Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
gavijal je napisao/la:znaci perkins je recimo isplatljivija kupnja od volva kad se gleda uloženo-dobiveno?
gavijal je napisao/la:U moru poznatih brendova motora zanima me kakvo bi bilo vaše renkiranje istih. Znaci kad bi covjek kupovao da si uzme kao neki orjentir. Svi zanmo da su Bukh, Yanmar, volvo, perkins, nanni itd.. odlični motori, ali kad covjek ide kupit onda počmu razmišljanja i premišljanja, pa me zanima kak bi vi sastavili listu od najkvalitetnijeg do najmanje kvalitetnog. recimo da li je yanmar bolji od volva ili nanni od sole-a itd..
gavijal je napisao/la:ma ne kupujem ja trenutno motor, nego me tzanima, jer razgovarajuci sa dosta ljudi svaki rankira pojedine brandove drugacije.
gavijal je napisao/la:Znam da upuceniji dizu bukh u nebesa, mene osobno zanima recimo koliko je perkins od perkovića lošiji od yanmara recimo? Sa volvom smo ga usporedili
lupis je napisao/la:Scam 450 ks je tisuću eura skuplji od isto tako jakog JLM-Perkinsa 4.50,a na zadnjem ZG sajmu se je Scam s mehaničkom kopčom nudio(sam od sebe) za nekih 68000-8% čini mi se sajmenog popusta,a JLM-a su nudili osobno vlasnici firme za 50.006 kn uključujući sajmeni popust.
E to su već dvi tisuće manje u korist Perkinsa!
Yanmar ljudi moji nije jedini dobar motor na svijetu,ali je jedini preskup,i nek je on kvalitetan ali kad dođeš u butigu od Yanmara ili Volva treba nosit škartoc sa sobom ili bocu s kisikom i tu pada u vodu sve,jer za cijeu rezervih dijelova ugrađenih u 10 godina moreš kupit novi motor!
tacek je napisao/la:lupis je napisao/la:Scam 450 ks je tisuću eura skuplji od isto tako jakog JLM-Perkinsa 4.50,a na zadnjem ZG sajmu se je Scam s mehaničkom kopčom nudio(sam od sebe) za nekih 68000-8% čini mi se sajmenog popusta,a JLM-a su nudili osobno vlasnici firme za 50.006 kn uključujući sajmeni popust.
Yanmar ljudi moji nije jedini dobar motor na svijetu,ali je jedini preskup,i nek je on kvalitetan ali kad dođeš u butigu od Yanmara ili Volva treba nosit škartoc sa sobom ili bocu s kisikom i tu pada u vodu sve,jer za cijeu rezervih dijelova ugrađenih u 10 godina moreš kupit novi motor!
Istina, za Yanmar od 37 konja kupio sam semering za pumpu mora: 810 kn. I tako svake tri do 4 godine....
primorac je napisao/la:tacek je napisao/la:lupis je napisao/la:Scam 450 ks je tisuću eura skuplji od isto tako jakog JLM-Perkinsa 4.50,a na zadnjem ZG sajmu se je Scam s mehaničkom kopčom nudio(sam od sebe) za nekih 68000-8% čini mi se sajmenog popusta,a JLM-a su nudili osobno vlasnici firme za 50.006 kn uključujući sajmeni popust.
Istina, za Yanmar od 37 konja kupio sam semering za pumpu mora: 810 kn. I tako svake tri do 4 godine....
Baš tako, zanima me u deset godina, koliko se potroši dijelova na Yanmara?!? Ulje, filteri, impeler na 1000 sati, i vozi...
Nego, živo me zanima, da li je npr Perkovićeva kopča kvalitetom identična Technodrive-u, Hurthu ili Kanzakiju?!? A cijenom??
Na primjer, ja bih puno radije dao 68.000 kuna za Yanmara (brodski motor, kopča kanzaki) od 53 ks, nego za SCAM od 50 ks, a da i ne pričam o 46,5 ks Perković. Nek izlže na sajmu bilo gdje na svijetu ta tri motora, pa vidimo zainteresiranost publike i prodaju...
A gdje se još to prodaje JLM Perković osim kod nas? U Srbiji?
Yanmar marine je najprodavanija marka brodskih motora na svijetu, proda više motora nego svi ostali proizvođači zajedno.
Što je loše, što nije, pokaže vrijeme. Zar nije nudio JLM Perković i DMB-a sa svojom kopčom? Taj motor jednostavno NE VALJA, koliko god jeftin bio...
Uostalom, pogledajmo gdje se kod novogradnji brodica i jahti ugrađuju Yanmari, a gdje JLM Perkovići, i u svijetu i kod nas.
Zašto Pičuljana nude sa Yanmarovim motorima?
Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.