to osjećaj koji šta si više na moru postaje sve istančaniji.
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Sveti ratnik » 13. 08. 2010. (18:50)

gonič zmajeva je napisao/la:
Sveti ratnik je napisao/la:evo jos jedan promasaj....iako nije u pitanju ni jedna riba konkretno...

Po noći nema potribe toliko puštat. Po prve dvi vidiš guca li do guzice ili ne i po tome se ravnan. Ali slažem se da je to osjećaj koji šta si više na moru postaje sve istančaniji.

e to je...od pocetka vidis kako triba...jel kad san napokon pocea pustat zajeba san par puta...poceli su mi ulazit u rupe.....onda se mos slikat odnosno kako kad....nekad bi je pustija 10 min pa bi je uspija izvuc...ali od puno stvari ovisi koliko ces pustit....terena, vrsta ribe, velicina ribe, raspolozenje ribe...al iskustvo je najbitnije i to je to...pa i danas se zajebe covik....al to i je gust ribolova....
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 08. 2010. (18:53)

Radi ti mozak samo tako :thumbup: . Očito neiskustvo sa tako velikom ribom , adrenalin na iljadu i greška. Na greškama se uči. Krešo ne daj se i osveti se lubinovom djedu :thumbup: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 13. 08. 2010. (18:56)

Sveti ratnik je napisao/la:e to je...od pocetka vidis kako triba...jel kad san napokon pocea pustat zajeba san par puta...poceli su mi ulazit u rupe.....onda se mos slikat odnosno kako kad....nekad bi je pustija 10 min pa bi je uspija izvuc...ali od puno stvari ovisi koliko ces pustit....terena, vrsta ribe, velicina ribe, raspolozenje ribe...al iskustvo je najbitnije i to je to...pa i danas se zajebe covik....al to i je gust ribolova....

Svaka ti je na mistu :thumbup: .
gonič zmajeva
Old Senior Member

PostPostao/la Sveti ratnik » 13. 08. 2010. (18:57)

Sveti ratnik je napisao/la:e to je...od pocetka vidis kako triba...jel kad san napokon pocea pustat zajeba san par puta...poceli su mi ulazit u rupe.....onda se mos slikat odnosno kako kad....nekad bi je pustija 10 min pa bi je uspija izvuc...ali od puno stvari ovisi koliko ces pustit....terena, vrsta ribe, velicina ribe, raspolozenje ribe...al iskustvo je najbitnije i to je to...pa i danas se zajebe covik....al to i je gust ribolova....

e! :thumbup:
Sveti ratnik
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 13. 08. 2010. (23:34)

Sveti ratnik je napisao/la:

e! :thumbup:

ma kako se ne složiz s vama.. :thumbup:
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Sabarakandi » 21. 11. 2010. (18:53)

Evo, nakon čitanja cijele teme, odlučih se kandidirati za naj-promašaj godine.... :oops:
Godina je bila odlična...lovio s kraja na odmet svašta...oradi, arbuna, pagri,, ovčica, ugora kolko hoćeš :) ...od 0,5-2kg...sve u svom kraju, uz plažu di se kupamo..jedna lijepa stijena u moru, moraš hodati kroz more da do nje dođeš...
Pred kraj 8og mjeseca, kad je more naglo zahladilo, krenem ja s teorijom kako će se riba ili šokirati pa joj neće biti do hrane, ili će velike orade doći konačno da nas (Omiš), što rade obično u 10om mjesecu.
I tako ja presložio tešku artiljeriju, stavio 0,35 i osnovu i flourokarbon, povećao Ownericu na 3/0, i počeo stavljati cijele male lignje (patagonica). :Other8:
Dođem prvi dan, riba hoće-neće kad ono dum!! (naučio sam se loviti sa zakočenom rolom, stojim pokraj štapa i na drugi potez divljačka kontra) Ja u niski start, drugi dum, štap se svija na pola (4m; 150g) – kontra gore je!! Školski!! Vidim da je orada, osjećam ono podmuklo drmusanje, ali težinaaa..brate mili, kao da vućem Brač prema sebi...
Adrenalin piči, koljena klecaju, a ja si ponavljam: majmune, skuliraj se, ne popuštaj samo lagano i umaraj je štapom....malo-pomalo, i eto je na par metara od moga kamena...jebote!!! pa to nije orada nego veš mašina!! :o Nisam mogao vjerovati kolika je....skoro sam od šoka pao u more kada sam vidio ono bljeskanje, sada već skoro metar-dva od površine, meni pod nosom...i dovukoh je do površine...već je na boku...i ja bih najradije, ruka otpada, jedva držim štap...a onda je krenulo...instinktivno se saginjem i pružam ljevu ruku iza sebe da uhvatim špurtilo kad tamo – nema ga. Okrenem se, eno ga 3m dalje...sjetim se da sam skoro pao preko njega kad sam išao po pljuge pa sam ga „maknuo da ne smeta“!!!! kreten!.... :Other12: :Other11: što sada?! Malo otpuštam kočnicu da čvorovi izdrže ako Kraljica podivlja dok ja idem po špurtilo, i ćim se najlon malo olabavio dok sam ga išao dohvatiti – cap...ode...
Ostao sam zamrznut... :Craying43: izvućem onih par metara najlona, udica je gore, sve čitavo...jebote, Ownerica ju uz onakvu kontru, i svo ono divljanje nije probila..nisam mogao doći k sebi...
Naklonim se kraljici i zaželim joj sreću.... :Other14: jer doći ću ja sutra opet...i prekosutra...
Tako i bi...
Došao ja opet idući dan....
Ista oprema, ista ješka, isti položaj, isto vrijeme....ništa ni taknut...cijelo popodne, ma ko da lovim doma u kadi....prođe sumrak, eto mraka...ma reko, ajde da izvučem van udicu i stavim jednu lijepu glavurinu koju sam čuvao i još jednom zabacim...
Pažljivo je montiram, idealno zabacim, no kako je već padao mrak, da mi ne bi štap završio slućano u moru - bilo je“ incidentnih“ situacija već u prošlosti, pa pažljivo ubodem štap u jednu škrapu, skroz do role, namjestim ga da bude čvrst – ni lijevo ni desno ni naprijed – samo natrag za kontru....i ćekam, ćekam...nakon možda sat vremena mi dopizdilo, šaljem sve u k., i krenem se pakirati..ostavim štap u škrapi, namjestim (je li itko sumnjao?!) špurtilo uz njega, krpa i nož pokraj, idem složiti sve drugo.
Zapalim, spremam lignje u jaceru, složim stvari, popušim i krenem se oblačiti...kad čujem TRES!!!! Okrenem se, a ono vrh štapa već u moru, rola struže po stijeni i samo što cijeli štap ne zaroni :o ....bacam se natrag uloviti štap prije nego potone i..... opizdim po kamenu koji je mokar u mraku bio skoro nevidljiv i slomim kažiprst.. :Sad39: ..uspio sam ljevom rukom uhvatiti štap, i osjetiti kako je pljunula udicu i kako težina sa štapa nestaje...jebem sve po spisku svima i svemu koji su mi pali na pamet, i još uvijek me jebe jedna stvar: da li je to moglo biti išta osim orade? :?: Bilo šta drugo se jednostavno moralo zakačiti na Ownericu...nakon što je onako ćopilo mamac i poteglo....i uz onakav otpor koji je škrapa morala pružiti i dati kontru štapu...fakat ne kužim....ali prisilno sam apstinirao do prije tjedan dana....dovoljno da propustim najbolji dio godine za loviti orade....ef.ju.si.kei.
Tako da, kad „promašajem“ nazivate otići loviti a ne ulovite, a guštate biti na moru, znajte da se i druga sr@**a događaju... :(
Pozdrav ekipi
Sabarakandi
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: škampar i 1 gost.