Northstar 650 / 660 iskustva

Sve što ste željeli znati o GPS-u...

Moderatori/ce: teranavis, dome, riberer

Re: Northstar 650 / 660 iskustva

PostPostao/la wildstar dana 08. 03. 2010. (17:31)

Meni na ručnom gps-u točno pokazuje kad vozim i 5 m od kraja kad panulam na lubine.Nikad ne pokaže da sam na kraju.
wildstar
Old Senior Member

PostPostao/la aladin dana 08. 03. 2010. (17:52)

dome je napisao/la: aaa, nisan ni zna da je tako nešto moguće..........hvala na informaciji..........pogledaću jeli to ova moja olupina ima......a, tribala bi jer u svoje vrime je bi jedan od skupljih ..........

Nisam primjetio u funkcijama da gremlin to ima. Konkretno kod Navmana/Northstara se ta funkcija zove "Map shift"

evo iz manulala:

Applying a map shift
1 Move the boat to a known point on the chart,
for example a marina berth.
2 In the Chart setup menu, select Map shift.
3 Move the cursor to the position on the chart
where the boat actually is.
4 Press ENTER to set the new map shift. The
boat will now be displayed at its actual
location.
Rekli ste mi da će barka biti nestabilna i opasna, da će mi potapati motor, da taj motor neće moći gurati tako velik brod... svašta ste mi rekli, ali niste ono najvažnije: da moram gledati pred sebe kad vozim. Pa sam se zaletio u garofulin. MoP
aladin
Senior Member

PostPostao/la Jablan dana 08. 03. 2010. (18:27)

Hvala dečki na savjetima, vec sam kontaktirao naše zastupnike za Garmin pa su mi savjetovali da sačekam novi softwer koji je izašao prije nekih mjesec dana, ali ni to mi nije pomoglo. Porer hvala za ovaj link odmah im idem pisati! :thumbup:
Moreplovac, odgovorio bih ti na pitanje da znam šta me pitaš, ali ne znam....tek sam tu pročitao šta je to offset pa ću pokušati to podesiti na uređaju ako on to uopće ima!
Hvala još jednom!
....i tad su došli popovi.... pa topovi.... pa lopovi...
Jablan
Member

PostPostao/la moreplovac dana 08. 03. 2010. (19:37)

Vjerovatno ce veca snaga znatno bolje raditi. Sonda bi morala biti minimalno 10tak cm u stranu od RUBA propele.

Ja isto mislim da ce jaca sonda pomoci .. kao sto rekoh .. sigurno je ~30tak cm u stranu od propele ...

Ma kod kalibracije moras naci neki relativno tocno i precizno ucrtanu poziciju i onda si namjestio negu generalnu tocnost ali ti to nece pomoci kod lose ucrtane karte. Samo ces moci tocnije odrediti koliko je karta netocna na toj poziciji :-)

Igrat cemo se s time kad stroj dodje .. najbitnije mi je da je karta detaljna, a ne da su onako ofrlje brakovi povuceni ..
U tom slucaju mogu napikavat i sa fishfinderom ...
Bit ce dobro za panulu .. ali trenutno mi najvise treba kad sam nocu na lignjama ili slicno ..
Ok ako sam u kraju .. ali cesto odem van 3-4 milje na brak, pa bude zanimljivo kad nema mjeseca ...
Lovim sinjale po svjetlima sa obale, ali to brat bratu bude 'precizno' s odstupanjima od pola do +jedne milje ;)
moreplovac
New Entry

PostPostao/la aladin dana 08. 03. 2010. (19:42)

moreplovac je napisao/la: Ok ako sam u kraju .. ali cesto odem van 3-4 milje na brak, pa bude zanimljivo kad nema mjeseca ...
Lovim sinjale po svjetlima sa obale, ali to brat bratu bude 'precizno' s odstupanjima od pola do +jedne milje ;)

to je OK. Pogotovo sa oznacavanjem sinjala. To je relativni podatak kojeg upisujes i to ce raditi vrlo tocno
Rekli ste mi da će barka biti nestabilna i opasna, da će mi potapati motor, da taj motor neće moći gurati tako velik brod... svašta ste mi rekli, ali niste ono najvažnije: da moram gledati pred sebe kad vozim. Pa sam se zaletio u garofulin. MoP
aladin
Senior Member

Prethodna

Natrag na GPS

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.