Postao/la Gaso » 23. 08. 2010. (17:15)
Mislim, da ako se ne kupuju kopije ili kinezi, gotovo svi motori su dosta kvalitetni, treba više odlučit odabir motora, dali ide to za profi upotrebu, ili turističku za 300 sati godišnje, pa onda uzet u obzir težinu i dimenzije motora. Jer kako je jedan spomenuo da radi kit Calafuriju 7, ja znam ovaj brod u kojeg su obično stavljaji 130HP FIAT AIFO od 6 cilindara, sa kopčom 1:1, osobno mislim da za taj brod ne treba ovoliki blok, koji je radni motor, a da o težini i dimenzijama motora ne govorim, jer zauzima gotovo čitav kokpit i dosta drma brodicu, koja na kraju ni ne može baš izglisirat, zato mi se čini bolje kod odabira pogledat za što če motor služit i u koji brod, jer nema logike stavljat motor od 500kg u brodicu od 700kg. Ja sam izabrao LDW 502, kad još nisam poznao zore70, i izabrao sam ga baš zbog težine i dimenzija, jer je manji od prijašnjeg DMB 7HP, pa mi tako zauzima manje kokpita, kojeg kod 5m broda nema baš puno. Mislim, da čak ne postoji manji i lakši diesel motor 13HP od ovog, pa mi je to bio najbitniji faktor kod kupnje, a bio je i jeftiniji od Volva, Yanmara 1GM i Nanni-a.