ma sve 5, nema frke, ali ja samo komentiram činjenicom da je moguće ISTU STVAR dobit negdje drugdje u pola cijene...
I to mi nije jasno. I onda se, na koncu, danas neko žali da je kriza i da nema prometa... Pih.
Moderatori/ce: dome, aladin, Moderatori
amiklic1 je napisao/la:wildstar je napisao/la:Malo glupo kažete ovi u nas lopovi prodaju duplo skuplje.Šta ne kupite sonder onda u Italiji ili njemačkoj ili bilo di u Europi.Te cijene su samo u Americi jer je tamo sve duplo jeftiniji i više čak ,ali da platiš transport ,carinu na to sve skupa i pdv na ukupan iznos ne bi baš to bili toliko jeftinije i još ako te zajebu kao jednog mog prijatelja za 12000,00 kn onda ne bi baš bija vesel.Ja sam neke stvari tija naručit ali sam vidija da se samo jeftinije stvari isplate.A kupit pa ako ti ima ko donit to je druga stvar.
OK, ajde ako ti tako misliš.
A kako onda ovo komentirat:
Lowrance HDS10 kod nas je cca 25.000,00 Kn http://www.meridianprojekt.com/index.ph ... Itemid=218 (model s fishfinderom).
Sad vidi ovo.
Ista stvar: http://cgi.ebay.com/Lowrance-HDS-10-Fis ... 27ade1996a
Sad ajmo vidit koliko je to navčića kad preračunamo. Znači kupujemo australske dolore, pogledamo ovdje http://www.hnb.hr/tecajn/htecajn.htm i pod prodajni tečaj piše 4,52 Kn.
Znači 2139 AUD = 9668,28 Kn
Najjače od svega je da je transport potpuno besplatan bilo gdje na svijetu da se šalje.
Al' mi smo u RH kako si napisao, pa ajmo vidit koliko naša draga država uzme. Treba i to platit, je'l tako?
9668,28 * 1,1 (10% carine) * 1.23 (23% PDV-a) i dođemo do ukupne cijene od 13081,18 Kn
Sad me nešto još zanima pa ću pokušat izračunat
Bez PDV-a njihova je cijena 20325 Kn
naša cijena pri uvozu bez carine je 10635,10 kn
Znači da je njihova marža (grubo računam, ne da mi se u detalje al' ajde, okvirno se vidi o čemu se radi) cca 9689 Kn.
Što želim reći?
Da nabijaju maržu koja je točno 100% od cijene po kojoj uređaj možete kupit u Americi...
I sad kažeš da nije tako. nego kako je??
Recimo da ovi uvoznici dobiju uređaj po onoj gore cijeni (iako mislim da je jeftinije još od toga).
wildstar je napisao/la:i pdv 23%
tomi je napisao/la:istina i istina,a ne mogu ni ja, ni ti nista.ovo nije drzava nas gradjana,mislim reci ko ce nas branit, nego su na vlasti oni koji ka da ne zive u ovoj drzavi,ka da zive u nekoj drugoj zemlji,i samo da ukredu pineze.ajme ne mogu virovati.5 budala ili možda manje sve komandira,stvarno smo bijeda,i neka sve ide u kura.z.žalosno i žalosno.ali zato kad se pojavi biskup na tv (onaj sa kapom ka kkklan svi padaju u nesvijest,ljudi moji nama ne triba ništa,veće budale i kretena od nas nima)a jesan se izjada,jesan jer sam bijesan,ali znam da niš ot toga.eto to je bilo mojih 3 minuta.pozdrav
maxx je napisao/la:wildstar je napisao/la:i pdv 23%
Pod carinu sam mislio na opčenito na davanja,inače na elektroniku/informatiku nema carine,samo nisam siguran dali Gps/fish spada u tu kategoriju,u nagorem slučaju 10%carine+23%PDV a pošto predmet možda pređe 5000kn(neznam dali se računa iznos sa poštarinom ili bez) onda još podliježe špediciji a to je još 500-700kn
U grubo 1074$x5kn=5370knx10%x23%=7265kn,da izađe do 8000kn ja zadovoljan![]()
Ovako izgleda naruđba
LOWRANCE HDS-7 BASE US 83/200 KHZ GPS FishFinder
Subtotal $968.89 USD
Postage and packaging $105.00 USD
Total $1,073.89 USD
A pogledajte koliko kod nas košta i još treba nadoplatit za sondu
(meridianprojekt LOWRANCE HDS-7 6.4'',bez sonde 13.105,65 kn)
Natrag na GPS, navigacija i pomorske karte
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.