Šta staviti u istranku?

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Šta staviti u istranku?

PostPostao/la mini » 06. 01. 2011. (21:21)

Šta staviti u istranku novu ? Molim za vaše predloze Nostalgičan mi je dizelaš molim bilo kakav savjet ili izkustvo??? :wave:
mini
New Entry

Re: Šta staviti u istranku?

PostPostao/la primorac » 06. 01. 2011. (22:14)

Bez prepravki dna, DMB... Nadalje, neki manji motor sa 7° izlazom iz kopče, jedno ili dvo cilindrični...

Mada istranka u principu nije za unutarnji motor...
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la Buterfly » 06. 01. 2011. (22:23)

Na mojoj je bio Tohatsu 99ks vise neko dovoljan bez spoljera i ne treba veči motor :wave:
Pametni ljudi uce na tudjim greskama, budale na vlastitim!!!
>Peliška jedra<
Buterfly
Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Antares 800 Nanni T-4 200

PostPostao/la slot » 06. 01. 2011. (22:54)

mini je napisao/la:Šta staviti u istranku novu ? Molim za vaše predloze Nostalgičan mi je dizelaš molim bilo kakav savjet ili izkustvo??? :wave:

jeftinije ti je vanbrodski motor... mala barka i još manje prostora ako staviš diesel...ako ti je za neku normalnu plovidbu bez preinaka,
5nm-6nm ,dovoljan i tohatsu 9.9 ili neka yamaha 10-ak ks
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la tacek » 07. 01. 2011. (08:27)

Ovisi koliko daleko na more ides. Za kratke dire svakako vanbrodski. Za malo ozbiljnije dizel. Mozda Farymann. Moze se kupiti novi od 7 ks. Ali puno trese i nije bitno jeftiniji od dvocilindrasa npr Scam ili Lombardini sa 11 ili 13 ks.
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la Mali Dabar » 07. 01. 2011. (12:24)

mini je napisao/la:Šta staviti u istranku novu ? Molim za vaše predloze Nostalgičan mi je dizelaš molim bilo kakav savjet ili izkustvo??? :wave:

Ovisi koliko si novaca spreman potrošiti,danas ima jako malih unutrnjih diesel motora,ali ugradnja takvoga s pripadajucom opremom premašuje vridnost broda.
E sad koliko daleko si spreman ici ?
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Dade » 07. 01. 2011. (12:31)

Ja bih ti preporučio da staviš u istranku...nešto klope,malo pića i jednu rasnu plavušu...pa kud znaš.. :Claping50:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Kapo » 07. 01. 2011. (12:33)

Dade je napisao/la:Ja bih ti preporučio da staviš u istranku...nešto klope,malo pića i jednu rasnu plavušu...pa kud znaš.. :Claping50:

I obavezno onu naljepnicu : Zabranjen grudnjak
Any fool can criticize,condemn and complain....and most do...(by Dale Carnegie)
Born to ride....forced to work

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

Tip plovila: Adria 1002 (Yanmar, 2 x 100 KS)

PostPostao/la Dade » 07. 01. 2011. (12:46)

:Muhahaha44:
"Daj mi Bože da uhvatim tako veliku ribu da nemoram da lažem

slika
Dade
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni

PostPostao/la Kapo » 07. 01. 2011. (12:53)

Kapo je napisao/la:
Dade je napisao/la:Ja bih ti preporučio da staviš u istranku...nešto klope,malo pića i jednu rasnu plavušu...pa kud znaš.. :Claping50:

Salu na stranu, mislim da ti nema nikakve ekonomske isplativosti stavljat dizela u tako mali brod (gubis mjesto a i komfor sa vibracijama,smanjujes ionako nevelik prostor za prtljagu i opremu).Kao sto su ti kolege dobro rekle u prijasnjim postovima,jedan vanbrodski motor ti je sasvim dovoljno,Tohatsu 9.8 KS 2T mozes na sajmu u Zg dobiti sa popustom cak i ispod 10000 kn (ja kupio 2010-e na sajmu Tohatsu 9.8KS KO za 9600 kn).Pa sad baci racunicu sa razlikom cijene u investiciji, baci na papir kooliko sati godisnje radis na moru,razliku u potrosnji,odrzavanju,servisu i lako ces doci do zakljucka sto ti je najbolja opcija za slijedecih 3,5,10 ili vise godina koliko vec Istranku planiras vozati.
Dodatno,vanbrodski motor lako skines (Tohatsu-27 kg),pospremis zimi u garazu,napravis doma servis i konzervaciju na miru,bacis ga u auto i odneses ga u servis ako treba, zamijenis drugim bez muke (osim financijske!!),mozes ga koristiti i na drugoj barci,a samu plastiku ces lakse prodati jednog dana bez motora (takva je jeftinija na trzistu pa samim time i lakse prodje)....

Eto,to bi naravno bilo moje misljenje i sugestija,nadam se da sam ubacio par podataka za razmisljanje

Pozdrav

Nemojte se prepirati sa glupim ljudima....prvo vas spuste na svoju razinu a onda pobijede na iskustvo.
Kapo
Old Senior Member

PostPostao/la slot » 07. 01. 2011. (16:28)

Kapo je napisao/la:
Kapo je napisao/la:

Salu na stranu, mislim da ti nema nikakve ekonomske isplativosti stavljat dizela u tako mali brod (gubis mjesto a i komfor sa vibracijama,smanjujes ionako nevelik prostor za prtljagu i opremu).Kao sto su ti kolege dobro rekle u prijasnjim postovima,jedan vanbrodski motor ti je sasvim dovoljno,Tohatsu 9.8 KS 2T mozes na sajmu u Zg dobiti sa popustom cak i ispod 10000 kn (ja kupio 2010-e na sajmu Tohatsu 9.8KS KO za 9600 kn).Pa sad baci racunicu sa razlikom cijene u investiciji, baci na papir kooliko sati godisnje radis na moru,razliku u potrosnji,odrzavanju,servisu i lako ces doci do zakljucka sto ti je najbolja opcija za slijedecih 3,5,10 ili vise godina koliko vec Istranku planiras vozati.
Dodatno,vanbrodski motor lako skines (Tohatsu-27 kg),pospremis zimi u garazu,napravis doma servis i konzervaciju na miru,bacis ga u auto i odneses ga u servis ako treba, zamijenis drugim bez muke (osim financijske!!),mozes ga koristiti i na drugoj barci,a samu plastiku ces lakse prodati jednog dana bez motora (takva je jeftinija na trzistu pa samim time i lakse prodje)....

Eto,to bi naravno bilo moje misljenje i sugestija,nadam se da sam ubacio par podataka za razmisljanje

Pozdrav

potpuno slažem sa kapom . :thumbup: ...u vodicama je jedan poznanik stavio diesela u istranku i sa potrošnjom je bio pre prezadovoljan,ali sve ostalo mu nije bilo po ukusu....brod ima manje mista jer je ionako mali..jel 5m,vibracije velike i na kraju je kupija yamahu 15ks ...sa pola gasa postiže max brzinu i rezerve ima na pretek a i potrošnja je cca 3 lit na uru
voda je gradu podarila ime
slot
Old Senior Member

Tip plovila: Naval 19 Yamaha 40/60

PostPostao/la mini » 08. 01. 2011. (06:50)

E dečki puna hvala za vaše savjete!!! Sad ču je nabavit i za ovu godinu ču dat samo tomos 4 jer neče bit novca ali razmišljam o tome da bi možda kasnije stavio jedan mali brudski diesel jer mi je to prava nostalgija i volim i avte dieselaše! Nameravam kupiti istranku od VAN 501k ima ki jo ko da mi kaže koji savjet jel vredi i tako? Puno vam hvala i mirno more!!! :wave: :wave: :wave:
mini
New Entry

PostPostao/la Mali Dabar » 08. 01. 2011. (10:07)

mini je napisao/la:E dečki puna hvala za vaše savjete!!! Sad ču je nabavit i za ovu godinu ču dat samo tomos 4 jer neče bit novca ali razmišljam o tome da bi možda kasnije stavio jedan mali brudski diesel jer mi je to prava nostalgija i volim i avte dieselaše! Nameravam kupiti istranku od VAN 501k ima ki jo ko da mi kaže koji savjet jel vredi i tako? Puno vam hvala i mirno more!!! :wave: :wave: :wave:

U istranku se može složiti,ko ima malo mota isto motoric...to lipo ide,a posebno za panulu.
Ima forumaš Fariman isti motor u istranci i to lipo radi.
DMB se isto može ubaciti.
Ne isplati se ,ali ni brod se ne isplati,pa ko voli i zna malo radit može se proci povoljno.
Od novih istranki radi još
http://www.mlaka-sport.hr/brodogradnja/ ... binom.html
viewtopic.php?f=8&t=4960 ili
http://www.njuskalo.hr/mala-plovila/ist ... as-1675410
I najbolji izbor
http://remia-plast.hr/_hrv/#/BRODOVI/NAUTIKA_500K_II -plovput ima Nautiku 500 K s unutarnjim motorom,za neke svoje svjetionicare,a to nešto ipak govori o kvaliteti.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la gene » 08. 01. 2011. (16:09)

poslušaj kapa. u istranku je preporuka da se ne ugrađuju stabilni diesel motori. Orjentiraj se na vanbrodski po mogučnosti
četverotaktni.
gene
New Entry

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: primorka 630

PostPostao/la Kapo » 08. 01. 2011. (16:52)

gene je napisao/la:poslušaj kapa. u istranku je preporuka da se ne ugrađuju stabilni diesel motori. Orjentiraj se na vanbrodski po mogučnosti
četverotaktni.

Ako radi manje od 100 sati godisnje jos je pametnija i naravno jeftinija opcija 2T motor. Za razliku u cijeni i odrzavanju i kad se izracuna nevelika razlika u potrosnji na tim malim snagama,za tu cifru moze se vozikati barem 10 godina. :thumbup:

Kapo
Old Senior Member

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.