Staro ispusno koljeno je bilo dobro zastopano u dijelu gdje se more mijesa s ispusnim plinovima

pa sam slozio dijelove

sto je ispalo ovako

a montirano treba izgledati ovako

Moram poslikati kako to sada izgleda.
Rekla mi je teta koja mi je prodala izolaciju da cijev prije namazem drvofiksom i poslusao sam je.
Probati cu sad naci neku foliju za zamotati sve skupa. Gdje da nadjem alu samoljepljivu traku?
@Borro imas skoro identican slucaj. Problem ovakvih sistema gdje plinovi izlazeprema gore su lose rijesenje od vodoravnih jer je problem hladjenja. Mogao sam napraviti hladjenje do prirubnice, ali onda postoji mogucnost prodora vode preko ispusnog kolektora u cilindre ako propusti unutarnja cijev, ovako se more ne zadrzava vec istice van kada se motor ugasi, no ostaje problem zagrijavanja nehladjenog dijela.
Sto se tice cijena, najskuplje je koljeno fi 30 (55kn), ali mislim da sam mogao i bez toga rijesiti, utrosio sam dva koljena fi 42 (svako 35 kn), komad inoxa od 8 mm (80x80 mm) za prirubnicu (od susjeda) i par komada cijevi adekvatnih debljina od ranijih radova (uglavnom je unutarnja debljina stijenke 2 mm, a vani nije bitno). Sve u AISI 316 kvaliteti. Materijal nije vise od 200 kn. Strojna obrada je bila "kod susjeda", a varenje sam platio 150 kn. Izolacija je kostala 17 kn. Ugrubo da znas racunati. Ako ti nesto nije jasno, pitaj.
Eh, da, treba malo proracunati poprecne presjeke protoka mora i adekvatno tome dodatno izbusiti par rupa unutra kako bi se more bolje izmjesalo s plinovima i ohladilo ih prije gume. To je izvedeno unutar ovog sireg dijela.