Rankiranje brendova

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Rankiranje brendova

PostPostao/la gavijal » 10. 08. 2010. (08:18)

U moru poznatih brendova motora zanima me kakvo bi bilo vaše renkiranje istih. Znaci kad bi covjek kupovao da si uzme kao neki orjentir. Svi zanmo da su Bukh, Yanmar, volvo, perkins, nanni itd.. odlični motori, ali kad covjek ide kupit onda počmu razmišljanja i premišljanja, pa me zanima kak bi vi sastavili listu od najkvalitetnijeg do najmanje kvalitetnog. recimo da li je yanmar bolji od volva ili nanni od sole-a itd..
gavijal
Senior Member

Re: Rankiranje brendova

PostPostao/la Thomy » 10. 08. 2010. (08:55)

Osim kvalitete i odnos cijene bi bio zanimljiv.Nešto kao "best buy".
:wave:
...koliko moš baljezgat pizdarije...da ti je usta začepit... na guz**u bi progovorija....
Thomy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Saver 19 Open, Yamaha 100

PostPostao/la lupis » 10. 08. 2010. (09:00)

Uzmi Volvo D2-55 i "Perkovićevog" Perkinsa 4.50 za početak priče,a za kraj priče cijenu rezervnih dijelova tog istog Perkinsa i Yanmara 55!

Amen!
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la piškera » 10. 08. 2010. (09:45)

Imam i jednog i drugog (Volva i Yanmara),doduše stari tipovi,jako mi se teško odlučit,jer su stvarno motori deri-peri.Možda bi malu prednost dao Yanmaru,čisto radi nešto jeftinijih djelova,ali su i jedan i drugi čudo od motora,naravno uz redovito održavanje.
...riči dide mog:upamti zauvik da u njima vire ni,nisu oni ka i mi ...
piškera
Member

Vrsta ribolova: profesionalni

PostPostao/la gavijal » 10. 08. 2010. (10:02)

znaci perkins je recimo isplatljivija kupnja od volva kad se gleda uloženo-dobiveno?
gavijal
Senior Member

PostPostao/la lupis » 10. 08. 2010. (10:22)

gavijal je napisao/la:znaci perkins je recimo isplatljivija kupnja od volva kad se gleda uloženo-dobiveno?

Da,jer to su identični motori...,osim kopče koja je na volju budućeg vlasnika i rashladnika (koji nije lošiji od Volvovog,a da ne bi mislio da je Volvov rashlanik nepoderiv!),te par sitnica...

Filter ulja Perkins pedesetak kn,filter ulja Volvo 150....,impeler Motomarinerov koji je uvoznik za Perkins 120 kn,Volvom preko 400 kn(...pa ode u krasni qurac nakon 100 sati!).
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la tacek » 10. 08. 2010. (11:04)

gavijal je napisao/la:U moru poznatih brendova motora zanima me kakvo bi bilo vaše renkiranje istih. Znaci kad bi covjek kupovao da si uzme kao neki orjentir. Svi zanmo da su Bukh, Yanmar, volvo, perkins, nanni itd.. odlični motori, ali kad covjek ide kupit onda počmu razmišljanja i premišljanja, pa me zanima kak bi vi sastavili listu od najkvalitetnijeg do najmanje kvalitetnog. recimo da li je yanmar bolji od volva ili nanni od sole-a itd..

Ako mene pitas Lombardini FOCS serija dobivas najvise motora i jeftine djelove i najduzu garanciju - 3 godine. Ovisi sta trazis od motora. Ako je u pitanju sport i rekreacija onda ces cijeniti Lombardini jer je najtisi od svih pomenutih za ca 10 dB. Nema Bosch pumpe nego mehanicki common rail (pumpa-injektor u jednom komadu za svaki clinidar posebno i spod poklopca glave motora) Po cijeni rezervnih djelova - Lombardini ima najjeftinije djelove. Po vjeku trajanja motora - neki Lombardini FOCS su vec presli 6.000 sati to znaci : zadovoljavajuce. Baza svih motora Yanmar, Vovo (baza koreanski Shibau), Nanni (baza Kubota), Perkins (Cat), BUKH diesel poslije udruzenja sa Farymann (Bukh- Farymann) prestao je proizvoditi, SOLE - Mitsubishi baza, VETUS - Mitsubishi baza, BETA - Marine Kubota baza itd.
Svi ovi motori imaju solidne baze. Razlikuju se u izvedbi marinizacije. A kod brodskog motora marinizacija utjece na trajanje motora. Svakako je Scam Marine marinizacija Kubote bolja od Nanni i BETA marinizacije. Sole marinizacija bolja od VETUS marinizacije itd.
Treba pogledati i servisnu dostupnost na Jadranu - jako vazno. Izbjegavati neke ekzote od motora i Kineze.
Pitaj za cijenu servisne usluge. Koliko je set servisnih djelova : impeler, cink, remen altenatora, filter goriva, filter ulja, semering pumpe mora. Koliko je normiran rad za godisnji servis. Sve to utjece na odabir.
Odluka je onda jednostavna. :crazy: Pa odluci....
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la gavijal » 10. 08. 2010. (11:23)

ma ne kupujem ja trenutno motor, nego me tzanima, jer razgovarajuci sa dosta ljudi svaki rankira pojedine brandove drugacije.
gavijal
Senior Member

PostPostao/la tacek » 10. 08. 2010. (12:14)

gavijal je napisao/la:ma ne kupujem ja trenutno motor, nego me tzanima, jer razgovarajuci sa dosta ljudi svaki rankira pojedine brandove drugacije.

Mozda ipak nekome koristi to rankiranje. Svaki ima svoje misljenje, puno njih je u nedoumici...
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la gavijal » 10. 08. 2010. (12:30)

Znam da upuceniji dizu bukh u nebesa, mene osobno zanima recimo koliko je perkins od perkovića lošiji od yanmara recimo? Sa volvom smo ga usporedili
gavijal
Senior Member

PostPostao/la tacek » 10. 08. 2010. (12:56)

gavijal je napisao/la:Znam da upuceniji dizu bukh u nebesa, mene osobno zanima recimo koliko je perkins od perkovića lošiji od yanmara recimo? Sa volvom smo ga usporedili

Perkovic je relativno novi u marinizacijama. Scam - ako smo vec u domacim vodama je svoju prvu marinizaciju napravio na Kuboti vec prije 15 godina. neka vrijeme pokaze.... Tu nema nista na kratak rok.
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la lupis » 10. 08. 2010. (13:42)

Scam 450 ks je tisuću eura skuplji od isto tako jakog JLM-Perkinsa 4.50,a na zadnjem ZG sajmu se je Scam s mehaničkom kopčom nudio(sam od sebe) za nekih 68000-8% čini mi se sajmenog popusta,a JLM-a su nudili osobno vlasnici firme za 50.006 kn uključujući sajmeni popust.

E to su već dvi tisuće manje u korist Perkinsa!

Yanmar ljudi moji nije jedini dobar motor na svijetu,ali je jedini preskup,i nek je on kvalitetan ali kad dođeš u butigu od Yanmara ili Volva treba nosit škartoc sa sobom ili bocu s kisikom i tu pada u vodu sve,jer za cijeu rezervih dijelova ugrađenih u 10 godina moreš kupit novi motor!
lupis
Korisnik baniran

PostPostao/la tacek » 10. 08. 2010. (16:09)

lupis je napisao/la:Scam 450 ks je tisuću eura skuplji od isto tako jakog JLM-Perkinsa 4.50,a na zadnjem ZG sajmu se je Scam s mehaničkom kopčom nudio(sam od sebe) za nekih 68000-8% čini mi se sajmenog popusta,a JLM-a su nudili osobno vlasnici firme za 50.006 kn uključujući sajmeni popust.

Yanmar ljudi moji nije jedini dobar motor na svijetu,ali je jedini preskup,i nek je on kvalitetan ali kad dođeš u butigu od Yanmara ili Volva treba nosit škartoc sa sobom ili bocu s kisikom i tu pada u vodu sve,jer za cijeu rezervih dijelova ugrađenih u 10 godina moreš kupit novi motor!

Istina, za Yanmar od 37 konja kupio sam semering za pumpu mora: 810 kn. I tako svake tri do 4 godine....
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la primorac » 10. 08. 2010. (16:50)

tacek je napisao/la:
lupis je napisao/la:Scam 450 ks je tisuću eura skuplji od isto tako jakog JLM-Perkinsa 4.50,a na zadnjem ZG sajmu se je Scam s mehaničkom kopčom nudio(sam od sebe) za nekih 68000-8% čini mi se sajmenog popusta,a JLM-a su nudili osobno vlasnici firme za 50.006 kn uključujući sajmeni popust.

Istina, za Yanmar od 37 konja kupio sam semering za pumpu mora: 810 kn. I tako svake tri do 4 godine....

Baš tako, zanima me u deset godina, koliko se potroši dijelova na Yanmara?!? Ulje, filteri, impeler na 1000 sati, i vozi...

Nego, živo me zanima, da li je npr Perkovićeva kopča kvalitetom identična Technodrive-u, Hurthu ili Kanzakiju?!? A cijenom??

Na primjer, ja bih puno radije dao 68.000 kuna za Yanmara (brodski motor, kopča kanzaki) od 53 ks, nego za SCAM od 50 ks, a da i ne pričam o 46,5 ks Perković. Nek izlže na sajmu bilo gdje na svijetu ta tri motora, pa vidimo zainteresiranost publike i prodaju...
A gdje se još to prodaje JLM Perković osim kod nas? U Srbiji?

Yanmar marine je najprodavanija marka brodskih motora na svijetu, proda više motora nego svi ostali proizvođači zajedno.
Što je loše, što nije, pokaže vrijeme. Zar nije nudio JLM Perković i DMB-a sa svojom kopčom? Taj motor jednostavno NE VALJA, koliko god jeftin bio...

Uostalom, pogledajmo gdje se kod novogradnji brodica i jahti ugrađuju Yanmari, a gdje JLM Perkovići, i u svijetu i kod nas.

Zašto Pičuljana nude sa Yanmarovim motorima?
Ne odlučuje onaj koji izlazi na referendum, nego onaj koji broji glasove.
primorac
Old Senior Member

Tip plovila: Kvarnerplastika Raša "UČKA"

PostPostao/la tacek » 10. 08. 2010. (17:28)

primorac je napisao/la:
tacek je napisao/la:

Baš tako, zanima me u deset godina, koliko se potroši dijelova na Yanmara?!? Ulje, filteri, impeler na 1000 sati, i vozi...

Nego, živo me zanima, da li je npr Perkovićeva kopča kvalitetom identična Technodrive-u, Hurthu ili Kanzakiju?!? A cijenom??

Na primjer, ja bih puno radije dao 68.000 kuna za Yanmara (brodski motor, kopča kanzaki) od 53 ks, nego za SCAM od 50 ks, a da i ne pričam o 46,5 ks Perković. Nek izlže na sajmu bilo gdje na svijetu ta tri motora, pa vidimo zainteresiranost publike i prodaju...
A gdje se još to prodaje JLM Perković osim kod nas? U Srbiji?

Yanmar marine je najprodavanija marka brodskih motora na svijetu, proda više motora nego svi ostali proizvođači zajedno.
Što je loše, što nije, pokaže vrijeme. Zar nije nudio JLM Perković i DMB-a sa svojom kopčom? Taj motor jednostavno NE VALJA, koliko god jeftin bio...

Uostalom, pogledajmo gdje se kod novogradnji brodica i jahti ugrađuju Yanmari, a gdje JLM Perkovići, i u svijetu i kod nas.

Zašto Pičuljana nude sa Yanmarovim motorima?

IU pravu si. Jedino moram te ispraviti. Najvise motora proda Volvo. Koja jos firma ima prvu ugradnju Yanmar. Rijetko koja. Za oem ugradju Volvo je prvi. Individualna Yanmar. Ali su svi svjetski proizvodjaci odlicni. Yanmar ili Yamaha . samo fama oko Yanmara je nelogicka. To prolazi ociti samo kod nas.
tacek
Meštar od propela

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.