Muke po propeli

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Muke po propeli

PostPostao/la Viktor » 30. 08. 2011. (11:55)

Evo "vec" tjedan i po mi je Ven doma i igram se slazem i vozim po malo , jer eto kako tema kaze propela mi je kriva . Na to me odmah upozorio Vedran iz Venzora , ali sam sam se odluicio cekat . Dakle imam Tohatsu 30 hp dvotaktni i na njemu propelu 9,9 x 11 , a po preporuci i po tablicama bi mi trebala 9,9 x 9. I tako moja avantura starta , Brodomerkur ih ima , ali je 1400 kn plus pt , a solas zamjenska je 800 kn , i da se nabavit u MG mehanici .... na proljece . OK zovem Unimar na Preluku , ali oni mi mogu nabavit samo Solas do koraka 10, jer rade preko osculatia , a on nabavlja samo do koraka 10 :wtf: :wtf: . Motomariner necu ni komentirati , jer sam imao posla s njima nekoliko puta i to nije posao , nego imas osjecaj da si zabunom dosao u neku drzavnu firmu pa je sve lagano "prodji me se ". Ostaje mi narudjba preko ebaya ( sto ce i najvjerojatnije bit ) . Fascinira me jedna stvar , ako smo vec nacija trgovaca kako smo dosli do toga kad trgovat ne znamo ??? Dodjes spreman si potrosit pare , ali oni ih nisu spremni uzet ! Nemas osjecaja da ce itko potrudit malo vise ili ne daj bog poslovat u gubitku , ali si pribavit musteriju koja siri dobar glas ,a ocita popularnost venzorovih plovila u kombinaciji s toahtsuom 30hp 2t nikoga ne zanima . . Zivo me zanima kako ce sve ovo funkcionirati kad jednom udjemo u EU i narudjbe preko interneta postanu jos korak blize i jeftinije . S obzirom koliko ducana nauticke opreme u Rijeci postoji fascinantno je koliko covjek pozvizdi dok nabavi neke stvari . :thumbdown: :thumbdown:
All governments are lying cocksuckers.

B. Hicks
Viktor
Senior Member

Re: Muke po propeli

PostPostao/la riberer » 30. 08. 2011. (13:39)

Da li odgovara ova:

http://www.sferanautica.com/dettaglio.a ... 745&cat=52
82,5€ + poštarina (oko 10€):
... al kad sam jednom diga jedra na laganoj buri oduševio sam se, poskočila je kao živo biće i počela rizat površinu mora ka vruća pošada maslac... by brule
... i nemoze svjetlo bit mobitel :(... by josey
riberer
Moderator

Tip plovila: Elan T-401 - Tomos 18

PostPostao/la Viktor » 30. 08. 2011. (21:10)

To je ista koju imam :lol: , ali svjedno odlican izvor :thumbup: . Zahvaljujem !

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la dome » 30. 08. 2011. (23:56)

Nisam shvatio ima li te propele u Hrvatskoj ili nema ? :?
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Viktor » 31. 08. 2011. (07:10)

Ima , ali ja pokusvam nac zamjensku a ne original

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la dome » 31. 08. 2011. (13:48)

A, čemu onda ovakav ogorčeni stav prema trgovcima ?
Pa robe ima doma i to je raspoloživa odmah ali ti nisi spreman platiti traženu cijenu te ju tražiš po cijelom svijetu ali ni tamo je nisi uspio naći po tebi prihvatljivoj cijeni u roku koji ti odgovara......
Dakle trgovci su neznalice jer ti ne žele prodati svoju robu sa lagera ispod svojih cijena kako nebi poslovali sa gubitkom ?

Viktor je napisao/la: Fascinira me jedna stvar , ako smo vec nacija trgovaca kako smo dosli do toga kad trgovat ne znamo ??? Dodjes spreman si potrosit pare , ali oni ih nisu spremni uzet ! Nemas osjecaja da ce itko potrudit malo vise ili ne daj bog poslovat u gubitku , ali si pribavit musteriju koja siri dobar glas . :thumbdown: :thumbdown:
1) predstavi se , ispuni rubriku “Lokacija” i tip plovila
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
dome
Moderator i djelatnik u sektoru nautike

Tip plovila: Ribar 480

PostPostao/la Viktor » 31. 08. 2011. (14:54)

dome je napisao/la:A, čemu onda ovakav ogorčeni stav prema trgovcima ?
Pa robe ima doma i to je raspoloživa odmah ali ti nisi spreman platiti traženu cijenu te ju tražiš po cijelom svijetu ali ni tamo je nisi uspio naći po tebi prihvatljivoj cijeni u roku koji ti odgovara......
Dakle trgovci su neznalice jer ti ne žele prodati svoju robu sa lagera ispod svojih cijena kako nebi poslovali sa gubitkom ?

Viktor je napisao/la: Fascinira me jedna stvar , ako smo vec nacija trgovaca kako smo dosli do toga kad trgovat ne znamo ??? Dodjes spreman si potrosit pare , ali oni ih nisu spremni uzet ! Nemas osjecaja da ce itko potrudit malo vise ili ne daj bog poslovat u gubitku , ali si pribavit musteriju koja siri dobar glas . :thumbdown: :thumbdown:

Ne zelim se uvuci u ovu raspravu Dome , moje iskustvo je gorespomenuto , a ti ga tumaci kako te volja . Samo me fascinira da se svi zale kako nema posla i kako ne mogu prodat , a uz konkureciju e-baya i Italije, koja je nama Rijecanima pod nosom bit ce ga jos manje za one koji posao rade preko one stvari .

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la BOJANK » 12. 09. 2011. (22:20)

Donekle se slažem sa obojicom i treba biti realan "trenutno" ( ma koliko to bude dugo trajalo-situacija unazad cca 2god. ) ! Ali zašto nitko nije, od trgovaca, istupio korak u naprijed pa bio malo pristupačniji ( između redaka pouzdaniji ) pa ponudio 2-3 propelera za test, pa koji ti paše kupuješ, a koji ne paše ponovno će se dogoditi slična situacija pa da ga ponudi na test i u najboljoj situaciji proda po naravno cijeni koja je kao novi propeler ! Svatko bi htjjeo proći povoljno, sigurno , a bez novca ako je ikako moguće :D ! Bez zamjerki, samo mislim da bi uz malo volje prodavao više i zarađivao više !
...nekad siv, nekad žut...
BOJANK
New Entry

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la Viktor » 15. 09. 2011. (09:01)

BOJANK je napisao/la:Donekle se slažem sa obojicom i treba biti realan "trenutno" ( ma koliko to bude dugo trajalo-situacija unazad cca 2god. ) ! Ali zašto nitko nije, od trgovaca, istupio korak u naprijed pa bio malo pristupačniji ( između redaka pouzdaniji ) pa ponudio 2-3 propelera za test, pa koji ti paše kupuješ, a koji ne paše ponovno će se dogoditi slična situacija pa da ga ponudi na test i u najboljoj situaciji proda po naravno cijeni koja je kao novi propeler ! Svatko bi htjjeo proći povoljno, sigurno , a bez novca ako je ikako moguće :D ! Bez zamjerki, samo mislim da bi uz malo volje prodavao više i zarađivao više !

A sto je najgore moras i trgovce razumit , jer ce nas covjek pet puta kunu prebit po rukama , prije nego je potrosi . Samo mislim da je ovaj forum odlican za pratiti "trendove" u nasim portima i prema tome se prilagodit . Zvao sam MG mehaniku i oni su ih imali i prodali do jednoga , pa ti vidi . Propela je narucena , javim rezultate kad dojde

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la BOJANK » 17. 09. 2011. (22:32)

Javi mi se ako dobiješ propelu tijekom slijedećeg tjedna !
...nekad siv, nekad žut...
BOJANK
New Entry

Vrsta ribolova: sportski

PostPostao/la 05zkra05 » 22. 09. 2011. (01:45)

I ja bi promjenio sadašnju Solas propelu 13 X 17 za neku bilo Solas ili Hustler od cca. 13.75 X 13 ili 14 X 11. Sa ovom sadašnjom u pravilu ne mogu preko nekih 4.700 rpm i 33 mph, a imam Hondu 90, koja ima WOT 5.000-6.000 (blokada na 6.600). Inače čamac 5 m, ukupna težina oko 900 kg.....
Po razno-raznim izračunima uglavnom ispada da bi pitch trebalo smanjiti bar na 13 a može i na 11 i povečati promjer, iako mislim da bi ova od 13 bila idealna da krajnja brzina ne padne previše, a opet da recimo skijaša mogu izvuči bez problema.
Problem je naravno gdje naći propelere. Ima njih po netu, ebay-u,.... ali konkretno u ZG i okolici je nisam ništa našao. Sa MG mehanikom priča se svodi kao i u postu prije - roba dolazi na proljeće. S tim da sam propelere tražio i preko ljeta ali gazda je bio na godišnjem pa dučan u biti nije ni radio. Javljao se tata od gazde (ili već neko tamo) koji nije mogao puno pomoći dok gazda ne dođe za koji tjedan sa odmora :wtf: (osim ako je kao nešto hitno pa da ga nazove). Sad kad sam ga dobio, nema robe, a još mi opet nudi isti propeler po enti put, dok kroz malo duži razgovor nije i sam došao do zaključka da mi zaista treba ono kaj tražim. Tko god ima Hondu 90, odmah će ponudit Titan4 13X17. Sve 5, ali brate mili daj poslušaj malo i drugu stranu, polako, rezimiraj, objasni, pitaj,... a ne odmah imam idealan propeler za vaš motor Titan4 13X17 kojeg već imam i nije dobro ukomponiran sa čamcem. A još tražim konkretno 13" a on se čudi i negoduje u smislu da sam zabrijo.....kao ovaj 13X17 je ludilo naspram tog kaj ja tražim :wtf: Sve ok, na kraju smo se sporazumili i nastavili ugodan razgovor, ali već mi se kosa diže kad čujem 13 X 17 za Hondu90, a ne pitaš za čamac :crazy:
Dakle ispada da rade u proljeće i malo na početku ljeta i to je to. U 08. mjesecu robe više u biti nema, mislim ima, ali ono kaj je ostalo i kaj valjda nikome i ne treba. Dakle sad ide narudžba, pa čekaš isporuku kad dođe proljeće (ako sam dobro skužio - ako jesam, nemrem vjerovat). U tom smislu poslovanja slažem se sa Viktorom. Što se tiče cijena.... ono kaj meni treba, preko ebay-a košta oko 100€ (sa dostavom), a ovdje oko 1300 kn. Ok, to je ušteda, ali ja bi rađe recimo kupio istu stvar u jednom takvom dućanu i da recimo mogu isprobati propelu i recimo mogu kojom karticom platit na rate, i naravno da je uopće ima za kupiti...... A ovako..... sad nema robe, sad nema gazde, bit će u proljeće,.....
Šta drugo ostaje nego ebay i njemu slični. Jednostavno si nemreš pomoći. Možeš kupiti orginal koji košta ohoho, a još k tome ti kao takav ne paše na čamac.
Sorry na malo podužem postu......
05zkra05
New Entry

PostPostao/la Viktor » 23. 09. 2011. (07:06)

Kad sam poceo da i zavrsim. Propela dosla i ovim putem zahvaljujem i pohvaljujem naseg forumasa Barabu , koji mi se javio i obavio posao preko Wasi-a . Tako se dela :thumbup: :thumbup: Dakle kad propela ( danas ?) bude montirana probam i javim rezultate .

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la Viktor » 23. 09. 2011. (19:04)

Ja zadovoljan , uvatio sam 18 čv i putnu picim ok 14 na 3/4 gasa , dakle operacija uspjela :D

B. Hicks
Viktor
Senior Member

PostPostao/la 05zkra05 » 24. 09. 2011. (12:33)

Pisao si Brodomerkur 1.400 kn, zamjenska Solas 800 kn, a koliko te na kraju ispalo......
05zkra05
New Entry

PostPostao/la Viktor » 24. 09. 2011. (15:45)

05zkra05 je napisao/la:Pisao si Brodomerkur 1.400 kn, zamjenska Solas 800 kn, a koliko te na kraju ispalo......

900 kn i to je ok , jer je s ebaya iz Njemačke dolazio 117 € plus dostava

B. Hicks
Viktor
Senior Member

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju.