Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori
el passo je napisao/la:Ako napravim rub će biti za van i poklopac cijelom širinom.
josme je napisao/la:primorac je napisao/la:josme je napisao/la:kalafat je napisao/la:porozan je i đelkot, samo ne u tolikoj mjeri ka i sama plastika
Porozan je samo kad staviš jednu ruku inače nije jer se uvijek stavlja više ruku i onda se ta poroznost izgubi(osim ako ostaviš mjehuriće zraka u pituri)
Porozan je bez obzira na debljinu, jer je razrjeđen, kad ispari ostanu mikro kanalići... i gel coat je poliesterska smola, koja je tonirana određenim punilom.
Uradi maleni test: nanesi malo polir paste - OBOJANE - npr u crveno (za crveni auto lak) protrljaj krpom, obriši. Polir pasta uđe u te kanale, ostane ta boja.. doduše blijeda, ali ostane.
Tank iznutra premazan NEĆE sigurno pustit naftu, garantirano, iz iskustva, za benzinu ne znam
1.ako hoćeš kvalitetu..gelcoat nećeš nanositi razrijeđen..u njega se stavi samo učvrščivač i dobro izmješa a zatim se nanosi.. pinelom,valjkom ili prskanjem...gelcoat se nanosi na kalup i na njega se ide sa plastikom..nesmije biti na zraku jer se neće osušiti/stegnuti...a inače gelcoat može biti i na bazi poliestera i na bazi epoksida..
2.Očigledno ne pričamo o istom gelcoatu..tvoj je neki škart...Ja cijelo vrijeme mislim na epoksidni gelcoat(za rezervoar)..ali se nisam izjasnio
3.Što se tiče tvog testa..neznam gdje si to probao ali znam iz iskustva da se poliraju brodovi sa polir pastom (a boja im je gelcoat)i ne ostaju tragovi...
Očigledno imamo različita iskustva...
Rexi je napisao/la:da ne otvaram novu temu.
plasticni kanister u kojemu je bila nafta, stavio bi benzin. jel ima to kakve veze, hoce stetit osjetljivim potrosacu?
nafta nikad nije dugo stajala znaci nema taloga
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.