ĐITAŠI

Slike, priče, avanture, ulovi, opisi, komentari …

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

Re: ĐITAŠI

PostPostao/la Basaforca » 05. 08. 2018. (12:30)

Tjedan dana u Rogoznici, ostajem do daljnjeg...

:thumbup:
Avatar
Basaforca
Senior Member
 
Postovi: 819
Pridružen/a: 28. 07. 2012. (05:59)
Lokacija: SPLIT
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Pilotina Marušić 950 HEP

Re: ĐITAŠI

PostPostao/la M710 SEA PEARL » 05. 08. 2018. (17:28)

..... nikad manje sta ove godine :mrgreen: ........ nadan se da cu uvatit par dana posli Velike gospe pa malo prodjitat ...... a pocele su i lignje a to me posebno veseli 8-)
LONGLIVELEGENDARNI :Happy31:
Avatar
M710 SEA PEARL
Old Senior Member
 
Postovi: 1633
Pridružen/a: 15. 05. 2009. (21:15)
Lokacija: SIBENIK
Tip plovila: MAESTRAL 710 - VOLVO PENTA D2-40

Re: ĐITAŠI

PostPostao/la ginekol7 » 06. 08. 2018. (10:31)

Četiri dana soloblitzđita. Polazak iz Staroga Grada u petak oko dvi ure popodne. Brod: Custom Istranka. Cilj - Biševo. Ako nisam bar jednom godišnje na Biševu nije mi dobro! Ubila me tramontana pa fermajem u Tihi kod brata i neviste. Oni tu provode na brodu veći dio ljeta i jeseni. Pojili i popili. Oko pet nastavljam dalje i oko devet sidrim na Budihovcu kod Visa. Tramontana je bila pala ali me je ipak dobro izvaljalo pod Visom. Hladna večera i ladno bilo. Po noći lagani burin, spavam kao top. Jutro, prije 6 polazak prema Biševu. Bonaca i lagana marenda. Mladi sir i lagana bevanda. Nesmijem puno jer namjeravam nekoliko sati roniti, tj. loviti puškom oko Biševa. Oko 9 sam u Portu, zapadna strana Biševa.
Gumija sam usput usidrio malo iza Trešjavca da se ne moram vraćati plivajući. Prekrasni, puno puta viđeni tereni, ali bez ribe! Nevjerovatno ali nema baš ničega. Valjda je takav dan (nadam se da je tako). Na svu muku ulovim tabinju od blizu dva kila i to mi je dosta. U 2 sata ručam.
Juha od glave i kosti, frigani fileti, domaći pomi sa kapulom, ladno bilo... Ostatak tabinje je u jaceri. Popodne se malo okupam i popijem pivu
u restoranu na plaži. Namjeravao sam ostati na noćenju ali nemaju TV da pogledam utakmicu (Belgija -Engleska). Dižem sidro i oko punte Parnikoze uplovljavam u Mezoporat. U kafiću iznad rivice imaju TV i ledenu pivu. Dovoljan razlog za ostanak. Rano jutro, blaženi mir. Gumijem se prebacujem do terena zvanog Đardin i loveći se vraćam natrag. Sve je tu kao i prije. Fantastični tereni, prekrasni podmorski krajolici... samo nema ribe. Mali fratri, ušate... tu i tamo, daleko u plavome, povremeno vidim kojeg velikog šarga ali to je sve. Duboko se nadam da je to -takav dan. Dolazim do broda i raspremam se. U Mezoportu je već ludnica, kontrolna točka za ulaz u Modru špilju, Kruzeri, gliseri, taxi, jahte... valjda pedesetak brodova svake vele... "Moje" Biševo ostaje samo u sječanju i van sezone. Neću više dolaziti ovamo poslije pola šestoga i prije devetoga mjeseca. Nema mira, nema ribe, nema smisla. Polazim prema Komiži, usput kupim gumija i uključujem sonder. Znam jednu siku isprid same Komiže pa ću probati kančenicom. Nalazim je odmah i spuštam kančenicu nadivenu sa po pola srdele. Bonaca kao ulje. Brzo vadim tri velika, crvena kanjca. Oni pravi iz dubine. Potom izvlačim nešto velikog ali mirnog. Štap se dobro savio a i mašinica povremeno proklizi. Već sam namotao upredenicu i počeo motati najlon kad je pustilo. Gledam preko bande ispod broda i vidim veliku škrpinu, valjda kilo i po, kako lebdi i lagano kreće prema dubini. Davno sam se prestao ljutiti zbog ovakvih stvari. Predugo sam u ovome a da nebih duboko poštovao ribu i njezinu šansu za bijeg. Vežem se u komiškoj luci i spremim ručak. Gregada od kanjaca. Popodne kunjam i čitam a onda se javim prijatelju sa kojim sam, u kafiću na rivi, pogledao utakmicu svih utakmica.
Večera kod njega doma. Ugodno društvo, odresci tunjevine (divljak) na gradele, blitva i domaće crno. Bila je bonaca ali me, tu noć, ipak malo valjalo. Ujutro rano polazak prema Ravniku. Pred Zelenom špiljom već gužva...Sidrim na sjevernom rtu i ulazim u more. Ubrzo lovim komarču i cipla. Pod jednom pločom nalazim kirnju, oko 3 kg. Gledam je i, onaj zločesti dio mene, je u iskušenju. Ipak, mičem se i izranjam. Lovostaj. Želim vjerovati da se tako ponašaju i ostali lovci. Premještam se do otočića Greben i sat vremena visim nad ambisom sa njegove istočne strane. Ničega. Na zapadnoj, položenoj strani, lovim par salpi, cipla i komarču. Ništa drogoga nisam ni vidio. Bonaca i vruće. Raspremam se i krećem preko viškog kanala. Dok pilot vodi barkicu ja spremam obilati ručak. Lešo tikvice i krumpir, pome sa kapulom na salatu i pohani fileti od tabinje. Popio svo vino koje sam još imao. U kasno popodne uplovljavam u SG.
Avatar
ginekol7
Member
 
Postovi: 174
Pridružen/a: 22. 04. 2016. (07:38)
Lokacija: Stari Grad, otok Hvar
Tip plovila: Istranka, Parsun 9,9

Re: ĐITAŠI

PostPostao/la legi » 07. 08. 2018. (20:18)

Lipi gušti...čoviku malo treba da bude zadovoljan :thumbup:
Ne lovim lignje
Avatar
legi
Old Senior Member
 
Postovi: 2569
Pridružen/a: 12. 06. 2008. (11:36)
Lokacija: Krk
Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: 2 drvene barke-torpedo i scam

Prethodna

Natrag na Priče s mora i uz njega, o ribarenju … ribama

Online

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.