Rankiranje brendova

O ugradnji, rezervoari, propeleri, dijelovi …

Moderatori/ce: teranavis, dome, Moderatori

Re: Rankiranje brendova

PostPostao/la madi » 24. 08. 2010. (19:43)

Gaso je napisao/la: Probaj vidjet kako radni Scam 140HP drma neku brodicu plastičnu od 7m, pa češ si predomislit brzo. A za neku manju kočaricu, to ti je odličan motor.

Taj isti Scam 140ks se stavlja između ostaloga u Fortunu 730, Marin 22, ima ga i naš forumaš Skandalozo (Rogi ribaru ....) u Graši (mislim 20), gledan u oglasima da ga prodaje, nadam se ne radi vibracija :) :) .
Na osovinu se stavi python drive i vibracije se smanje na najmanju moguću mjeru. Je da python za ovaj model dođe 10.700kn :( :roll: :roll:
madi
Old Senior Member

Vrsta ribolova: sportski
Tip plovila: GULL 745 // Nanni 175ks

PostPostao/la lupis » 24. 08. 2010. (20:06)

Znam pacijenta koji ima Bukha,koji ima i taj pitondrajv,koji ima u brodu sve živo od siguronosne opreme,ma nema šta nema...,a čovik najviše voli sidit u birtiji i lajat o teoriji ,a napravi godišnje 20 sati i to kad je na aladinu "bijelo" danima unaprijed...

S druge strane jedan penzić napravi svake godine 400 ur sa svojim torpedom 18/24 ,svako toliko promini ča je za prominit(pa i cijeli motor) po bagatelnoj cijeni i čovik se ne zamara vibracijama i nekakvom nautičkom teorijom,neću ni govorit da kompjutera ni aladina nema...,i tako plovi cijeli svoj život,u stvari lažem,prije je imao još slabiji motor,a tome ima 30 godina...

Zato se slažem da Yanmar i Volvo,pa i Nanni su bacanje para,ima još 5-6 odličnih motora koji će godinama radit bez problema uz redovan servis...,Perkins,Lombardini,Isuzu,Scam,Sole,Vetus.....svi(osim scama) su u svijetu priznati i voze jer ljudi razmišljaju racionalnije nego mi koji za neke stvari nismo čuli do pojave ADSL-a...

Od spomenutih marki pri kupovini treba uzet u obzir najprije potrebnu snagu,pa gabarite za ugradnju,pa cijenu i na koncu mrežu servisa,dostupnost dijelova i njihovu cijenu,...a sve ostalo su priče za malu djecu i prodaja magle...
Sve su osobe i događaji izmišljeni.
Svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.
lupis
Korisnik baniran

Tip plovila: Merry Fisher 625,Suzuki 115

PostPostao/la Gaso » 24. 08. 2010. (22:18)

Znam za skandaloza :lol: i znam da se stavlja u HR brodove, pošto bi svi htjeli ima radni motor u svom brodu pa i ovdje se proizvodi, htio sam još kasnije dodat, da se nadam da se neče ko naljutiti zbog mog mišljenja. Ovaj motor je odličan radni motor, ali drma napram ostalim :lol:, tu mislim na ovaj od 140HP. Jos treba dodat, da je najbitnija podrška za neki motor na tom području, pa ako ti je za jedan motor servis 100km daleko, ja bih razmislio o kupnji, možda če i skandalozo nešto kazat u vezi prijašnjeg njegovog motora, baš u vezi podrške.

Dobro Perkins Sabre i nije baš, jeftin, ali ovaj naš perkins mislim, da nije to to.
Gaso
Old Senior Member

Vrsta ribolova: rekreativni
Tip plovila: Pasara i Betina 700

PostPostao/la jolanda » 25. 08. 2010. (07:11)

zoka je napisao/la:U mene je Bukh, doduše ne od 500 kg, već puno manje, al je odradio sati i sati, :thumbup:
Tako je jolanda :clap:

Zoka, ma kdje mozes Bukh danas kupiti. Za par godina ti se gasi i isporuka rezervnih dijelova, ....
Monogo godina ti danas izdrzi svaki motor ako ga odrzavas i ne radi svaki dan po 8 sati. Vecina tih motora napravi nekih 100 do 200 sati godisnje a svaki motor na danasnjem trzistu moze najmanje 5000 sati napraviti. Koliko je to godina. 25 do 50. Prije toga ga more pojede...
jolanda
New Entry

PostPostao/la jolanda » 25. 08. 2010. (07:26)

žbirac je napisao/la:Lipo je ode vidit mišljenje lipšeg spola :thumbup:

Moje mišljenje (već smo se zore i ja prepucavali :lol: ) da je P Lister u vrhu (mana je to šta nema ovlaštenog servisa u HR), drugi motor po mom mišljenju je cummins (ima san prilike dosta sati provest s njin na moru, di se pokaza veoma ekonomičan, a djelovi od većine konkurenata povoljniji) te fiat-iveco koji je dosta dobar motor kako po pitanju kvalitete i potrošnje tako i po pitanju servisa...ne ulazeći sad u detalje radni ili neradni motor...

Osobno iman Volva i s njin san više nego zadovoljan... :wave:

Hvala Žbirac. Moramo i žene malo prekomentirat. Mi imamo Yanmar na barki. Dosao je sa barkom. Nekih 40 konja i tri cilindra i nekih 10 godina star. Nisam inace zivcana ali poslije par sati plovidbe pojede mi zivce. Sve se trese, lupa, krešti, Obnovili smo izolaciju (pjena sa olovom) serviseri su cak podesavali ventile. Ima 1200 sati i jednostano mora van. Kakav ti je to dopust :sick: ? Muz kaze da ce uzeti Lombardini. Bili smo na barki kod prijatelja koji ima Lombardini 4 cilindre. Ne cujes da radi, nema trešnje. Toliko je bio tih da smo isli palit motor kad je on vec radio. Pa i troskovi za Yanmar su ocajni. Ne zivimo u neimastici ali za semering pumpe mora (menjamo ga svke tri godine) odbrojis 800 kuna a serviser ti uzme jos 800 za zamjenu - cak treba sa jedne strane nadignuti motor da bi se pumpa skinula, Tako da do godine sigurno imamo novi motor kaze moj gazda. ( i slusa mene naravno) :clap:
jolanda
New Entry

PostPostao/la gavijal » 25. 08. 2010. (18:43)

Vidim da u americi i zapadnoj europi jako puno ih koristi Beta Marine (mislim da se tako piše )
gavijal
Senior Member

PostPostao/la zore70 » 25. 08. 2010. (19:12)

gavijal je napisao/la:Vidim da u americi i zapadnoj europi jako puno ih koristi Beta Marine (mislim da se tako piše )

Beta Marine je engleski marinizer motora i nije loš osim osim cijena vezanih za jaku funtu,a kod nas je još i problem servisa i dijelova...
Inače koriste Kubotu kao bazu koja i nije baš oličenje tišine i mirna rada...kopče PRM koje su dobre samo malo glomazne i opet problem za dijelove...
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la tacek » 26. 08. 2010. (06:38)

zore70 je napisao/la:
gavijal je napisao/la:Vidim da u americi i zapadnoj europi jako puno ih koristi Beta Marine (mislim da se tako piše )

Beta Marine je engleski marinizer motora i nije loš osim osim cijena vezanih za jaku funtu,a kod nas je još i problem servisa i dijelova...
Inače koriste Kubotu kao bazu koja i nije baš oličenje tišine i mirna rada...kopče PRM koje su dobre samo malo glomazne i opet problem za dijelove...

Pogledao sam Beta Marine u zivo. Tri cilindre jako drma. Mozda su krivi i nosaci koji su dosta veliki. Marinizacija nije olicenje onoga sto se ocekuje. Ko da je cekicem izrađena. Malo primitivna za moje misljenje. Scam ima puno bolju (i lijepsu) marinizaciju na istom motoru. Ali i Scam skace kod niskih okretaja. Nemiran motor ova Kubota.
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la tacek » 26. 08. 2010. (06:43)

jolanda je napisao/la:
žbirac je napisao/la:Lipo je ode vidit mišljenje lipšeg spola :thumbup:

Moje mišljenje (već smo se zore i ja prepucavali :lol: ) da je P Lister u vrhu (mana je to šta nema ovlaštenog servisa u HR), drugi motor po mom mišljenju je cummins (ima san prilike dosta sati provest s njin na moru, di se pokaza veoma ekonomičan, a djelovi od većine konkurenata povoljniji) te fiat-iveco koji je dosta dobar motor kako po pitanju kvalitete i potrošnje tako i po pitanju servisa...ne ulazeći sad u detalje radni ili neradni motor...

Osobno iman Volva i s njin san više nego zadovoljan... :wave:

Hvala Žbirac. Moramo i žene malo prekomentirat. Mi imamo Yanmar na barki. Dosao je sa barkom. Nekih 40 konja i tri cilindra i nekih 10 godina star. Nisam inace zivcana ali poslije par sati plovidbe pojede mi zivce. Sve se trese, lupa, krešti, Obnovili smo izolaciju (pjena sa olovom) serviseri su cak podesavali ventile. Ima 1200 sati i jednostano mora van. Kakav ti je to dopust :sick: ? Muz kaze da ce uzeti Lombardini. Bili smo na barki kod prijatelja koji ima Lombardini 4 cilindre. Ne cujes da radi, nema trešnje. Toliko je bio tih da smo isli palit motor kad je on vec radio. Pa i troskovi za Yanmar su ocajni. Ne zivimo u neimastici ali za semering pumpe mora (menjamo ga svke tri godine) odbrojis 800 kuna a serviser ti uzme jos 800 za zamjenu - cak treba sa jedne strane nadignuti motor da bi se pumpa skinula, Tako da do godine sigurno imamo novi motor kaze moj gazda. ( i slusa mene naravno) :clap:

Jolanda, bas mi nije potpuno jasno. Mozda je ipak neka greska na motoru. Znas koji je tip motora? Mozda bi netko od forumasa mogao pomoci. Yanmari su dosta glasni i nemirni ali tako jako ...? Mozda timing ili rasprskaci?? Za Lombardini znam da je jako miran i tih. Tu se u glavnom svi slazu
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la tacek » 26. 08. 2010. (06:44)

zore70 je napisao/la:

Zore, Ti bi mogao pomoci Jolandi sa savjetom
tacek
Meštar od propela

PostPostao/la zore70 » 26. 08. 2010. (08:14)

Svi mali Yanmari trocilindraši serije 3GM imaju jako tvrd rad..klapaju kada su drobilice i dosta skaču..tu se nema šta napravit jer je to konstrukcijska mana..svima od reda..četverocilindrični su mirniji ali isto čekićaju,triba stvarno čuda napravit za izolirat motornicu od vibracija i buke..ali to je ipak "najbolji" motor na svitu,kažu neki.. :wave: O cijenama dijelova ne bi ni komentira..

Kad već spominjete Lombardinija..serija Focs je modernija,tiša i mirnija u radu nego bilo koji današnji motor manjih gabarita..nije marinizirani nečiji motor,već kompletan proizvod Lombardinija..samo ima manu...nije "najbolji" na svitu :lol:
Albert Einstein je svojevremeno izjavija: "samo su dvije stvari beskrajne: svemir i ljudska gupost...ali za svemir nisam siguran"
PRIJATELJI SU BRAĆA KOJU SAMI IZABIREMO
zore70
Old Senior Member

Tip plovila: MARCO 810+VM MD704LH-200KS

PostPostao/la kalafat » 26. 08. 2010. (18:30)

jolanda je napisao/la:
zoka je napisao/la:U mene je Bukh, doduše ne od 500 kg, već puno manje, al je odradio sati i sati, :thumbup:

Zoka, ma kdje mozes Bukh danas kupiti. Za par godina ti se gasi i isporuka rezervnih dijelova, ....
Monogo godina ti danas izdrzi svaki motor ako ga odrzavas i ne radi svaki dan po 8 sati. Vecina tih motora napravi nekih 100 do 200 sati godisnje a svaki motor na danasnjem trzistu moze najmanje 5000 sati napraviti. Koliko je to godina. 25 do 50. Prije toga ga more pojede...

neznan odakle ti ova informacija za bukha ali ti motori se sad ugrađuju u lajbote na novogradnjama u samsungovim škverovima u koreji
iz motora gredu okrugli dimovi (torpedo dizel) - by Uroš
kalafat
Senior Member

Tip plovila: primorka630+60cm/ vidović 300

PostPostao/la jolanda » 27. 08. 2010. (07:01)

kalafat je napisao/la:
jolanda je napisao/la:

neznan odakle ti ova informacija za bukha ali ti motori se sad ugrađuju u lajbote na novogradnjama u samsungovim škverovima u koreji

Ne mogu sada ovo komentirat trebam pitati gazdu otkud njemu ta informacija pa se javim
jolanda
New Entry

PostPostao/la jolanda » 27. 08. 2010. (07:05)

zore70 je napisao/la:Svi mali Yanmari trocilindraši serije 3GM imaju jako tvrd rad..klapaju kada su drobilice i dosta skaču..tu se nema šta napravit jer je to konstrukcijska mana..svima od reda..četverocilindrični su mirniji ali isto čekićaju,triba stvarno čuda napravit za izolirat motornicu od vibracija i buke..ali to je ipak "najbolji" motor na svitu,kažu neki.. :wave: O cijenama dijelova ne bi ni komentira..

Kad već spominjete Lombardinija..serija Focs je modernija,tiša i mirnija u radu nego bilo koji današnji motor manjih gabarita..nije marinizirani nečiji motor,već kompletan proizvod Lombardinija..samo ima manu...nije "najbolji" na svitu :lol:

Onda se moj muz dobro odlucio. Ocito sve prestudira prije nego odluci. Pricao mi o nekom sistemu slicnom common rail na Lombardiniji koji radi mehanicki i bez kompjutera. Mozda mozes malo bolje to objasniti. Mozda jos kojeg forumasa ovo zanima.
jolanda
New Entry

PostPostao/la jolanda » 27. 08. 2010. (16:14)

gavijal je napisao/la:Znam da upuceniji dizu bukh u nebesa, mene osobno zanima recimo koliko je perkins od perkovića lošiji od yanmara recimo? Sa volvom smo ga usporedili

Kalafat, Evo, provjerila. Ima Bukh motora jos. Jos se proizvodi. malo jim tezko ide u recesijskim vremenima mada se nadam da ce se odrzati. Potpuno si u pravu. Jos ima i novih motora a i djelova cak i za najstarije modele.
Ima cak jedan od nasih prijatelja na jedrilici cujem i da je zadovoljan - ima ga vec 20 godina. Jolanda
jolanda
New Entry

PrethodnaSljedeća

Natrag na Ostalo

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.