ha cuj,
mislim da tu nije stvar u pouzdanosti nego je tu cista ekonomska racunica
ti strojevi imaju po par iljada kilowata i po par iljada radnih sati godisnje, ako zbrojis koliko dizeli manje trose od benzinaca, onda dodjes do ljepe svote na godisnjoj razini.
Osim toga, svi ti strojevi o kojima pricas su iz "onog" doba kad je dizel sadrzava i sumpor i svasta nesto i bija 50% jeftiniji od benzina, (opet ono sa ekonomijom i ustedom na godisnjoj razini) danas kad je nametunta sva ova ekoloska sr@**a, kada dizeli i nisu bas tako pouzdani ko nekada, rikavaju pumpe, rikavaju šprice...
aj budimo realni, kod danasnjeg modernog benzinca ti se nema sta pokvarit, a kod dizela, tj turbodizela, da ne brkamo kruske i jabuke, dizel da bi se nosio sa benzincem mora imat turbo na kičmici, pa svi hladnjaci, kopca ... pa nije ni cudo da kosta duplo od benzinca.
Evo budi iskren i reci mi kad si zadnji put vidija na moru da se je teglilo nekog sa vanbrodskim ? (ne istranku sa tomosom 4 nego brodicu 7-8-9m sa modernim EFI motorima 150-200ks? )
eventualno ako je pacjent zaboravio nalit gorivo.
2 dimulius
a sad bi ti na drvenjacu yamahu od 200ks, a nemore bratko,
to je drvenjaca, sa motorom koji se vrti u blokadi dok god ne posauga 300 litara dizela i gura 12kn taj uski dugi brod kroz more na koje ni SAR ne ide

nije za pohvalu al jbg desi se, i je, priznajem nijedan brod te duzine sa vanbrodskim na ovom svjetu to nemoze.
sad ces ti reci, eto skaces sam sebi u usta.
ne uskacem, jos prije x postova san napisa "ako mislis ne gledat vremensku prognozu a ic na more onda moras kupit dizel."
al buduci da niko od nas nije toliko lud da ide po takvom moru onda moze i VM benzinac, a ako te uvati na moru, a boze moj, uteknes negdi u zavitrinu i cekas da prodje.
budimo realni, svi mi idemo na more uzivat, kad je lipo vrime, jelda?
kad buden kupova novi brod kupit cu sa VM