Dizelski motor umjesto benzinca

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Dizelski motor umjesto benzinca

PostPostao/la Brane0610 » 29. 07. 2024. (16:53)

Pozdrav prijatelji imam neke nedoumice i problem naime u pitanju je moj gliser Rio savresen za curu i mene sve fino uredno ali uvjek ima ali to nije to zbog 4.3 LX mercruisera na motoru radjena generalka koja je kostala oko 5500 eura od strane bivseg vlasnika pali uredno vozi sve 5 jednostavno nisam zadovoljan prvobitno zbog karburatora paljenja raspuhivaca para itd itd uvik u nekom strahu. Gliser uredno fino ide 3600 okretaja 24 milje putne otprilike
Savjet molim vas ubaciti dizel motor 150 do 160 ks kao po prospektu od broda sa Z nogom polovan koliko bi ke ta investicija kostala dali je isplativa i svi dodatni sadrzaji uz to
I naravno koje motore gledat oznake ?
Hvala vam svima
Brane0610
New Entry

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Rio 600

Re: Dizelski motor umjesto benzinca

PostPostao/la peroLA » 30. 07. 2024. (10:15)

dali znas sam to napravit? teško da je isplativo u svakom slučaju... najbolje pokušat prodat i kupiš gliser sa vb, ja znam za jednog koji je izvadio dvije noge i dva benzinca i stavio jednu nogu i jedan dizel, ali ubio se od posla godinama je to slagao.. na kraju ne ide ljepo, bio je to neki fjord veći od 7m... jedan kolega je imao z pogon i aifio od 130mislim ks i bio je prezadovoljan, na gliseru od 6.5m,, ali sve je sam servisirao
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: Show29 - LDW1003M +Tender

PostPostao/la Brane0610 » 30. 07. 2024. (11:16)

Nazalost neznam sam to napravit cak mi je bilo u interesu zamjenit za neki drugi brod plus moja nadoplata
Al ocito se ti brodovi tesko prodaju ili sto vec neznam
Jednostvano ja sam zadovoljan duzinom broda plastika na njemu je super debela drzi fino valove tako rec meni dovoljan i zadovoljan san al jednostavno to sa tim motorom uvjek neka nesigurnost
Potrosnja i nije neka brod ide savrseno al i dalje smatram da su ti benzinci sa hladenjem morem a ne sa zatvorenm hladenjem nisu za more vise za jezera tako da neznam koliko se isplati ulagat dalje i dalje
Kad bih stavio nekog dizela sa unutarnjim hladenjem i da imam neku sigurnost bio bi prezadovoljan
Da je mozda ici na preinake koje su moguce vjvt pa stavit vandbrodski motor opet tko zna kolika bi cjena bila i koliko bi to trajalo
Nazalost
Brane0610
New Entry

PostPostao/la Ivek Zagorec » 30. 07. 2024. (11:46)

Najbolja varijanta bi bila na VB, onda si stvarno bez brige, još ako ti nije brzina bitna staviš neki slabi motor 50 do 60 konja i to je to.
Ivek Zagorec
Senior Member

Tip plovila: Windy 22 HC Mercruiser 4.3 V6

PostPostao/la som » 30. 07. 2024. (12:40)

Staviti vesla jacine dvi kobilje sile i miran si a umisto motora sazidati komin da ti ostane teziste di triba.
som
Old Senior Member

Tip plovila: Galeb

PostPostao/la chomli » 30. 07. 2024. (14:33)

Ne isplati se ako sam radiš, prodaj brod...
chomli
Senior Member

Tip plovila: Quicksilver 650 weekend / Mariner 115

PostPostao/la Brane0610 » 31. 07. 2024. (06:48)

Hvala na savjetima sve u svemu vuce me sve vise napraviti konverzaciju pogotovo jer ne izgleda toliko tesko za VB rezervar od goriva moze ostat isti u sveme tome mozda mogu i dobiti koji euro za moj motor krecu se oko 3 do 4 pa cak i 5k €
VB od 150 ks ima uzet vec od 7000 € jedino cjena te konverzacije neznam koliko bi me izasla al onda bi se isplatilo ostavit taj brod
A i kad bi isao na prodaju nadam se da bi moga dobiti barem 15 K€ za njega nadam se plus prikolica ide sa njim
Na sto ici neznam pogotovo dans u ovo vrime naci dobrog majstora je tragedija dosta njih sto sam upoznao nazivaju se majstorima jer mjenjaju ulje i filter i promjene impeler na nozi sto mogu i sam cim je nesto ozbiljnije e tu krecu problemi nazalost
Brane0610
New Entry

PostPostao/la josey » 31. 07. 2024. (06:54)

oprosti mi šta se mišan, al kakve veze ima minjanje impelera i ulja u motoru sa plastičarem?

evo napravim ti ja konverziju na VB motor
nece se vidjet gdje je spoj, sve ce izgledat ko da je izaslo iz jednog kalupa.
kupi motor i instalaciju za motor
i dobit ces kljuc u ruke.
Placanje po situacijama.
Cjena za moj dio posla sa rukama, 25 000e.

i sad ce ti se javit tu par vrhunskih plasticara na forumu i reci ce ti da ce ti oni napravit za 10 000.

majstora ima, al ih ih niko ne zeli platit, jer je to skupo, to je teke plastike.
tocno, teke plastike. onda napravis sam :thumbup:
josey
Old Senior Member

Tip plovila: Drvenjača sa 120ks

PostPostao/la gosmart » 31. 07. 2024. (06:59)

Provjeri si u kapetaniji što oni trebaju da bi ti prihvatili takvu izmjenu!

Nije tu samo stvar napravit neki posao nego ga i certificirat. A projektiranje one off konstrukcije sigurno nije kikiriki.

Ja sam razmišljao o tako nečem sa dodavanjem krmene platforme. Slično kao npr. https://southernboating.com/haul-out-gu ... ons-surge/
Odustao sam zbog neisplativosti. Možda je druga situacija ako već imaš neki brod koji se teško može prodat.
Pretvaranje krmenog zrcala da bude sposobno nosit takav motor nije dječja igra.
gosmart
Member

Tip plovila: MF 655

PostPostao/la Ivek Zagorec » 31. 07. 2024. (07:27)

Prvo treba pitat u HRB-u onda sve znaš.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la peroLA » 31. 07. 2024. (08:18)

subotu vidio brod, cca 12m, koju cca dolazi sa 2*200ks dizela, sa montiranom jamahom100na krmi, i tako on plovi.. registirran naPU oznake, upravlja sa Fly-a
"Nadam se da se svi slažu da kod deplasmanskih plovila stacionarni motor s osovinom nema alternativu što se maritimnih svojstava tiče." by Juraj
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Brane0610 » 31. 07. 2024. (08:27)

Eto mozda bi i ostavia benzinca unutra da je znat mozda ako postoji benzinac sa zatvorenim hladjenjem
Pogotovo na tim mercruiserima na kolektorima koji imaju rupicr kao mali nokat prolazi tj voda u mom slucaju more
Ako se zacepe od soli od ruzine ne primjetis dovidjenja motor ugl u upustvima za uporabu kazu ispirat nakon svakog koristenja u slanoj vodi kakva je to tragedija sto se Z noge tice jako zadovoljan brod precizan poslusan u dva metra se okrenes parkiras nebitno kakvo vrime bilo
Brane0610
New Entry

PostPostao/la Ivek Zagorec » 31. 07. 2024. (08:29)

Inače Z pogon je nešto najbolje šta je izmišljeno, u cjelom svijetu je broj 1.
Samo kod nas ne valja.
Ivek Zagorec
Senior Member

PostPostao/la peroLA » 31. 07. 2024. (08:29)

a da pustiš sve kako je i nabaviš pouzdan pomoćni?
peroLA
Old Senior Member

PostPostao/la Brane0610 » 31. 07. 2024. (08:47)

peroLA je napisao/la:a da pustiš sve kako je i nabaviš pouzdan pomoćni?

Hvala na savjetu svakako pomocni moram uzet al opet za izglisirat i otic mozda na duzu relaciju treba mi glavni za koji mi je odvratno iti koristiti
Cak su poklopci blokovi cilindri napravljeni savrseno motor ko motor je po meni ne poderiv al jednostavno smatram da nije za morsko koristenje jer tu su pogrjesili trebalo je naci rjesenje za to hladjenje i sto se tice koljena kolektora i jednostavnosti to je V6 masina bez turba stvarno podnosi opterecenje neki ljudi po jezerima imaju 10 godina rada samo ulje mjenjali jel se dotakne mora mislim da je rupa bez dna nista drugo sluzit ce plafon 10 godina sa tim da barem jedan put mjenjas kolektore znaci svakih 5 godina pa cak i manje otpriike svake 3 godine znaci samo auspusi materijal je 2000 eura bez montaze znaci to je samo sto se tice auspuha a ostatak netreba ni komenitrat

Sam sam sebi kriv bez razmisljanja se uvalim i eto to mi je rezultat sad savjet je bio prodat ili konverzirat u VB ili ubacit dizela sve su stvari pod upitnikom
Prodat ga dobiti barem nesto love pa uzet nesto drugo ili
Ici na izmjenu za dizel gdje bez 10 000 eura ne triba ni ulazit u to
Brane0610
New Entry

Sljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.