FURUNO

O gps-u, navigaciji, kartografiji, kartama i njihovoj upotrebi

Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori

FURUNO

PostPostao/la karamba » 03. 06. 2011. (18:17)

par pitanja ...
1.koja je razlika ili dali ima razlike u mesinganim tru hull sondama u odnosu na krmene plastične sonde (svi furuni se prodaju bez sonde) mislim na kvalitetu prikaza na ekranu ?
2.dali se u kvalitetnije furuno uređaje može direktno zavidati kabel od sonde ili se mora kupiti još koji dio ?,stalno spominju "black box" , šta je taj black box uopće (za modele npr 3D) ?
3.koji furuno preporučujete ?
4.koji savjet vlasnika furuna ?
5. i pitanje koje sam več dole postavio ali bez odgovora , znači dali imaju mjernu jedinicu u metrima ?
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

Re: FURUNO

PostPostao/la Groff » 03. 06. 2011. (20:38)

Sorry ne moren ti odgovoret ni na jedno tvoje pitanje osim da je Furuno jedna odlična firma ča se tiče brodskih instrumenti. A kako gre prerada barke ? Čekamo slije :D
Veli pozdrav !
Groff
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Dalmatinka Suz 20, Kolibri Yam 2.5

PostPostao/la karamba » 03. 06. 2011. (22:24)

barka več na veliko lovi zubace a ja nikako da slikam posljednju fazu ;)
,,
na 5 pitanje sam dobio odgovor mailom , znači svi furuno uređaji imaju i mjernu jedinicu u metrima .
U.T.R. SMOKVA
----rent a boat----
karamba
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: 2bakan5 yam 40,60 ,galeon475yam70,sessa100

PostPostao/la Panbo » 03. 07. 2011. (16:37)

karamba je napisao/la:par pitanja ...
1.koja je razlika ili dali ima razlike u mesinganim tru hull sondama u odnosu na krmene plastične sonde (svi furuni se prodaju bez sonde) mislim na kvalitetu prikaza na ekranu ?
2.dali se u kvalitetnije furuno uređaje može direktno zavidati kabel od sonde ili se mora kupiti još koji dio ?,stalno spominju "black box" , šta je taj black box uopće (za modele npr 3D) ?
3.koji furuno preporučujete ?
4.koji savjet vlasnika furuna ?
5. i pitanje koje sam več dole postavio ali bez odgovora , znači dali imaju mjernu jedinicu u metrima ?

1. Kad se uspoređuju sonde iste klase nikakva,
2. Sonde koje koristi Furuno većinom su Airmar-ove sonde. Neke sonde u svom asortimanu proizvodi i sam Furuno, ali ne vjerujem da ćete takve zanimati. Sonde se mogu nabaviti kod zastupnika Furuna sa pripadajućim nazivima i šiframa, međutim iste se mogu nabaviti i kod zastupnika Airmara sa drugačijim šiframa i nazivima. U načelu su sonde dobavljene od strane Airmara nešto jeftinije. Bitno je znati da se sonda može kupiti i bez konektora i sa originalnim konektorom koja je naravno skuplja. Ako se kupi sonda bez konektora potrebno je dodatno nabaviti konektor i spojiti ga lemljenjem ili nekim drugim načinom. Mislim da ovo na kraju isadne skuplje. Kad se kupuje sonda kod Airmar zastupnika potrebno je naglasiti kakva se kupnja želi (sa ili bez konektora), te ako se kupuje sa konektorom potrebno je reći za koji uređaj.
"Black box" je modularna konfiguracija uređaja gdje se recimo svi periferni uređaji (monitor, tipkovnica, miš, sonda, GPS antena....) spajaju u jedno centralno računalo koje zovu "black box" iako je to kod Furuno mislim u principu "gray box"
3. :think:
4. :think:
5. Ima sve potrebno
Odgovaram zato što mogu i zato što mi je gušt pomoći ljudima koji istinski vole more!
Panbo
Meštar za morsku elektroniku

Tip plovila: Galeb 6,75

PostPostao/la Gaso » 05. 07. 2011. (22:54)

1. Brončano kučiščte ti je bitno samo ako imaš drveni brod, zbog disanja drva plastično kučište sonde moglo bi pukniti, dok kristal je potpuno isti kod plastične ili brončane, naravno govorim o sondi iste klase, koja ima potpuno isti kristal. Recimo ako usporediš brončanu B60 i plastičnu B60, ne govorim o usporedbi krmene i thru hull sonde. Ima nešto istine o tome da sonda zvoni i smeta sama sebi, pa je tu brončana u nekoj prijednosti, ali ne poznaje se tako puno, kako se reklamira.

Karakteristike sonde imaš dobro objašnjene na, gotovo sve ozbilne sonde za FF, koji se upotrebljavaju za sportski ribolov su od ove firme :
http://www.airmartechnology.com/
Kako su ti več drugi kazali, mogu ti potvrditi, da ako kupuješ kod Furuna ili Raymarina original po njihovim brojevima i katalozima, dobit češ Airmar sondu u Airmar pakiranju ni jedan natpis ili upute nečeju bit od Raymarine, vjerojatno je kod Furuna slično.

2. Pošto sve firme idu u sistem brodske mreže, obično imaju odvojeni black box za sonder, što nije ništa drugo nego modul sondera, koji se ne nalazi u Displayu nego je odvojen.

Da se mene pita, nebi ja previše komplicirao, nego kupio neki best buy, po mome nije tolika razlika između 10 k€ i 2k€ uređaja, no u svakom slučaju, izbjegavao bi garminija i slično ipak postoje bolji uređaji.
Gaso
Old Senior Member

Tip plovila: Pasara i Betina 700

Natrag na GPS, navigacija i pomorske karte

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.