Pukotina na propeli

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Pukotina na propeli

PostPostao/la joze » 03. 07. 2013. (10:37)

Pozdrav,
neki dan kad sam bia na brodu sinja sam pukotinu na propeli. Evo slika: http://oi44.tinypic.com/2v33h53.jpg

Sad me zanima da li ja smim koristiti pentu i jeli potrebno mijenjat cilu propelu ili postoji neko jeftinije rješenje?

Uzrok problema neznan, ali znam da je jedan dan greškom i nepažnjom prijatelja propela uvatila konop u lučici. Broj okretaja je bia na minimumu i motor se sam od sebe ugasia. Sutradan sam ja pentu ponovno upalia sve izgleda ok ali onda sam vidia kao tu malu pukotinu. Riječ je o tohatsu 4ks 4t
joze
Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara 4.50m bez kabine

Re: Pukotina na propeli

PostPostao/la josme » 04. 07. 2013. (12:19)

Postoji rješenje...tekući metal..obradiš pukotinu...naneseš tekući metal ...kad stegne obradiš kao i da je vareno..ili još bolje..novo.. :wave:
Pažnja.. :!: ovo možete raditi samo na motorima manje snage...a na drugima ni za živu glavu...isključivo zamjena... :!:
... ajmo malo ... satnica.com ... povećajte si profit
josme
Old Senior Member

Tip plovila: luft-madrac

PostPostao/la tg-boy » 04. 07. 2013. (13:19)

josme je napisao/la:Postoji rješenje...tekući metal..obradiš pukotinu...naneseš tekući metal ...kad stegne obradiš kao i da je vareno..ili još bolje..novo.. :wave:
Pažnja.. :!: ovo možete raditi samo na motorima manje snage...a na drugima ni za živu glavu...isključivo zamjena... :!:

:D :D a mala snaga je 40, 60,75 do 100ks :D :D :thumbup:
Prije sam bio umišljen - sad sam savršen - bit će bolje
tg-boy
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: galeb, volvo md11c

PostPostao/la porer » 04. 07. 2013. (15:04)

Ja to ne bih dirao. Dok traje traje, pa onda nova propela. Ili još bolje odmah nova, da sačuvaš ležaj.
Treba mi jači lanac, metar, metar i dvadeset najviše.
porer
Old Senior Member

Tip plovila: Drvena pasara 6.20

PostPostao/la el passo » 04. 07. 2013. (16:20)

Ako se stvarno radi o pukotini, može se nositi nekome ko je vičan varenju. Prvo borereom malo prođe pa se stavi var po kanalu i izbrusi.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

PostPostao/la STOJKO » 04. 07. 2013. (20:49)

Svako propela je balansirana. Bilo kakav rad na njoj to poremeti i ležajevi puno brže stradaju. Mislim da za takve male propele najbola varijant je nova, jer to nebi trebalo biti preskupo.
STOJKO
Senior Member

Tip plovila: MERRY FISHER 585 + YAMAHA 100 4T

PostPostao/la el passo » 05. 07. 2013. (21:25)

Sve to stoji ali radi se o malom popravku i malom dizbalansu. Rijetko koja propela koja se koristi je savršeno izbalansirana. Čim je malo trkneš to je to, a ni listovi kod plovila sa propelom koja je stalno potopljena nikad nisu jednako obrasli.
Postoje samo dvije vrste forumaša. Oni koji sve znaju i oni koji misle da puno toga još moraju naučiti. Jedan mudar čovjek je zaključio....što više znam to sam više svjestan koliko neznam
el passo
Old Senior Member

Tip plovila: Bayliner ciera 2655 mercruiser 5.0 EFI bravo2

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 25 gostiju.