LUDI DAN DANAS NA MORU, NE PONOVILO SE
Danas je bio uzbudljiv dan. Imao sam prodor mora u motor i umalo se potopio. Mogu samo zahvaliti mom susjedu Miri koji me, kao iskusni pomorac, natjerao da full gasom uletim na pješčanu plazu u cementari pored Umaga ( btw, to je jedina pjescana plaza u krugu od par km.Morao sam pozvati vatrogasce koji su cijelo vrijeme pumpom izbacivali vodu dok me moj prijatelj Klaudio šlepao svojon kočom. Nakon što smo ga podigli na trailer ustanovili smo da je prodor nastao preko mandzetne Z-noge.Naravno, usla je voda u Z-nogu, tako da su sigurno i lezajevi dobili po nosu. I to nije sve, kako sam hvatao spas, jureci prema obali, trazio sam najkraci put i opalio elisom u kamen i slomio dvije propele. Naravno, da bi dan bio kompletan, obisao sam tri majstora ali niti jedan nema vremena, Sada ponovo sutra slijedi moljakanje, a zasto?? Gliser je Švedski, 5,5 m x 2,3 m, vrlo stabilan, močan, ali bivši vlasnik, idiot, imao je Volvo pentu 200 ks, pa mu je pio 30 l benzina, a on pametnjaković je ugradio marinizirani motor Alfa Romeo 130 ks Diesel, prilagodio vodenu pumpu slane vode i jbg, kazu pametniji od mene da je upravo uzrok raspada Z-noge u problemu promjene motora iz benzinca u diesel. Zanima me vase misljenje.
Pozdrav svima,
Fred