Od jedrilice motornjak: "Od Vlašića do Dubrovnika i nazad"

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Od jedrilice motornjak

PostPostao/la Pape » 09. 08. 2012. (11:55)

...tako je Karamba...sve izbetonirat da se naši muktaši imaju di vezat.... :clap: :thumbup:
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la niksa » 09. 08. 2012. (12:18)

Pape je napisao/la:...tako je Karamba...sve izbetonirat da se naši muktaši imaju di vezat.... :clap: :thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

p.s. sad mi je ža, ća nisam pošo "javit" se Mop-u... :twisted:
PLAĆAJMO POREZ DRŽAVI KOJU VOLIMO
niksa
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: drvena plastificirana pasara bez kabine

PostPostao/la el passo » 09. 08. 2012. (13:03)

Mop, napuši onog napuhanca jerbo će te neko odpuhati. Jasno da se sve naplačuje, pa kako ti misliš da će neko đabalebariti ostatak godine ako radi 3 mjeseca u godini a ne odere te di god i kako god može, na čemu smije i na čemu nesmije. Svugdje ima strpljivih ljudi koji će rado pomoči, a ima i onh koji ružno gledaju čim ne vide takujin pun eurića. Onda bi ti ušo u dupe i izašo na usta ako treba.
Moj savjet je da koristiš explorera i nemaš problema.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la Rafter » 09. 08. 2012. (13:26)

pa ja sam mu davno svjetovao da spava na sidru....a on neće....kaže skupo :lol: :lol: :lol:
Rafter
Senior Member

Tip plovila: Naval19

PostPostao/la mali od palube » 09. 08. 2012. (21:49)

Kad se barke od nevremena sklanjaju u porto, vrlo ružno im je naplaćivati vez. Ma... zapravo ne želim komentirati cijelu ekipu koja ne zna kontrolirati svoj jal i jad.
More nas je opet dobro protreslo. Imam i nekoliko snimaka mobitelom, pa ću uploadati kad se dokopam nekog boljeg interneta. Tapisoni na palubama i krovovima ipak imaju jednu manu - kad ih more zalije, sporo se suše, pa uvečer ne možemo sjediti na njima.
Rano smo krenuli sa Šolte. Kao i svaki dan: počne s bonacom, a završi tako da sve iz kabine izgleda kao da je naslikano akvarelom. Ne znam je li tome kriva barka, ali zaista nas obilno zaljeva čak po krovu nadkabine. Kad smo izašli iz zaklona Kaprije, valjalo nas je desetak minuta i morali smo se vratiti. Na sidru u prekrasnoj uvali Jedinjača proveli smo nekoliko sati. Ponovno smo pokušali isploviti i ponovno se vratili. Problem je što se iz vale ne vidi kakvo je more vani...
Oko pet popodne nam je dosadilo čekati i pomirili smo se s neugodnom plovidbom. Najprije do Vrgade... a onda kad smo već mokri od glave do pete, idemo i dalje. Cilj: Tkon na Pašmanu. Sve se u barci isprevtrtalo. Stjepan je dvaput stao na banane u vrećici na podu. I ja jednom. Stao sam i na jedan od desetak paradajza koji su se koturali po podu kabine.
U Tkon smo uplovili u sumrak. U portu nema mjesta... Možemo vani među ribarice kojih trenutno nema. Pa kako da znamo gdje se možemo vezati? Zokiju je malo pukao film i okrenuo je provu prema obali. U mrkli mrak. I dobro da je to napravio. Našli smo dobro mjestu u Filip Jakovu. Kraj nas je neki veći izletnički brod. Rekli su da bi noćas moglo biti bure i da se možemo jednom cimom uhvatimo za njihovu provu - imaju dobar kolpo morto, a mi samo krmeno sidro...
Sve u svemu, sutra još cca 4 sata do Vlašića. Ako ne bude bure... Proći ćemo ispod Virskog mosta... Kad stanem nogom na Vlašićku rivu, sjest ću na onu veliku željeznu bitvu i ritualno popušiti posljednju cigaretu. Ovaj put stvarno...
Mali Stjepan je danas skurio jedan osigurač. Ima petnaest godina i jako je opterećen frizurom. Usred onoga meteža mi se neobjašnjivo ugasio navigator. Čas kasnije je on iz kabine došao s pitanjem - zašto ovo ne radi? U ruci je držao inverter i svoju peglu za kosu... Ajme, Stjepane!
Još uvijek mu se smijemo.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la karamba » 09. 08. 2012. (22:13)

U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 09. 08. 2012. (22:14)

mali od palube je napisao/la: Problem je što se iz vale ne vidi kakvo je more vani...

............... jeli i za to kriv .............. mali od rive ............ :D
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
M710 SEA PEARL
Old Senior Member

Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

PostPostao/la VLADIDA » 10. 08. 2012. (07:37)

mali od palube je napisao/la: Ma... zapravo ne želim komentirati cijelu ekipu koja ne zna kontrolirati svoj jal i jad.

:idea: Odustajem, nema pomoći :shock:
VLADIDA
Member

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la plavnik » 10. 08. 2012. (07:47)

MOP svaka čast na putopisu :thumbup:

Nadam se da ćeš nas i dalje obavještavat o svojim kretanjima! :thumbup:

Ja bi trebao isplovit u 9 mj.na tj.dana, samo nek bude lipo vrime :wave:
Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! by Lupis
plavnik
Old Senior Member

Tip plovila: Grašo 20 - Lombardini 2204MT

PostPostao/la Harko » 10. 08. 2012. (07:57)

S uživanjem čitam putopis, samo nastavi :thumbup: :crazy:
Harko
Member

Tip plovila: Nautika 500 BK, poludeplasman + Parsun15

Od jedrilice motornjak: "Od Vlašića do Dubrovnika i nazad"

PostPostao/la borro » 10. 08. 2012. (08:37)

Mop, fora si!
Ja se ne bojim MOP-a, al frka mi je jer sutra idem na g.o., a ide i Čačić plovit svojim brodom.
E toga me je strah!!! :shifty:
Chuck Norris Approved
borro
Old Senior Member

Tip plovila: deplasmanac Zampieri mare iz 1976g. + VP2002

PostPostao/la karamba » 10. 08. 2012. (14:22)

borro je napisao/la:Mop, fora si!
Ja se ne bojim MOP-a, al frka mi je jer sutra idem na g.o., a ide i Čačić plovit svojim brodom.
E toga me je strah!!! :shifty:

mene više strah liniča , jer nije problem iči na more problem je nemati za gorivo a upravo prema tamo nas vode ...
čačič te zvekne i nema te više ,to nije bed ali ovi njegovi te polako i bolno gaze :thumbdown:
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la mali od palube » 10. 08. 2012. (15:28)

Eto...
Oko 13:30 smo vezali barku za rivu u Vlašićima. Od jutra, katkad jače, katkad slabije, brije nas bura. Uvijek taman toliko da ne odustanemo ali i da plovidba nije ugodna. Na Viru smo pokupili Zokijevu šogoricu i maloga. Brat mu je došao autom do Vlašića.
Sve u svemu, umorni smo i mi i barka. Naplovila se ovo ljeto.

Prva mala đita cca stotinjak milja: Vlašići, oko Vira, niz Ugljan, kroz Ždrelac pa na Dugi otok, Telaščica, Kornati... i istim putem nazad u Vlašiće.

Druga đita cca dvjestotinjak milja: Vlašići, sjevenom stranom Vira, Silba, Unije, Pula, Rabac, Jadranovo, Goli, Velebitski kanal, ispod Paškog mosta i konačno Vlašići.

Treća i najdulja đita od cca petstotinjak milja: Vlašići, oko Vira, Zadar, Zlarin, Milna na Braču, Šćedro, Korčula, Mljet, Lopud, Koločep, Dubrovnik... i unutarnjom stranom natrag do Vlašića. Ovaj put ispod Virskog mosta i kroz Privlački gaz.

Osim što je kod Preka pukla sajla od timuna i što motor troši malo više ulja... nikakvih drugih incidenata nije bilo. I da... mijenjali smo regler na samom početku plovidbe.

Dakle...
Mislim da ta moja barka zaslužuje da joj svi odreda skinemo kapu. To se pogotovo odnosi na one što su od prvih mojih postova bili tako silno zabrinuti za opću sigurnost svih brodova na našoj strani Jadrana, za moju familiju, za svoju familiju, mir u svijetu i općenito za poredak planeta u Sunčevom sustavu. Ja znam da će svi ti dušebrižnici sada biti silno razočarani, ali žao mi je, dečki... nijedna vaša tako stručna i znalačka procjena se nije ostvarila. Slovom i brojkom: nijedna. S ovom barkom i ovom pentom na njenoj krmi možete i preko oceana.
mali od palube
Senior Member

Tip plovila: Pasara Kosanović 500

PostPostao/la horus » 10. 08. 2012. (15:39)

koliko se tu srice naslo, dobro ste dosli nazad. valjda ce iduca godina bit bolje i pametnije planirana

u nas ima jedna izreka sta govori o seljaku i velicini kumpira...
horus
New Entry

Tip plovila: Dalmatinka

PostPostao/la ab ovo » 10. 08. 2012. (16:52)

Evo, ja tvojoj barki prvi skidam kapu :Other14: , a jos radje bi joj skinuo ogradu. :mrgreen:
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.