plasicni rezervar?

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

plasicni rezervar?

PostPostao/la sika » 28. 11. 2010. (19:44)

di bi moga kupit plasticni rezervar za naftu? trebao bi mi takav da nafta tece na slobodni pad, jer torpedo 7 nema pumpu.
sika
Member

Re: plasicni rezervar?

PostPostao/la Pape » 28. 11. 2010. (20:11)

teško ćeš nać manji plastični za slobodni pad. moš ić bušit plastični sa strane ili od ispod, ali šta se tiče samog brtvljenja... :roll:

...bolje dat složit nekome jednoga od inoxa...
Pape
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Jeanneau Islander 750, Perkins 4236

PostPostao/la teranavis » 28. 11. 2010. (20:14)

mislim da ti i nije za ludu da ga i sam napraviš ako vec imaš te neke zahtjeve koje tržište baš i ne nudi
1) predstavi se i ispuni rubriku “Lokacija”
2) koristi “Pretražnik”
3) slikaj ribu bez krvi i tamo gdje je ulovljena, ne u kuhinji...
4) upute za postavljanje fotografija: KLIK
5) citiranje postova
6) o problemima porazgovaraj najprije sa moderatorima putem pp-a
teranavis
Old Senior Member

Tip plovila: damor 800 fjaka

PostPostao/la primorac » 28. 11. 2010. (20:29)

Dobro ti je reka Papi, najbolje napraviti rezervar od inoxa. Plastični odreda imaju spoj za gorivo s gornje strane, tako da to ne bi išlo za Torpeda 7.

Imaš zgodnih cijevi od inox fi 308 mm, debljine stijenke 4 mm, aisi 316, od kojih se dade napraviti jako dobar rezervar za motažu ispod banka blizu motora.
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la pištun » 28. 11. 2010. (21:18)

uzmi bilo koji plastični rezervar stavi ga gdje god hoćeš i kupi električnu pumpu za gorivo od automobila dizelaša i to spoji na motor.
pištun
New Entry

PostPostao/la josip » 28. 11. 2010. (23:39)

Ma šta vi to pričate. Čovjek traži tank za gorivo koji bi trebao stajati poviše motora ( slobodni pad ). Znaći može bilo koji tank za gorivo pa i onaj kojem gorivo povlaći sa gornje strane tanka , samo bi presjek crijeva trebao biti nešto deblji radi obilnije dobave goriva , jer ako je tank povišen u odnosu na motor, jednom kad povučeš gorivo ( pumpica ) ostalo gorivo će samo istjecati ( samo treba osigurati dobar odušak i dovoljan presjek dobavnog crijeva za gorivo ).
Ili kupi slavinu za gorivo sa brtvama i samo izbuši odgovarajuću rupu u donjem dijelu bilo kojeg tanka i samo je pritegni ( nemože puštati )
josip
Old Senior Member

PostPostao/la Mali Dabar » 29. 11. 2010. (12:49)

sika je napisao/la:di bi moga kupit plasticni rezervar za naftu? trebao bi mi takav da nafta tece na slobodni pad, jer torpedo 7 nema pumpu.

Plasticni za to neceš naci !
Ako imaš kakvog meštra najbolje da ti napravi od inoxa.
Ako je to skupo ili nema ko napraviti mozeš kupiti od motokultivatora Goldoni je limeni,ali isto traje,kada se pitura izvana.
Mali Dabar
Old Senior Member

PostPostao/la Trogiranin » 29. 11. 2010. (13:13)

Po pitanju špine sa donje strane rezervara bi se ipak složija sa Josipom. Naime ja sam to napravija kod sebe i sve radi ok već par godina. Nikad nije pustilo ni kap. U ostalom o tome smo već pisali u temi
viewtopic.php?f=17&t=935&start=0
te stoga da ne zatrpavamo forum ponavljajući jedno te isto tamo na par stranica piše zašto je to i iz kog razloga napravljeno. :wave:

slika
,a i kakav bi to lignjolov bio da se ne mora beštimat, te ja pitam ? BY zipi

Ovaj Trogiranin ...pa vidi mu lokaciju....,i ti bi njemu vjerovao..??...by LUPIS

Imat brod na livadi je isto ko i imat kravu, ne možeš plovit! ..... A KO BI DRUGI ..... LUPIS !!!
Trogiranin
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb 6,75 Lombardini LDW 2204

PostPostao/la som » 29. 11. 2010. (17:38)

Hoče li koji moderator konačno ovaj rezervar pretvoritu u Plastićni ili Metalni ili ?
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la pištun » 01. 12. 2010. (14:41)

josip je napisao/la:Ma šta vi to pričate. Čovjek traži tank za gorivo koji bi trebao stajati poviše motora ( slobodni pad ). Znaći može bilo koji tank za gorivo pa i onaj kojem gorivo povlaći sa gornje strane tanka , samo bi presjek crijeva trebao biti nešto deblji radi obilnije dobave goriva , jer ako je tank povišen u odnosu na motor, jednom kad povučeš gorivo ( pumpica ) ostalo gorivo će samo istjecati ( samo treba osigurati dobar odušak i dovoljan presjek dobavnog crijeva za gorivo ).
Ili kupi slavinu za gorivo sa brtvama i samo izbuši odgovarajuću rupu u donjem dijelu bilo kojeg tanka i samo je pritegni ( nemože puštati )

pa zar mora rezervoar bit na motoru?
pištun
New Entry

PostPostao/la Som Jura » 01. 12. 2010. (15:11)

mene zanima koliko bi koštao rezervar od inoksa cc. 60 lit
Som Jura
Korisnik baniran

PostPostao/la ceko » 01. 12. 2010. (15:47)

Nabavi bačvu od pive..
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

PostPostao/la josip » 01. 12. 2010. (18:39)

pištun je napisao/la:
josip je napisao/la:Ma šta vi to pričate. Čovjek traži tank za gorivo koji bi trebao stajati poviše motora ( slobodni pad ). Znaći može bilo koji tank za gorivo pa i onaj kojem gorivo povlaći sa gornje strane tanka , samo bi presjek crijeva trebao biti nešto deblji radi obilnije dobave goriva , jer ako je tank povišen u odnosu na motor, jednom kad povučeš gorivo ( pumpica ) ostalo gorivo će samo istjecati ( samo treba osigurati dobar odušak i dovoljan presjek dobavnog crijeva za gorivo ).

pa zar mora rezervoar bit na motoru?

Pa gdje piše da mora biti na motoru. Ako motor nema pumpu za gorivo onda rezervar mora biti postavljen višlje od motora ( radi slobodnog pada ) dakle rezervar može biti postavljen na bilo kojem djelu broda sa kojega će se u svakom trenutku i po raznim vremenskim uvjetima osigurati da je rezervar uvijek višlji od motora tj. da gorivo u svim uvjetima slobodnim padom opskrbljuje motor.
josip
Old Senior Member

PostPostao/la sika » 01. 12. 2010. (19:42)

nije problem na plastiicni rezervar od benzina na donju stranu stavit pipicu, al je problem sto taj rezervar nema unutra pregrade i sabirnik za naftu, jer prilikom valovitog mora nafta se mucka i može povuc zrak i eto ti belaja. nema druge nego napravit od inoxa. mislio sam da ima plasticni za naftu da se ne zajebavam.
sika
Member

PostPostao/la ceko » 02. 12. 2010. (18:39)

sika je napisao/la:nije problem na plastiicni rezervar od benzina na donju stranu stavit pipicu, al je problem sto taj rezervar nema unutra pregrade i sabirnik za naftu, jer prilikom valovitog mora nafta se mucka i može povuc zrak i eto ti belaja. nema druge nego napravit od inoxa. mislio sam da ima plasticni za naftu da se ne zajebavam.

Mislim da nebi bilo problema sa plastičnim rezervarom od benzine.. Ja imam inox rezervar (oblik valjka) kapaciteta oko 25 l bez ikakvih pregrada i nikad mi nije povukao zrak... Na rezervar spojiš "predfilter" sa čašicom (može od plina - za centralno) za vodu od kondenzata i to je to...
Muci, jebi i ki te ca pita!
ceko
Old Senior Member

Vrsta ribolova: mali
Tip plovila: maestral 500, elan 490

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 22 gostiju.