M710 SEA PEARL je napisao/la:... je , sa jedanaest milja sve izvalja a sa deset nikoga ... bavite se teorijom i zakonima kojih se niko ne drzi doslovno ... relax i saljite slike sa mora
Perlo,htio sam ti replicirat na ovo al sam se iznerviro i preskočio..
Izvalja i s 10 ,to je poanta priče.
Ebe se meni za nečiju milju i pol prekoračenja.
Vidiš i sam da se sad pokušava relativizirati i diskvalificirati jedan lijepi pojam za koji nije potreban dokaz o brzini,a tsj se lijepi i vrlo koristan pojam u kažnjavanju svih koji bi htjeli biti najbrži i najviši na moru,zove glisiranje.
Od kad taj pojam ne postoji???
Od trena od kad je valjda praktičnije "tolerirati" par milja u "zimskom periodu".?
Som je odma primjetio i valove u ovoj priči,koji se spominju u članku!
Nitko nije poslije rekao da je nešto krivo napisano ,jer i nije,nego se to ignorira.
Kad stranac renta gliser baš me zanima kako ga ovi što mu rentaju objasne da nesmi glisirat 300 m od kraja,bez da upotrijebe riječ glisiranje.
Ne drži se nitko doslovno tih zakona,jer su tako sročeni da ti nitko ne može ništa,osim ako nisi baš voljan plaćat kazne
Meni je u cijeloj priči čudno i da je tu dozvoljena brzina preko 6,kad se već ne spominje glisiranje a spominju se valovi.
To da kapetanija nekog ubrzava mogu zamisliti ,ali ne vjerujem da ubrzava nekog tko vozi 7-8 kt.