ribolovni promašaji

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: ribolovni promašaji

PostPostao/la karlovacko » 04. 02. 2010. (00:50)

lupis je napisao/la:Ma imaš pravo,evo slike zadnje pušione kada sam se nabrao ovog svraba a zubacu ni traga...,stvarno mi je bilo žal i onih 15 srdela i onih 4 litre nafte a i tri žuje kojima sam spriječavao dehidraciju....

sta se ova crvena riba bacila na panulu : Other6: ?
"good things come to those who wait"
karlovacko
Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Fortis 590 Fisher / Suzuki 90 hp

PostPostao/la ab ovo » 04. 02. 2010. (10:15)

Samo ga ti škaklji, ali ja sam je uspio dobit na panulu za zubaca. Bacila se na iglu :Cool34: od 50 cm. Imala je 1,25kg. :)
ab ovo
Old Senior Member

Tip plovila: Učka-Yam 2t/4KS, Maestral 500-Yam 2t/6KS

PostPostao/la karlovacko » 04. 02. 2010. (13:17)

Sad kad si mi "spustija" moram ti rec da sam je i ja uvatija na one varalice sa perlom i perom sa kojim sam svojevremeno vadija gire i lokarde. Nije bila po velika ka tvoja (mozda 60 dkg.) ali je zanimljivo da sam bija bar 3-4 metra iznad dna.
Znam, neko ce reci da skarpina stoji na vrhu klifa pa se zaljece na sitnis ali ovo je uhvaceno ispred instituta na izlazu iz Kastelanskog zaliva prije ... godina.
karlovacko
Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 04. 02. 2010. (19:48)

Evo jedan stvarno loš ribolov. Skupila se stara ribička ekipa i pao dogovor za poći s kraja. Destinacija sjeverna strana Hvara. Kum spremio 15-ak crviju ,netko je donio par kila bibija. Dogovor je uzet u prijatelja pasaricu i prebacit se na jednu lijepu puntu rano ujutro i poguliti što se poguliti da. Uzelo se i nešto pizdica jer su dvojica tili lovit malo na kančanicu. Priarmali se arti vezale oštre udice i hitro na počinak da sutra budemo orni za ribocid. :lol: Sutra ,poslje cijelog dana šetnje po sikama, kad smo se vratili kod kuma u bazu, on predloži da je vrijeme da se jednom ovjekovječi i kakva pušiona na moru.
:lol:
CIMG2343cr.jpg

Ribe ni za lijek ali živci premotani :D
CIMG2334cr2.jpg
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la Dade » 04. 02. 2010. (23:13)

E dragi Karamba ja sam ti na Unijama zadnji put bio kad je Lekić držao birtiju a Anježa bila od 50, a što se pušiona tiče bilo ih je bilo, i više nego sam ih hteo. Vučeš panulu...zadeneš ostaneš bez pribora malo posle ostaneš bez ješke...kreneš po ješku .... kad u moru više nema ribe... počne kiša..motor neće da upali ...beštimam do neba ...marendao slane inćune..vodu poneo nisam...mislim ..pobogu pa ko je ovde lud..okrenem se kad na moru nikog osim mene..stavim osmeh na lice..uhvatim vesla,zapevam onu "i nikom nije lepše nego nam..."pa polako kući jer sutra je novi dan.... :silent:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la karlovacko » 05. 02. 2010. (02:19)

gonič zmajeva je napisao/la:

Jesi ti ovaj mladi u sredini?
Ako jesi, isli smo osam godina zajedno u skolu (h razred,Ranko Orlic) :wave: .
I po meni nije ovo bas katastrofalna pusiona,ima sam ja iskustva kada 6 ljudi ode na kancanice te baci 500 udica parangala i donese jednog kantara i dvi macke i to u ranim osamdesetima proslog stoljeca.
Ili ronjenje na Suscu, dva covjeka u moru pa ubiju vranu i dva nevalidna sarga za cetiri sata ranojutarnjeg proljetnog ronjenja.
karlovacko
Senior Member

PostPostao/la porer » 05. 02. 2010. (08:14)

Ovo se zove pušiona :oops:

slika

Jebeš dan na sipama ako nije jupol pun :Cool34:
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la KORNATAR » 05. 02. 2010. (10:19)

kakvi su to ribolovni promašaji :?: :?: :?: što i toga ima :?:

:think:
NEKIMA OLOVA PLIVAJU, MENI SU I ŠUVRI POTONULI
KORNATAR
Member

PostPostao/la labrax » 05. 02. 2010. (13:00)

T&T DENTEX je napisao/la:Zapuha je bura a kornati su se zabijelili od sniga na .Prizor za pamčenje.,

više ti ovo vridi nego 2 zubaca od 5 kili. ili jedan ako je zimski jer se ti duplo broje :lol:

T&T DENTEX je napisao/la:bazen za živu ješku prazan a razlog tome je što su nas rasčetvorili kantari koje mrzim iz dna duše.,
meni su ljudi koji ne poznaju te terene rekli da sam bahat jer sam nezadovoljan samo samo 10 liganja u bazenu; neznaju oni koje su to tamo pirane. jednom su mi stukli u jedan dan oko 20-25 liganja i samo sam uvatia jednog od kila (kantara).

T&T DENTEX je napisao/la:U cilom danu ribarenja na moru smo vidili jednu ribarsku družinu koja nam iz pristojnosti nije njanke pozdrav uzvratila ,

e i ovdi se moze primjeniti onaj kornatarov post o njihovim egzibicijama..

ali snig... steta sto nisi aparat uzea
labrax
Old Senior Member

PostPostao/la gonič zmajeva » 05. 02. 2010. (23:57)

karlovacko je napisao/la:

I po meni nije ovo bas katastrofalna pusiona,ima sam ja iskustva kada 6 ljudi ode na kancanice te baci 500 udica parangala i donese jednog kantara i dvi macke i to u ranim osamdesetima proslog stoljeca.
Ili ronjenje na Suscu, dva covjeka u moru pa ubiju vranu i dva nevalidna sarga za cetiri sata ranojutarnjeg proljetnog ronjenja.

Ovi mladi je kum. :wave:
Oni love jer ne znaju da tamo nema ribe :mrgreen: :mrgreen: by Šešula
gonič zmajeva
Old Senior Member

Tip plovila: Boston 13, mercury 25

PostPostao/la karlovacko » 06. 02. 2010. (04:21)

karlovacko je napisao/la:

Ovi mladi je kum. :wave:

Pozdrav kumu od prijatelja iz osnovne skole,recite mu oni visoki sa kojim bi prica o ribama!
karlovacko
Senior Member

PostPostao/la Monkey_Business » 17. 04. 2010. (15:36)

riblovni promašaji ili škola :think:

Prvi ribolov na moru bio je prije par dana kada sam krenio okušati se varalicom prevariti brancina. Prije toga sam prolistao forumom da vidim gdje i na šta. Prvo vidim da nemam odgovarajuće varalice ali možda se zaleti koji i na ove šta imam tješim se, onda skužim da nepoznam teren tj. neznam kakvo je gdje dno i koje je dubine... ma ništa zato idem pa šta bude. Nabrijo se na slike šta ste postavili na forum i pun adrenalina se sletim na more tak da nisam ni prognozu vidio, kad ono razočaranje. Ogromni vjetar i valovi. Kad sam tu ne odustajem. Osto bi i duže od 15 minuta ali je počela jaka kiša, a nisam imao kabanicu. Prvo pa promašaj
Već sutradan sam krenio u popravak. Odlučio sam otići na vanjski lukobran marine Zenta. Baco sam varalice 3 sata od sumraka i ništa. Ni griza niti sam vidio ikakvu aktivnost od ribe.
Kako sam sutradan imao srdele na jelovniku, uzeo sam kilu svježih srdela i sitno narezao te pomiješo sa starim kruhom i brašnom. Napravio sam sistem s kliznim olovom, i predvezom s dvije udice. Došao sam opet na vanjski lukobran gdje sam bio noć prije. Zabacio sam dva štapa na cijelu srdelu, a smjesu umijesio s kamenjem s plaže i bacio oko zabačenih štapova. Pola sata nakon prvog zabačaja griz i to kakav. Pred samu obalu riba mi se zavukla pod kamen i odgrizla predvez od 0.25mm. Pretpostavljam da je bio ugor na udici. Još sam imao dva griza poslije ovoga, jedan je prošao kao prvi, a drugi sam izvukao samo srdelinu glavu van.
3:0 za more.
Moji morski počeci :D
...bolje golub u ruci nego vrabac na grani...
Monkey_Business
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la riberer » 17. 04. 2010. (15:42)

Lijepo Monkey_Business :D

Lijepa priča. Samo ... šteta što prvi dan nisi bio malo ustrajniji ... i opremljeniji.
Uvjeti za spinanje su bili relativno dobri. Vremenski barem ... ;)
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Monkey_Business » 01. 05. 2010. (16:27)

Nakon pokušaja lova brancina na srdelu i 3 promašena griza (post iznad), odlučio sam se vratiti na isto mjesto sa jačim priborom ciljano na ugora. Odmah uz kraj lukobrana je dubina oko 2m i do desetak metara od lukobrana je dno puno krupnog kamenja, dalje od toga je trava (tako sam čuo). Odlučio sam loviti s dva štapa, jedan je bio zabačen oko 10m, a drugi oko 30m od lukobrana. Ješka je ovaj put bila gira. Odlično mi se pokazala jer ima jaku kožu i prezadovoljan sam s njom. Najlon je bio 0.50mm, a predvez 0.45mm. Na glavnom najlonu bila je vezana trostruka vrtilica nosivosti 60kg, predvez dužine 30cm sa dve udice, gornja veličine 1, a donja 4/0. 70 gramsko olovo je vezano najlonom dužine 50cm i debljine 0.20mm za vrtilicu.

Štapove sam zabacio oko 20:30h i postavio pod kutem od oko 45 stupnjeva u odnosu na površinu mora. Prvi griz je bio oko 21:15h na štap koji je zabačen na 10m udaljenosti od obale. Nakon trečeg savijanja špice štapa nakon što se savio skoro do vode sam kontriro i tu je zapelo. Oko 5 minuta sam potezao svom snagom štapa, mrdao lijevo desno, pokušao sam potpuno otpustiti najlon i ništa. Najlon sam prekinio rukom i pukao je iznad vezanja udice, najlon je na predvezu bio izgreban, a osnovni nije i najlon na kojemu je bilo olovo također je prekinut. Premontirao sam pribor i ponovno zabacio na tu udaljenost ali na drugo mjesto. Pretpostavio sam da treba prije kontrirati da ugor nepobjegne u rupu, tako da sam idući griz koji je bio oko 21:45 na štap udaljenosti oko 30m od lukobrana kontrirao nakon prvog savijanja špice štapa. Izvukao sam giru pregriženu između dve udice. Treći griz bio je oko 22h na bližem štapu i nisam odmah stigao kontrirati na prvo savijanje već na drugo i ponovio se scenarij od prvog griza. :cry:

:think: Gdje je greška? Jel sam trebao izabrati klizni sistem s balansiranim olovom, jel trebam izabrati lokaciju bez većih podvodnih kamenja ili šta?

Bilo kakav savjet je dobro došao.
...bolje golub u ruci nego vrabac na grani...
Monkey_Business
New Entry

Tip plovila: bez plovila

PostPostao/la ica » 01. 05. 2010. (17:54)

....e ovo je definitivno tema u kojoj ja carujem : Laughing4: ...samo se nemogu odlučit koji od promašaja da napišem....
.....dizanje u 04.00 pa u Zečevo...ne, ne, ne ili odlazak cilu noć u Gradac....nenenene, ranom zorom u Marini kod trogira...
...neznam ljudi, :Muhahaha44: stvarno se nemogu odlučit
...mrzim kad ulovim kapitalca, pa se probudim...
ica
Member

PrethodnaSljedeća

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.