jmt je napisao/la:malub1 je napisao/la:Može li se kod elektromehaničkkog TV ugradit jedan PLC koji bi ga isključiva kad motor uvati neki određani broj okretaja ?
može ,plc moze sve samo se ja pitam jedno ako se vozim u trećoj brzini u autu i čini mi se prebrzo zasto jednostavno ne stisnem kvačilo pa ću "kontrolirano "ići sporije .Troling je čista kompenzacija redukcije na štetu dugotrajnosti kopče i po meni tu je priči kraj.Jedino pravo rješenje je za brzinu broda od 0 do koliko ide je pitch propeler a u kombinaciji s plc-om da sam dize broj okretaja motora prema otklonu lista propele je nesto fantastično.
poz
Kad sam zoru pita može li PLC mislija sam samo na tehničke mogućnosti i je li može ili ne može.Ja osobno nisam neki stručnjak za elektroniku ali sam se u poslu i dosta susreta s njom, a kad radiš u održavanju onda moraš znat pomalo i od toga.
Šta se same ugradnje PLC-a tiče ja bih ga ugradija na način da mi isključi TV čim motor dostigne broj okretaja 10% veći od minimuma polazeći od toga da sam ja dovoljno smotan da zaboravin isključit TV prije dodavanja gasa , a onda dolazi prava šteta puno veća od same ugradnje PLC-a
Opet mislim da jioš uvik nisam toliko propuva da bi na 3/4 gasa iša uklučivat troling pa mislim da ti ova usporedba sa trćon u autu baš i ne stoji.
Za pitch propeler se slažem saa svime šta si napisa,ali mislim da je to malo puno skuplje od samog PLC i srhe koju bi po meni ima.
Pozdrav