Benzinske u M. Lošinju i pljačka na Hrv. način

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: Benzinske u M. Lošinju i pljačka na Hrv. način

PostPostao/la josey » 24. 08. 2023. (11:40)

som je napisao/la:U Zagrebu ima malo lokalaca ali puno pljacke.

znas ti onaj vic
anketa u ZG jel vam smetaju hercegovci
ne 11%
da 3%
ma kome ja smetam 86%

:D :D sve je jasno
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la šalvađente » 24. 08. 2023. (12:54)

josey je napisao/la:
som je napisao/la:U Zagrebu ima malo lokalaca ali puno pljacke.

znas ti onaj vic
anketa u ZG jel vam smetaju hercegovci
ne 11%
da 3%
ma kome ja smetam 86%

:D :D sve je jasno

Nije baš tako ali je činjenica da je 1945 u Zagrebu dočekalo oslobodioce oko 150 000 ljudi a danas ima skoro milion
šalvađente
New Entry

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2023. (13:00)

Pola od toga su dalmoši koji ne žele radit na nautičkim pumpama i po trajektima.. 8-),zbog mogućih konflikata sa turistima...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Old Senior Member

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2023. (13:40)

Za vrijeme korone i prije,cijene goriva su bile niže osjetno,i nitko tu raezliku u cijeni nije primjećivao za tih par lipica gore dole,a sad je druga priča,cijene su ošle gore i jebat ga,prošla su vremena jeftine vožnje,treba se prilagodit.

Bar je plin jeftin,ali samo nekima....,pojeo vuk zeca u šumi,tresla se brda rodio se golub u ruci...

Kilo limun krme 17 kn...,šta s tim,nitko se ne buni...?!?
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 24. 08. 2023. (20:55)

lupis je napisao/la:Ajde kad već istjeruješ,istjeraj sve nepravilnosti ,nebuloze i nelegičnosti,svu nepravdu u ovoj državi,ne samo ono što te boli dok si na godišnjem.A pogotovo sa mastodontima imat posla,hehehe....
BtW,taj brod koji imaš.... koje motor ima?

Ja sam već prije napisao,a i još je netko ponovio,nautika,kao i sav turizam ,je luksuz.Nebitno jesi li hrvat ili austrijanac.Lokalci rade ,tako sa ih nije briga.
Skratiš rutu,skineš ruku s gasa....dok ne dođeš na 302 eura.

Za utjehu,i u Krku samo class,i svi toče.
Ja lokalac odem 4x10 lit regular na kraj,i sve 5.
Kad su već gužve ,bar da svi lokalcu od toga imaju koristi što veće.

Interesantna je ta upotreba riječi izvedenih iz riječi "lokalno".I kontekst. ;)

U ZG nema pljačke,to je sigurno,jer tamo lokalaca nema.
Imaš ti pravo, kad vidim da vas koji živite na moru nije briga po kojoj cijeni točite gorivo onda nije ni mene, mene su sad podojili za 100 eura ali budi siguran da više neće, umjesto u M. Lošinju ću stati u Nerezinama i problem riješen a vi natežite karnistere i pretačite kad vam je milo.
Što se tiče nautike i luksuza tu se ne slažem, po tome je i automobil luksuz. Ova plovila koja mi koristimo na forumu nisu luksuz. Konkretno meni ova brodica služi kao vikendica ili kampica na moru. Imam odličan vez sa strujom i vodom, parking za auto, sve pogodnosti kampa 20 metara od veza :) Petkom popodne sjednem iz Zagreba u auto i za sat i 40 minuta sam na brodu, nekad odmah i isplovim u uvalu ispod Vrbnika gdje provedem noć u raju. Ove godine sam već dva mjeseca bio na brodu, meni je to svemir, i vjeruj mi jeftinije nego da sam se potucao po sumnjivim apartmanima za 150 eura noć ili hotelima, pa sad ti vidi jel to luksuz. Vikendica ili apartman me ne zanima, dok budem mogao ću ploviti, kad ostarim i onemoćam završiti ću nautičku karijeru i kupiti kuću a do tada guštanje.
Gec
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Crownline Bayside 765

PostPostao/la josey » 24. 08. 2023. (21:13)

imat brodicu nije luksuz?
ko ti je to reka?
kaze nasa porezna uprava da si u krivu.
poreza na brodice je oslobodjeno samo domicilno stsnovnistvo koje zivi na otocima i ima brodice koje ne sluze u gospodarske svrhe, odnosno sluze im za nuznu organizaciju zivota i odrzavanje posjeda.

tako da usporedjivat auto i brodicu je suludo.
to je isto ko da kazes da parfemi i cigarete trebaju imat iste stope poreza ko kruh i mljeko.
brodica a pricamo o brodicama na kojima mozes prenocit i na kojima se moze kuhat, (a ne o pasari od 4m sa tomosom 4) spadaju u luksuz, isto kao sto su godisnji odmori u apartmanima luksuz itd.
to ti tako ne vidis, al drzava to tako vidi.
ako zivis na moru i imas nekretninu u kojoj zivis ok, ako imas jos jednu nekretninu, to je luksuz, placas porez.

dakle mozes bit buntovnik i trosit enormne kolicine energije objasnjavajuci svima kako je drzava u krivu, ili prihvatis da je to tako...
i u ovom slucaju tocis skuplje gorivo, osisalo te za 100e, nasmijes se platis racun i rucica gasa do kraja i picos dalje po godisnjem
josey
Old Senior Member

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2023. (22:33)

Gec je napisao/la:
lupis je napisao/la:Ajde kad već istjeruješ,istjeraj sve nepravilnosti ,nebuloze i nelegičnosti,svu nepravdu u ovoj državi,ne samo ono što te boli dok si na godišnjem.A pogotovo sa mastodontima imat posla,hehehe....
BtW,taj brod koji imaš.... koje motor ima?

Ja sam već prije napisao,a i još je netko ponovio,nautika,kao i sav turizam ,je luksuz.Nebitno jesi li hrvat ili austrijanac.Lokalci rade ,tako sa ih nije briga.
Skratiš rutu,skineš ruku s gasa....dok ne dođeš na 302 eura.

Za utjehu,i u Krku samo class,i svi toče.
Ja lokalac odem 4x10 lit regular na kraj,i sve 5.
Kad su već gužve ,bar da svi lokalcu od toga imaju koristi što veće.

Interesantna je ta upotreba riječi izvedenih iz riječi "lokalno".I kontekst. ;)

U ZG nema pljačke,to je sigurno,jer tamo lokalaca nema.
Imaš ti pravo, kad vidim da vas koji živite na moru nije briga po kojoj cijeni točite gorivo onda nije ni mene, mene su sad podojili za 100 eura ali budi siguran da više neće, umjesto u M. Lošinju ću stati u Nerezinama i problem riješen a vi natežite karnistere i pretačite kad vam je milo.
Što se tiče nautike i luksuza tu se ne slažem, po tome je i automobil luksuz. Ova plovila koja mi koristimo na forumu nisu luksuz. Konkretno meni ova brodica služi kao vikendica ili kampica na moru. Imam odličan vez sa strujom i vodom, parking za auto, sve pogodnosti kampa 20 metara od veza :) Petkom popodne sjednem iz Zagreba u auto i za sat i 40 minuta sam na brodu, nekad odmah i isplovim u uvalu ispod Vrbnika gdje provedem noć u raju. Ove godine sam već dva mjeseca bio na brodu, meni je to svemir, i vjeruj mi jeftinije nego da sam se potucao po sumnjivim apartmanima za 150 eura noć ili hotelima, pa sad ti vidi jel to luksuz. Vikendica ili apartman me ne zanima, dok budem mogao ću ploviti, kad ostarim i onemoćam završiti ću nautičku karijeru i kupiti kuću a do tada guštanje.

Daj reci mi di ti je taj vez i koliko plaćaš sve to što si nabrojao.Klimno,Soline..???Btw ovi mulići mi ne djeluju baš nešto....
Nagovorio si me...,dolazim ako mi ne bude pre skupo..
lupis
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 25. 08. 2023. (06:45)

lupis je napisao/la:Daj reci mi di ti je taj vez i koliko plaćaš sve to što si nabrojao.Klimno,Soline..???Btw ovi mulići mi ne djeluju baš nešto....
2200 E, mokri i suhi vez, dizanje, spuštanje, ispiranje, struja, voda, tuš, dođem kad hoću u i izvan sezone, radim po brodu i uređujem u zatvorenom dvorištu. Fotka sa mulićima nije od tamo, vez je odličan u zavjetrini i bez valova, spavam ko beba. Ne trebaš pitati jer takav vez nećeš dobiti, ja sam uletio nakon deset godina veza na bovama jer je jedan starosjedioc prodao brod. Na bove bi mogao vjerojatno uletiti.
Gec
Member

PostPostao/la josey » 25. 08. 2023. (07:05)

Gec je napisao/la:
lupis je napisao/la:Daj reci mi di ti je taj vez i koliko plaćaš sve to što si nabrojao.Klimno,Soline..???Btw ovi mulići mi ne djeluju baš nešto....
2200 E, mokri i suhi vez, dizanje, spuštanje, ispiranje, struja, voda, tuš, dođem kad hoću u i izvan sezone, radim po brodu i uređujem u zatvorenom dvorištu. Fotka sa mulićima nije od tamo, vez je odličan u zavjetrini i bez valova, spavam ko beba. Ne trebaš pitati jer takav vez nećeš dobiti, ja sam uletio nakon deset godina veza na bovama jer je jedan starosjedioc prodao brod. Na bove bi mogao vjerojatno uletiti.

dakle imas vez u komunalnoj lučici?
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 25. 08. 2023. (07:54)

josey je napisao/la:dakle imas vez u komunalnoj lučici?
nismo mi žabari te sreće da plaćamo 1000 kuna, ovo je 2200 eura i ne nije komunalni vez nego komercijalni.
Gec
Member

PostPostao/la josey » 25. 08. 2023. (08:35)

Gec je napisao/la:
josey je napisao/la:dakle imas vez u komunalnoj lučici?
nismo mi žabari te sreće da plaćamo 1000 kuna, ovo je 2200 eura i ne nije komunalni vez nego komercijalni.

to da mi imamo srece u komunalnima i placamo 1000kn godisnje, se varas, placamo vise.

tvoja, ako je komercjalna, onda je marina, (sa jednim, dva, tri cetri sidra nebitno) godisnja cjena od 2200e za marinu i brod od 7.5 metara se ne poklapaju.

dakle vjerojatno je komunalna
nesto ovako

slika

a kad si vec sve nabroio i kad nije komunalna nego komercjalna onda mozes rec i ime i adresu iste, eto upisao bi se i ja na listu cekanja za samo 2200e godisnje
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 25. 08. 2023. (08:39)

Nije, ljudi imaju servis brodova 100 godina, koncesiju na mul i nešto vezova na bovama. Kažem nema šanse da dobiš vez na mulu, ja sam čekao 10 godina da uletim.
Gec
Member

PostPostao/la josey » 25. 08. 2023. (09:00)

pa kazem ja bi se upisao na listu cekanja. nije mi problem. pa za 10 god...

dobro kad nema sanse kako si ti uletio?
il je bilo on je "poznanik" ?

edit, cjene 2021 (zato su u kunama)
lista cekanja je postojala jer nije bilo nijednog slobodnog mjesta
CJENIK GODISNJEG VEZA ZA PLOVILO 9-9.99M (to je najmanje plovilo)
MARINA CIJENA
MARINA PIROVAC 29.925,00 kn
MARINA SOLARIS 28.490,00 kn
MARINA MANDALINA 37.600,00 kn
ACI MARINA VODICE 32.776,00 kn
ACI MARINA SKRADIN 30.342,00 kn
ACI MARINA JEZERA 33.906,00 kn
MARINA ZADAR 33.840,00 kn
ACI MARINA TROGIR 36.513,00 kn
MARINA NOVI VINODOLSKI 28.433,00 kn

plus svaka operacija travel liftom se placa
plus pranje visokotlacinm peracem se placa
plus struja se placa
plus lezarina na suhom se placa po danu po max duzini x sirini broda, dakle brod 10x3m placas 30m2 prostora po danu, tako da je tvojih 2200eur all inclusive, ĐABA.
dobro je lupis rekao ja bi se tu vezao a ako vec nemogu daj kako da dodjem na listu cekanja.
josey
Old Senior Member

PostPostao/la Gec » 25. 08. 2023. (10:27)

Znam to sve, bio po marinama u Biogradu 5-6 godina dok nisam ovo našao. Normalno da poznajem čovjeka kad sam tu 10 godina na vezu na bovama i normalno je da smo si dobri. Ovdje na mulu je desetak brodova starosjedioci i po 30 godina, brod kad se proda odmah uskoči isti sa drugim brodom.
Imao sam sreće što je stariji čovjek prodao brod i neće kupiti drugi pa sam ja uskočio. Čeka ih jako puno ne brini, nema šanse da uleti netko sa strane. Vjerojatno ovi do mene i više plaćaju jer su sve stranci (90% Slovenci), ja sam jedini Hrvat :) Ipak svi se jako dugo poznamo, družimo, opijamo itd :) tako da netko sa strane nema šanse vjeruj mi.
Gec
Member

PostPostao/la josey » 25. 08. 2023. (11:58)

dakle nepotizam!
u temi di se napalo radnike adriaoila da mešetare sa radnicima ine :shock:
josey
Old Senior Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: yuura1 i 3 gostiju.