Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
mini je napisao/la:Šta staviti u istranku novu ? Molim za vaše predloze Nostalgičan mi je dizelaš molim bilo kakav savjet ili izkustvo???
mini je napisao/la:Šta staviti u istranku novu ? Molim za vaše predloze Nostalgičan mi je dizelaš molim bilo kakav savjet ili izkustvo???
Dade je napisao/la:Ja bih ti preporučio da staviš u istranku...nešto klope,malo pića i jednu rasnu plavušu...pa kud znaš..
Kapo je napisao/la:Dade je napisao/la:Ja bih ti preporučio da staviš u istranku...nešto klope,malo pića i jednu rasnu plavušu...pa kud znaš..
I obavezno onu naljepnicu : Zabranjen grudnjak
Kapo je napisao/la:Kapo je napisao/la:Dade je napisao/la:Ja bih ti preporučio da staviš u istranku...nešto klope,malo pića i jednu rasnu plavušu...pa kud znaš..
I obavezno onu naljepnicu : Zabranjen grudnjak
Salu na stranu, mislim da ti nema nikakve ekonomske isplativosti stavljat dizela u tako mali brod (gubis mjesto a i komfor sa vibracijama,smanjujes ionako nevelik prostor za prtljagu i opremu).Kao sto su ti kolege dobro rekle u prijasnjim postovima,jedan vanbrodski motor ti je sasvim dovoljno,Tohatsu 9.8 KS 2T mozes na sajmu u Zg dobiti sa popustom cak i ispod 10000 kn (ja kupio 2010-e na sajmu Tohatsu 9.8KS KO za 9600 kn).Pa sad baci racunicu sa razlikom cijene u investiciji, baci na papir kooliko sati godisnje radis na moru,razliku u potrosnji,odrzavanju,servisu i lako ces doci do zakljucka sto ti je najbolja opcija za slijedecih 3,5,10 ili vise godina koliko vec Istranku planiras vozati.
Dodatno,vanbrodski motor lako skines (Tohatsu-27 kg),pospremis zimi u garazu,napravis doma servis i konzervaciju na miru,bacis ga u auto i odneses ga u servis ako treba, zamijenis drugim bez muke (osim financijske!!),mozes ga koristiti i na drugoj barci,a samu plastiku ces lakse prodati jednog dana bez motora (takva je jeftinija na trzistu pa samim time i lakse prodje)....
Eto,to bi naravno bilo moje misljenje i sugestija,nadam se da sam ubacio par podataka za razmisljanje
Pozdrav
mini je napisao/la:E dečki puna hvala za vaše savjete!!! Sad ču je nabavit i za ovu godinu ču dat samo tomos 4 jer neče bit novca ali razmišljam o tome da bi možda kasnije stavio jedan mali brudski diesel jer mi je to prava nostalgija i volim i avte dieselaše! Nameravam kupiti istranku od VAN 501k ima ki jo ko da mi kaže koji savjet jel vredi i tako? Puno vam hvala i mirno more!!!
gene je napisao/la:poslušaj kapa. u istranku je preporuka da se ne ugrađuju stabilni diesel motori. Orjentiraj se na vanbrodski po mogučnosti
četverotaktni.
Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.